Wat zijn de 5 highlights in Europa die je moet zien?

Redactie - 24 februari 2019

Wat zijn de 5 highlights in Europa die je moet zien?

Redactie - 24 februari 2019

Er is zo veel te zien in de wereld, dat het soms moeilijk kiezen is. Wat zijn de vijf highlights in Europa die je moet zien? De Berlijnse Muur, de Big Ben, de Sagrada Familia, het Colosseum en de Eiffeltoren, want die zijn gewoonweg wereldberoemd. Zoover vertelt je waarom.

Highlights in Europa Berlijnse Muur

Berlijnse Muur – Berlijn

Bijna dertig jaar lang werden de inwoners van Berlijn van elkaar gescheiden door de Muur, de grimmige grens tussen het communistische oosten van de stad en het kapitalistische westen. Tijdens een stedentrip naar Berlijn mag je deze belangrijkste bezienswaardigheid van de Duitse hoofdstad natuurlijk niet missen. De East Side Gallery is de beste plek om overgebleven stukken muur te bekijken. Aan de oever van de Spree staat 1.300 meter aaneengesloten muur, versierd met graffitikunst. Vaak hebben de werken een politieke boodschap.

Highlights in Europa Big Ben

Big Ben – Londen

Wie aan Londen denkt, denkt automatisch aan het bekendste icoon van de stad: Big Ben. Wist je dat Big Ben de naam is van de grote klok die in de toren hangt en niet van de toren zelf? De klok hangt in de 97 meter hoge Elizabeth Tower, die deel uitmaakt van het Palace of Westminister. Om de klok van dichtbij te kunnen bekijken, zul je over een aardige conditie moeten beschikken. Big Ben hangt namelijk op een hoogte van 62 meter en is te bereiken door een stenen spiraaltrap met maar liefst 334 treden te beklimmen.

Highlights in Europa Sagrada Familia

La Sagrada Familia – Barcelona

Had Antoni Gaudí, toen hij begin van de negentiende eeuw begon met de bouw van La Sagrada Familia in Barcelona, kunnen bedenken dat deze nog steeds niet is voltooid? Inmiddels staat de officiële opleveringsdatum van deze kerk gepland voor 2026. Maar laat dat je niet weerhouden van een bezoek. Dit voorbeeld van Catalaans modernisme moet je gezien hebben. Hoewel La Sagrada Familia de klassieke vorm van een kruis heeft, is ze heel anders dan andere kerken door de natuurlijke vormen en rijke versiersels.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-5x-moet-zien-barcelona/”]

Overnachten in Barcelona kun je onder andere doen bij Hotel Adante (Zoover score 8,8). ‘Een mooi modern hotel, met een uitgebreid ontbijt en vriendelijk personeel. Het is een goede uitvalsbasis om Barcelona te ontdekken, want dicht bij diverse metrostations en de Rambla’, schrijft Martijn van Hooydonk.

Highlights in Europa Colosseum

Colosseum – Rome

Het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk mag niet ontbreken in de top 5 highlights in Europa. We hebben het natuurlijk over het Colosseum in Rome. Het werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus en was bedoeld om spelen in te organiseren. Ook vandaag is het Colosseum nog indrukwekkend. Met een beetje verbeelding zie je zó de wilde dieren, de heroïsche gladiatorengevechten en de 50.000 toeschouwers die het spektakel aanschouwen, voor je.

Reviewer Karin meldt dat zij het iconische bouwwerk ‘heel indrukwekkend’ vond. ‘Een knap staaltje architectuur’, voegt Paul toe. Jullie geven deze bezienswaardigheid in Italië een 8,4 en zijn duidelijk eensgezind: het Colosseum behoort ook volgens jullie tot de highlights in Europa.

Highlights in Europa Eiffeltoren

Eiffeltoren – Parijs

Uiteraard staat hét symbool van Parijs op nummer 1. En dan te bedenken dat de Parijzenaars aanvankelijk helemaal niet zo gecharmeerd waren van het enorme ijzeren gevaarte in de hoofdstad van Frankrijk. Tegenwoordig is de toren niet weg te denken. Een stedentrip naar Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan de toren aan rivier de Seine.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/24-uur-parijs-le-marais-eiffeltoren/”]

De eerste en tweede verdieping kun je per trap of lift bereiken. Op de eerste etage kom je meer te weten over de geschiedenis van de Eiffeltoren. Ga je iets hoger, dan geniet je van een mooi uitzicht over Parijs. Vergeet je camera niet! De vloer bestaat uit glas, waardoor je naar beneden kunt kijken. Naar de top gaat alleen een lift. De derde verdieping staat garant voor het meest unieke uitzicht over de stad van de liefde.

Heb jij deze highlights in Europa al bezocht? Laat een review achter en inspireer andere vakantiegangers!