Wat zijn de leukste après-ski nummers?

Redactie - 3 november 2018

Wat zijn de leukste après-ski nummers?

Redactie - 3 november 2018

Wat zijn de leukste après-ski nummers? Je vraagt het je vast af als je in de stemming wilt komen voor je skivakantie. Al jaren doen er tal van (B-)artiesten een gooi naar de apres-ski-top-10, maar weinig blijven langer dan een seizoen hangen. Deze tien hits is het gelukt: de party onderaan de piste is niet compleet zonder op de tafel te dansen op deze klassiekers.

  • Hey! Wir woll’n die Eisbären sehen
  • Schifoan
  • Fliegerlied (So ein schöner Tag)
  • Joana
  • Cowboys und Indianer
  • Ich Bin Solo
  • Living next door to Alice
  • Take me home, country roads
  • Irgendwie irgendwo irgendwann
  • Sweet Caroline

Hey! Wir woll’n die Eisbären sehen

Hey! Wir woll’n die Eisbären sehen, oooooaahh ooaaah ooh. Ik kan dit nummer wel dromen. Net als eigenlijk alle andere nummers uit deze lijst, maar Eisbären was toch wel favoriet toen ik nog skiles gaf. Het nummer werd in 1997 origineel door de Puhdys uitgebracht voor de Berlijnse ijshockeyclub Eisbären, maar hij doet het ook lekker op de lange latten.

Schifoan

Dit nummer zal altijd een van de meest geweldige après-ski klassiekers blijven en elke zelf respecterende après-skihut heeft ‘m op de playlist staan. Wist je dat dit lied in eerste instantie een flop was? Maar in de ski- en berghutten was het groot favoriet. En dus werd het een typisch wintersportlied. Après-ski is niet compleet tot je ‘Schifoooooaaaannn!’ hoort.

Fliegerlied

‘Und ich spring, spring, spring immer wieder, und ich schwimm, schwimm, schwimm zu dir rüber, und ich nimm, nimm, nimm dich bei der Hand’. Bij de eerste noten van het Fliegerlied – zoals So ein schöner Tag van Tim Toupet beter bekend staat – ben je vast direct aan het dansen geslagen. Snappen we best. Je kunt het niet helpen om het maffe dansje mee te doen. Kids zijn er dol op! En de kinderen niet alleen.

Joana

Bij Joana van Peter Wackel moet je echt je best doen om niet spontaan in schreeuwen uit te breken. ‘Du geile Sau!’ En ach, wat let je. Het is après-ski. Dan mag alles. Of nouja. Veel.

Cowboys und Indianer

Hits met dansjes doen het goed. Ook deze Cowboys und Indianer is ontzettend aanstekelijk. Zowel het dansje als de melodie. En er is zelfs een Nederlandse versie!

Ich Bin Solo

Ich bin Solo van Mickie Krauze gaat al een tijdje mee. Zou hij nog steeds ‘solo’ zijn? En voor wie niet van die hosnummers houdt, hij is er ook in een balad-versie. Maar of dat er nou beter van wordt?! Zeg jij het maar.

Living next door to Alice

Jeugdsentiment voor jonge gezinnen die nu met de kids de piste opgaan. Jarenlang heb je je afgevraagd wie Alice is. Want ook ‘vroeger’ schalde hij al door de bergen. Oftewel, Alice, Alice, who the fuck is Alice? Nou, het meisje waar Smokie vierentwintig jaar naast heeft gewoond. Wat dat met wintersport te maken heeft? Niets, maar het nummer is nog steeds onmisbaar op en naast de piste.

Take me home, country roads

Deze hit van John Denver (uit 1971) is door de jaren heen een cultklassieker geworden en wordt eigenlijk wel gedraaid op elk levendig feestje, toch? Maar hij knalt vooral uit de speakers van skihutten. Bij voorkeur natuurlijk wel in de Après-Ski Hut-versie van de Hermes House Band!

Irgendwie irgendwo irgendwann

Aanstekelijker dan deze hit van Nena vind je ze niet. Samen met de Amerikaanse zangeres Kim Wilde bracht ze ook een Duits-Engelse versie uit, maar op wintersportvakantie… wil je gewoon met je skischoenen aan dansen op de Duitse variant.

Sweet Caroline

Nog zo’n lekkere meezingklassieker met van die lange uithalen als je misschien stiekem al iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Gelukkig lukt het iedereen om na ‘Sweeeeeeeeeet Caroline’ de leegte nog even op te vullen met aaaa-aaaa-aaaaaaah. Wat zou Neil Diamond van deze versie vinden?

Zeg nou zelf, dankzij deze toppers van schlagers wil je toch direct je wintersportvakantie boeken? Kijk eens naar Hotel Natürlich in Fiss of Aparthotel Windau Lodge in Westendorf. Beide hotels scoren een 10-. Wauw. Dat zien we niet vaak.

Het was een lastige keuze, maar voor Anton aus Tirol en een Een bossie rode rozen was net geen plaats in deze lijst vol klassieke après-ski hits. Wat is jouw beste apres-ski nummer?

Bron headerbeeld: Pixabay | Skitterphoto.