Wat is een leuk skigebied voor beginners?

Redactie - 12 november 2018

Wat is een leuk skigebied voor beginners?

Redactie - 12 november 2018

Wat is een leuk skigebied voor beginners? Saas Fee, Saalbach-Hinterglemm en Les Deux Alpes zijn een paar van onze absolute favorieten. Check welke het beste bij jou past.

Wat is een leuk skigebied voor beginners - simon-migaj-474563-unsplash

Beeld vi Unsplash.com – Simon Migaj

Wat is een leuk skigebied voor beginners: tips

  • Ga voor een relatief kleinschalig ski-resort. Wel zo overzichtelijk. Als beginner is het bovendien nog niet zo interessant hoeveel kilometer aan piste er ligt.
  • Ga voor de totaalbeleving. Selecteer je wintersportbestemming niet alleen op de goede pistes, maar vooral ook op de sfeer en de omgeving.
  • Veel skischolen bieden een Learn to Ski pakket aan met skipas, ski’s en lessen in-één.
Wat is een leuk skigebied voor beginners - Saas Fee - debora-rothenbuehler-546721-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Debora Rothenbuehler

1. Saas Fee, Zwitserland

Met een gemiddelde score van een 8,9 is Saas Fee een van de populairste skigebieden in Zwitserland.  Het autovrije en kleinschalige skioord ligt midden in de Alpen en is volgens Zoover reviewers vooral erg gemoedelijk. De oude houten huisjes en de lokale bergmarmotten maken de sfeer van dit skigebied compleet.

Ook aan wintersportaccommodaties is geen gebrek in dit leuke skigebied voor beginners. Het knusse familiehotel Erlebnishotel Etoile scoort maar liefst een 9,8.

Wat is het leukste skigebied voor beginners - Saalbach joan-oger-575271-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Joan Oger

2. Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk

Wat is een leuk skigebied voor beginners in Oostenrijk? Saalbach-Hinterglemm heeft alles wat een beetje skiresort zou moeten hebben. De goede pistes zijn omringd door een enorm berglandschap en het winternachtleven is er fantastisch. Eén keer op wintersportvakantie in dit skioord en je bent ongetwijfeld verkocht.

Tip: kies voor een hotel met spa zodat je na een dagje klungelen op de piste een beetje bij kunt tanken. Onder andere Hotel Alpinresort Sport & Spa krijgt al jaren topreviews.

Wat is het leukste skigebied voor beginners - Deux Alpes - toa-heftiba-153852-unsplash

Beeld via Unsplash.com – Toa Heftiba

3. Les Deux Alpes, Frankrijk

Weet je stiekem nu al dat je een natuurtalent bent? In Les Deux Alpes vind je een grote variatie aan pistes. Kun je op dag twee gelijk doorstromen naar de gevorderde afdalingen! Les Deux Alpes is tegelijkertijd een ideaal skigebied voor beginners. Sneeuwzekerheid, goed onderhouden pistes en grote kans op een heerlijk winterzonnetje erbij.

Ook voor goede wintersportaccommodaties zit je goed in dit skigebied in de Rhône-Alpes. Onder andere Hotel Le Sherpa scoort hoog (review score: 8,1).

Wat is een leuk skigebied voor beginners volgens jou? Deel je tips en ervaringen in de comments of schrijf een review.