Vakantie in Polen: dit mag je niet missen

Redactie - 7 april 2018

Vakantie in Polen: dit mag je niet missen

Redactie - 7 april 2018

Een vakantie in Polen staat garant voor heel veel bier stoofpotjes en gevaarlijk lekkere desserts. Tussen al dat smullen en uitbuiken door nog tijd voor wat dagtripjes? Deze topsights mag je niet missen tijdens een vakantie in Polen!

Vakantie in Polen - Gdansk kathedraal1. De Oliwa Kathedraal in Gdansk

Zelfs voor de grootste muziekanalfabeten is een orgelconcert in de Oliwa Kathedraal een must tijdens een vakantie in Polen. De wereldberoemde orgels klinken namelijk simpelweg spectaculair. Ondertussen is de Oliwa Kathedraal ook nog eens de langste van heel Polen en daarmee een bezienswaardigheid op zich. Check bij het lokale vvv-kantoor of bij je accommodatie wanneer je een concert kunt meepakken.

Vakantie in Polen - Krakau2. Rynek Glowny in Krakau

Waar het historische Krakau sowieso op je stedentrip-bucketlist thuishoort, is de Rynek Glowny dé topsight in deze sfeervolle stad. De Rynek Glowny, het centrale plein van Krakau, is een verrassende mix van eeuwenoude gebouwen en een gigantisch ondergronds winkelcentrum. Met een Zoover review score van een 9,1 is het een van de best gewaardeerde bezienswaardigheden in heel Polen.

Vakantie in Polen - Nationaal Park3. Karkonoski Park Narodowy

Het Karkonoski Park Narodowy bewijst dat Polen een topbestemming is voor natuurliefhebbers. De spectaculaire rotsen en diepe bossen zijn ‘om stil van te worden‘ zoals een van jullie op Zoover schrijft. ‘Ongekende schoonheid‘, vult een ander aan. Kortom, jouw actieve vakantie in Polen begint hier!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/12x-vakantie-1-jaar/”]

Vakantie in Polen - Dierentuin Gdansk4. Zoo Wybrzeza in Gdansk

Nóg een reden om Gdansk aan jouw bucketlist toe te voegen. De dierentuin Zoo Wybrzeza is groots en mooi opgezet en staat garant voor een gezellig dagje uit tijdens een vakantie in Polen. Nog meer goed nieuws: de toegangskaartjes zijn ongeveer een kwart van wat je in Nederland voor een dierentuin betaalt. Heerlijk, zo’n budgetbestemming!

Vakantie in Polen - Poznan5. Cultureel centrum Zamek in Poznan

Het Cultureel centrum Zamek in Poznan is een goed bewaard lokaal geheim. De Poolse Zoover reviewers zijn het echter duidelijk eens. Stuk voor stuk geven ze het voormalige kasteel een dikke 10. Het is dé plek in Poznan om moderne kunst te bekijken of weg te dromen bij een van de lokale muziekoptredens. Zoals een reviewer het voor ons samenvat: ‘Fantastyczna‘!

Aan jullie reviews te zien is Poznan trouwens sowieso een leuke locatie voor een stedentrip tijdens een vakantie in Polen. Jullie worden vooral blij van de budgetprijzen en het prachtige historische centrum. En overnachten? Ook voor hotels met Zoover topscores zit je goed in deze stad. Zowel Hotel Noclegi Poznan als Hotel Wloski scoren minstens een 9,8.

Al op vakantie in Polen geweest? Voeg ook jouw review toe en deel je tips en ervaringen met ons!