Wat zijn de beste après-ski bestemmingen?

Redactie - 17 november 2018

Wat zijn de beste après-ski bestemmingen?

Redactie - 17 november 2018

Hossen op smartlappen, dansen in je skischoenen en shotjes die je om de oren vliegen. Wintersport is tegenwoordig niet meer compleet zonder après-ski. Maar wat zijn de beste après-ski bestemmingen? We zetten ze voor je op een rij:

  • Val Thorens – Frankrijk
  • Les Deux Alpes – Frankrijk
  • Sankt Anton – Oostenrijk
  • Ischgl – Oostenrijk
  • Verbier – Zwitserland
  • Livigno – Italie

Beeld: Zoover-blogger Marloes bij La Folie Douce.

Après-ski in Val Thorens – Frankrijk

Geen verrassing dat Val Thorens als hoogste partybestemming in de Alpen het spits afbijt. Voor wie denkt dat Val Thorens alleen nog maar voor studenten en cheapskates is: tijd om eens te ondervinden dat je tegenwoordig in dit ski-oord net zo goed uit kunt gaan als het dure Courchevel of het luxe Méribel.

Het beroemde La Folie Douce is de place to be voor après-ski en ligt net boven het dorp, zodat iedereen in een paar minuutjes met wankele benen naar beneden kan skiën. Het is trouwens de kleinste van de Folies, maar niet minder leuk.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/met-je-auto-op-wintersport-zo-maak-je-m-wintersportproof/”]

Beneden in het dorp zijn meer bars dan je in een avond kunt bezoeken. Zelfs als je vroeg begint met de après. De Saloon Bar is een van de drukste bars en Val Thorens heeft ook de grootse nachtclub in de Alpen: Malaysia. Daar kun je tot vier uur ’s nachts door als je geen genoeg kunt krijgen van de après-ski.

Après-ski in Les Deux Alpes – Frankrijk

Les Deux Alpes is groot favoriet bij de hippe pistefans. Tip: de grote Pano Bar middeop de piste. Eat your hart out, La Folie Douce! Na je après-sessie bij Pano zijn er nog genoeg bars onderaan de piste. Maar, let wel op; zorg dat je nog enigszins helder bent voor de tocht naar beneden, want het is een stevige piste. Onderaan de berg wacht de Umbrella Bar dan op je. De gigantische paraplu kan open op zonnige dagen. Wel zo lekker!

Après-ski in Sankt Anton – Oostenrijk

St. Anton is volgens velen het beste van Oostenrijk, maar het is wel erg druk met Britten, Duitsers en Nederlanders. Dat moet je leuk vinden. Maar een ding dat zeker is, ze kunnen een feestje bouwen. Aanraders zijn The Krazy Kangaruh, Mooserwirt en de Heustadl. De laatste is top voor livemuziek op de pistes.

Après-ski in Ischgl – Oostenrijk

Ischgl is niet goedkoop dus je krijgt waarschijnlijk meer bier voor je geld in een andere wintersportbestemming, maar de Trofana Alm claimt de beste après-skibar ter wereld te zijn. Verheug je op een klassiek Tirools decor en cliché smartlappen met gekke dansjes waar niemand onderuit komt. Tel daar sterke obers met dienbladen vol bier en shot bij op… en je hebt après-skiën zoals het hoort.

Een andere favoriet is de Schatzi Bar, met traditionele danseressen. Mag het allemaal wel wat hipper? Dans dan op moderne hits bij de Kuhstall.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/beleef-wintersport-in-kaprun-als-een-local/”]

Insidertip: als ‘local’ weet ik dat ze er in Kaprun ook wat van kunnen. Omdat het aanbod niet zo groot is, verzamelt iedereen zich in de meest populaire après-skihutten. Dat zorgt voor een gezellige bende! Naar hotel Hotel Tauernhof en Wellnesshotel Barbarahof kun je echt kruipend terug vanuit de populairste après-skibar van het dorp: Pavillon.

Après-ski Verbier – Zwitserland

Zwitserland is duur, maar als je het aanpakt zoals de wintersportfans met een seizoenspas, kan het toch nog redelijk betaalbaar: stippel een route uit langs de happy hours in het dorp. Pub Mont Fort en Farinet Bar mag je niet overslaan. Bij de laatste kan het dak open en kun je zomaar eens in de sneeuw staan te dansen. Magisch! 

Après-ski in Livigno – Italië

Livigno is een winkelparadijs en een mekka voor après-ski, hallo belastingvrij! Het wintersportdorp heeft ongeveer 150 bars, meer dan welk ski-oord dan ook. De Kuhstall, Mikey’s Pub, Gulliver Pub, de Echo Pub zijn allemaal aan te bevelen. Insidertip: Ga naar Bait Dal Ghet en krijg je eerste drankje gratis, én je kunt er lekker eten!

Wil je nou echt lekker lomp après-skiën? Daar zijn ze in Italië niet zo van, maar in Cervinia en Selva komt het in de buurt. En, met een beetje geluk kun je ook tijdens lunchtijd even dansen op de tafels, zoals in het bovenstaande filmpje.

Wat is jouw favoriete après-ski bestemmingen? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review.