Wat is het goedkoopste vakantieland?

Redactie - 29 november 2018

Wat is het goedkoopste vakantieland?

Redactie - 29 november 2018

Wat is het goedkoopste vakantieland? We hebben een toplijstje gemaakt met Bulgarije, Tsjechië, Portugal en heel verrassend Griekenland!

Wat is de goedkoopste vakantiebestemming - Bulgarije1. Bulgarije

Wat is het goedkoopste vakantieland voor wintersporters? In Bulgarije kun je nog dirt cheap de piste afroetsjen. Het maakt het skigebied Bansko tot een van de populairste bestemmingen van Bulgarije. Eten, drinken, skipassen, accommodaties: alles heeft hier een heerlijk prijsje. Zo heb je er al een skipas voor zo’n 15,- euro per dag en hoeft een cocktail je niet meer dan een euro of twee te kosten.

Wat is de goedkoopste vakantiebestemming - Tsjechië2. Tsjechië

Of je nou gaat voor een stedentrip Praag of een weekje relaxen in het groene Zuid-Bohemen, Tsjechië is ideaal voor een budgetvakantie. Het bier is er top – en spotgoedkoop – en het is een van de weinige landen in Europa waar je nog uit eten kunt voor bijna niets. En overnachten? Als echte budgetproof vakantieganger neem je gewoon je eigen caravan/tent mee. Jullie rapporteren ruime kampeerplaatsen prachtig klinkende locaties als Královéhradecký. Vooral de kleinschalige Camping Bozanov is volgens jullie een goed bewaard geheim.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/zo-boek-je-de-allergoedkoopste-cruises/”]

Wat is de goedkoopste vakantiebestemming - Alentejo3. Portugal

Portugal bewijst dat je echt niet richting Oost-Europa hoeft voor een budgetvakantie. Want wat is het goedkoopste vakantieland met de meeste zonuren? Vooral minder ontdekte regio’s in Portugal zoals Alentejo zijn erg budgetproof. Struin rond door de historische straatjes van Evora of ga voor een strandvakantie in Milfontes. Wat je ook doet, vergeet niet om minstens één keer per dag een terrasje te pakken voor een spotgoedkope pastel del nata en een dubbele espresso (prijs: zo’n 4 euro).

Wat is de goedkoopste vakantiebestemming - Griekenland4. Griekenland

Misschien denk je: hoort Griekenland echt in het lijstje met goedkoopste vakantielanden? En inderdaad, véél geld uitgeven kan er ook prima. Ga een beetje weg van de resorts op Kreta, en je ontdekt al snel een heel andere kant van Griekenland. Een spotgoedkope kant vol authentieke tavernes, sfeervolle marktpleinen en huisgemaakte ouzo. Waar je moet zijn? Ga voor een strandvakantie langs de mooie stranden van Peloponnesos. Je bereikt deze goedkope vakantiebestemming gemakkelijk via een budgetvlucht Athene.

Wat is het goedkoopste vakantieland dat jij hebt bezocht? Schrijf een review over jouw ultieme budgetbestemming.