Wat zijn de beste duikplekken in de wereld? Daarvoor ga je naar Thailand, Bali en Egypte! Wij zetten deze mooiste duikbestemmingen voor je op een rij.

Wat zijn de beste duikplekken - marco-assmann-178104-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Marco Assmann

1. Thailand

Sail Rock bij Ko Tao, Shark Point bij Phuket, Richelieu Rock bij  Ko Surin: er is méér dan genoeg reden waarom Thailand tot de beste duikplekken in de wereld behoort. Vooral Richelieu Rock scoort hoog op de toplijstjes. Dit schijnt een van de beste duikplekken te zijn om de walvishaai te spotten.

Tegelijkertijd is het niet bepaald een straf om een weekje door te brengen langs de droomkust van Thailand. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf in Hotel Sensi Paradise Beach Resort? ‘Heel mooi koraal voor de deur en prachtig uitzicht‘, schrijft reviewer Monique over dit droomplekje.

Wat zijn de beste duikplekken - tanguy-sauvin-3121-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Tanguy Sauvin

2. Bali, Indonesië

Wat zijn de beste duikplekken in Indonesië? Het populaire Bali is een topbestemming voor duikers. Niet alleen omdat de mooiste duikspots handig geconcentreerd liggen langs de zuidpunt van het eiland, maar ook omdat de mooiste locaties dicht bij de kust liggen. Het maakt Bali tot een goede bestemming voor zowel beginners als gevorderden.

Installeer je in een van de resorts bij Sanur of het eilandje Nusa Lembongan en ontdek de scuba diver in jezelf. Bij de meeste resorts, zoals Hotel Bali Hai Cruises Beach Club, kun je duikexcursies direct regelen.

Wat zijn de beste duikplekken floris-jan-roelof-huiskamp-688449-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Floris Jan Roelof Huiskamp

3. Egypte

Bij Egyptische bestemmingen als Sharm el Sheikh en Hurghada denk je al snel aan all-inclusive resorts, strandstoelen en héél veel zon. Maar wist je ook dat de beste duikspots ter wereld in de Rode Zee verborgen liggen? Niet alleen liggen er talrijke mysterieuze scheepswrakken op je te wachten, tegelijkertijd vind je er oogverblindend mooie koraalriffen.

Wat zijn de beste duikplekken langs de Egyptische kust? Vooral het koraal in het Ras Mohammed Nationaal Park en het mysterieuze scheepswrak de Thistlegorm zijn wereldberoemde duikspots. Beide locaties zijn goed te bereiken vanuit een van de resorts in Sharm el Sheikh. Een paar opties:

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Sylvia

Redacteur

14 augustus - 2019

Reacties