Waar vind ik zon in november? Onze tips!

Redactie - 4 november 2018

Waar vind ik zon in november? Onze tips!

Redactie - 4 november 2018

Het najaar is weer in volle gang. Hoog tijd dus om de kou te ontvluchten en een ticket naar de zon te boeken. Waar vind ik zon in november? De Canarische eilanden, Gambia, Kaapverdië, Curaçao en Dubai zijn volgens ons de leukste bestemmingen voor een zonvakantie in november.

Tenerife

De Canarische eilanden

Eigenlijk kun je voor zongarantie en hoge temperaturen het beste je biezen pakken buiten Europa. Wil je toch liever op ons eigen continent blijven? Dan raden we je een zonvakantie op de Canarische eilanden aan. Op deze Spaanse eilandengroep heb je de grootste kans op goed weer. In november is de gemiddelde temperatuur zo’n 22 graden. Helemaal niet verkeerd, toch?

Kies bijvoorbeeld voor een vakantie op de populaire eilanden Gran Canaria of Tenerife. Liever een iets rustigere bestemming? Vlieg dan naar Fuerteventura, ontdek het vulkanische maanlandschap op Lanzarote of laat je verrassen door de groene natuur op La Palma. Genoeg keuze! Bij Hotel H10 Conquistador zit je sowieso goed. Dit hotel op Tenerife won niet voor niets een Zoover award. Reviewer Martien Haring is er inmiddels al elf keer geweest en vindt het een ‘onwijs leuk hotel‘.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5-x-waarom-herfst-op-canarische-eilanden-zit/”]

Gambia

Gambia

Misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt, maar toch is een vakantie naar Gambia zeker het overwegen waard. Na slechts zes uurtjes vliegen, sta je in een compleet andere wereld. Een wereld waarin de zon schijnt en het in november gemiddeld 33 graden is. De perfecte bestemming voor een tropische strandvakantie. Combineer je luie dagen aan het strand met bijzondere excursies naar natuurparken in het binnenland, kleurrijke markten en authentieke vissersdorpjes.

Kaapverdië

Kaapverdië

Zie je die Afrikaanse sferen wel zitten? Misschien is Kaapverdië dan ook wel iets voor jou. Deze eilanden voor de westkust van Afrika liggen op slechts zes uur vliegen. De gemiddelde temperatuur in november is een niet onverdienstelijke 27 graden. Prima temperatuur dus om te genieten van de parelwitte stranden en azuurblauwe zee. De populairste eilanden voor een zonvakantie zijn Sal en Boa Vista. Wil je lekker slapen op laatstgenoemde eiland? Dan raden wij Hotel Riu Karamboa aan.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/vakantie-kaapverdie/”]

Curacao

Curaçao

Hoewel het in november regenseizoen is op Curaçao, mag dit Caribische eiland eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het regenseizoen stelt op Curaçao namelijk niet zoveel voor. Er valt nog geen 100mm regen per maand, de gemiddelde temperatuur is ruim 30 graden en de zon laat zich zeer regelmatig zien. Bijkomend voordeel is wel dat de prijzen in deze periode vaak wat lager zijn. Laat je dus niet afschrikken en boek gewoon je ticket naar de Caribbean. Na negen uur vliegen kun jij je handdoek spreiden op een van de mooie tropische stranden. Cocktail erbij en niks meer aan doen!

Dubai

Dubai

Wil je eens iets heel anders? Combineer dan een stedentrip met een strandvakantie in Dubai. Na slechts zes uur vliegen waan je je in de oneindige luxe van de Verenigde Arabische Emiraten. Bewonder de enorme shopping malls, kom in oosterse sferen in de souks of geniet van het uitzicht vanaf de Burj Khalifa. En de volgende dag plof je lekker neer op je strandbedje. In november begint de winter in Dubai en is het met een gemiddelde temperatuur van 31 graden heerlijk uit te houden op de stranden. Een prima bestemming dus voor een bijzondere winterzonvakantie.

Heb jij nog tips voor een leuke zonbestemming in november? Laat dan een reactie achter.