Wat is de leukste kerstmarkt in Duitsland? Onze top 5

Redactie - 29 oktober 2018

Wat is de leukste kerstmarkt in Duitsland? Onze top 5

Redactie - 29 oktober 2018

Het is weer bijna zover: de meeste steden bij onze oosterburen worden weer omgetoverd in magische kerstdorpen. Maar de hamvraag is natuurlijk: wat is de leukste kerstmarkt in Duitsland? Münster staat op nummer één, gevolgd door Düsseldorf, Keulen, Dresden en Monschau. Hieronder lees je meer over onze top vijf met steden waar je naar hartenlust je kerstinkopen kunt doen. Viel Spaß!

Kerstmarkt Munster

1. Münster

Wat is de leukste kerstmarkt in Duitsland? Op nummer één in dit lijstje staat Münster. Waarom? Niet alleen omdat Münster gewoon een heel leuke stad is, maar ook omdat je in het compacte centrum maar liefst vijf kerstmarkten op loopafstand van elkaar vindt. En dat op slechts 60 kilometer van de Nederlandse grens. Sfeervolle pleintjes met rijkelijk versierde chalets, duizenden lichtjes in de bomen en imposant verlichte kerken. Vanaf 26 november tot en met 23 december is de historische stad weer omgetoverd in een sfeervol kerstsprookje.

Kerstmarkt Dusseldorf

2. Düsseldorf

Ook niet ver van de grens vind je de populaire kerstmarkt van Düsseldorf. Op verschillende pleinen in de altstadt staan versierde kraampjes met ambachtelijke kerstcadeaus, winterse lekkernijen en natuurlijk glühwein in overvloed. De kerstmarkt van bovenaf bewonderen? Draai dan een rondje mee in het reuzenrad. Vanaf 22 november tot 30 december is de hele stad weer in kerstsfeer gehuld.

Düsseldorf is zowel met de auto als trein gemakkelijk bereikbaar voor een dagje kerstshoppen, maar je kunt er natuurlijk ook een weekendje weg van maken. Logeer bijvoorbeeld bij Hotel Indigo Düsseldorf-Victoriaplatz. Het centrum bereik je in tien minuten lopen of in twee minuutjes met de metro, die vlak voor het hotel stopt. Na een dagje kerstwinkelen, kun je heerlijk ontspannen in de sauna van het hotel.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/dusseldorf-is-zoveel-meer-dan-shoppingparadijs/”]

Kerstmarkt Keulen

3. Keulen

Nog zo’n populaire kerstmarkt net over de grens: Keulen! Verspreid over de stad vind je maar liefst zeven kerstmarkten. Vooral het plein voor de indrukwekkende Dom van Keulen is een sfeervol decor voor een kerstmarkt. Tel daar de schaatsbaan, een carrousel, een levende kerststal en kraampjes met oude ambachten bij op en je waant je in een waar kerstparadijs. Vanaf 26 november tot en met 23 december kun je in Keulen weer genieten van kerstdecoraties, kerstbomen vol twinkelende lichtjes en culinaire lekkernijen.

Kerstmarkt Dresden

Foto via Unsplash: Felix Mittermeier

4. Dresden

Voor de kerstmarkt in Dresden moet je iets verder reizen, maar dan heb je ook wat. Op de oudste kerstmarkt van Duitsland barst het van de tradities, zoals het bakken van de grootste kerststol ter wereld tijdens het ‘Stollenfest’. Ook worden er mooie shows gegeven en levende sprookjes nagespeeld. Genoeg kerstvertier dus voor jong en oud! Deze bijzondere kerstmarkt vindt plaats van 28 november tot 24 december. En aangezien Dresden niet bepaald naast de deur ligt, wil je er vast ook blijven slapen. Kies dan voor Hotel Leonardo Dresden Altstadt. Reviewer Jan geeft dit centraal gelegen hotel een dikke tien! ‘Geweldig hotel , loopafstand van centrum. Prima kamers erg vriendelijk personeel. Genoten!!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/9x-wat-je-niet-wilt-missen-tijdens-een-weekendje-dresden/”]

Monschau

Foto via Pixabay: NiekVerlaan

5. Monschau

Houd je niet van grote steden? Kies dan voor de kerstmarkt in Monschau. Bezoek je dit romantische stadje in december, dan wandel je zo een kerstsprookje binnen. De schilderachtige straatjes met vakwerkhuizen zorgen voor een sfeervol decor en een intieme kerstsfeer. Geniet van de verlichte kraampjes, rijkelijke versierde kerstbomen en mensen die tevreden aan hun glühwein nippen. De kerstmarkt in de parel van de Eifel vindt plaats van 23 november tot 24 december.

Heb jij deze kerstmarkten weleens bezocht? Laat dan een review achter op Zoover of vertel ons hieronder wat jouw favoriete kerstmarkt is!