Voorjaarsvakantie 2019: leuke bestemmingen

Redactie - 10 februari 2019

Voorjaarsvakantie 2019: leuke bestemmingen

Redactie - 10 februari 2019

De krokus-/carnavalsvakantie is hét ideale moment om de winter te ontvluchten. Zoek de rust en ruimte op in de natuur, plan een roadtrip of reis richting een flink vitamine D-shot op een zonnige bestemming. Dit zijn leuke bestemmingen voor voorjaarsvakantie 2019:

  • Fez – Marokko
  • Athene – Griekenland
  • Florence – Italië
  • Gran Canaria
  • Sri Lanka
  • Nederlandse kust
  • Estoril Coast Drive – Portugal
  • Romantische Straße – Duitsland
  • Rondreis Sicilië – Italië

Stedentrip voorjaarsvakantie 2019

Beeld: Unsplash | Carlos Ibáñez

Fez – Marokko

In Marokko komt de lente wat eerder op gang. Ideaal dus om eind februari of begin maart naar de bruisende stad Fez te vliegen. Fez is meer dan twaalfhonderd jaar oud en wordt gezien als hét culturele centrum van het land. De stad heeft een UNESCO-beschermde medina en in de kronkelende, autoluwe straatjes vind je prachtige moskeeën, kleurrijke marktkramen en fascinerende leerlooierijen.

Athene – Griekenland

Aangezien de meeste prachtige Griekse eilanden in de voorjaarsvakantie nog niet open zijn voor het zomerseizoen, is het een ideale periode om het vasteland eens te verkennen. Bij voorkeur de historische hoofdstad. Athene is een van ’s werelds oudste steden en de thuisbasis van de iconische Akropolis, het vijfde-eeuwse Parthenon en de Tempel van Zeus. Liefhebbers van geschiedenis mogen ook het Archeologisch Museum met meer dan elfduizend stukken niet overslaan.

Beeld: Unsplash | Jonathan Körner

Florence – Italië

Het Toscaanse Florence is een van de populairste bestemmingen van Italië en trekt in de zomermaanden hordes vakantiegangers. Geen wonder, het is prachtig! Naast Rome een van mijn grote favorieten. Wanneer je in de voorjaarsvakantie gaat, heb je de stad veel meer voor jezelf en hoef je ineens niet meer in de rij te staan voor het Palazzo degli Uffizi. En hallo: elke avond pizza en pasta. Wat wil een mens nog meer? Een lekker temperatuurtje misschien… Kan geregeld worden!

Strandvoorjaarsvakantie 2019

Gran Canaria

Origineel is het niet, maar de Canarische Eilanden zijn in de voorjaarsvakantie altijd een goed idee: vooral Tenerife en Gran Canaria. Begin maart kan het er zomaar twintig graden zijn. Genieten! Cultuurliefhebbers zetten koers richting hoofdstad Las Palmas, maar strandliefhebbers kunnen hun geluk niet op op bij Playa de las Canteras.

Beeld: Unsplash | Daniel Klein

Sri Lanka

Sri Lanka is hartstikke booming en aan de zuidwestkust kun je nog net het staartje meepikken van het droge seizoen. Op naar een van de vele mooie vakantiebestemmingen, zoals Bentota en Unawatuna. Van vakantie vieren bij Hotel Mount Lavinia of Bed and Breakfast Frans’ Guesthouse droom je toch?

Nederland

Ga er tijdens de voorjaarsvakantie lekker met het hele gezin op uit in eigen land. Bos, strand, heide of duinen: in het voorjaar is de natuur op zijn mooist. Lekker uitwaaien aan het strand? Zoover heeft de twintig beste hotels aan het strand al voor je op een rij gezet.

Roadtrip voorjaarsvakantie 2019

Beeld: Unsplash | Luca Bucken

Estoril Coast Drive

Deze prachtige roadtrip leidt je langs de verbluffende kustlijn van Portugal: van Lissabon naar Sintra. Tijdens je reis moét je sowieso een stop maken bij het Nationale Paleis in Sintra. Wat een pláátje met een fantastisch uitzicht.

Romantische Straße

Misschien wel de bekendste route in Duitsland: de Romantische Straße. De route loopt dwars door het hart van Duitsland en is een goede mix van mooie landschappen en de middeleeuwen. Ideaal als je niet ver van huis voor het ultieme vakantiegevoel gaat.

Sicilië – Italië

Een andere kant van Italië zien? Plan een roadtrip op Sicilië. Ik toerde afgelopen zomer een week in een Fiatje 500 door de prachtigste plaatsjes en at de allerlekkerste gerechten. Liever een weekje langer? Ik schreef ook de route van mijn eerdere vijftiendaagse rondreis op het Italiaanse eiland uit.