Tropisch genieten op de mooiste stranden van Santorini

Redactie - 5 april 2021

Tropisch genieten op de mooiste stranden van Santorini

Redactie - 5 april 2021

We kennen Santorini allemaal van de witgeschilderde huisjes met blauwe daken, de romantische plekjes en de schitterende zonsondergangen. Genoeg redenen om een welverdiende vakantie naar dit Griekse eiland te boeken dus! Zoover tipt alvast de 6 mooiste stranden van Santorini. Terwijl je wegdroomt bij de mooie foto’s is het nét alsof je er al bent…

1. Kamari Beach

Het is geen verrassing dat Kamari Beach helemaal bovenaan de lijst staat. Dit is namelijk niet alleen een van de mooiste stranden van Santorini, maar ook een van de populairste. Dit donkergrijze strand ligt bij de plaats Kamari, een echte zon-, zee- en strandbestemming. Langs het strand loopt een gezellige boulevard met talloze restautants, terrasjes en accommodaties met uitzicht op zee. Het fijne aan Kamari Beach is dat er ondanks de drukte een gezellige en gemoedelijke sfeer hangt. Het is een populaire keuze onder gezinnen omdat alle faciliteiten binnen handbereik zijn en vanwege de Blue Flag certificering. Daarnaast is Kamari Beach extra uniek door de donkere kleur!

Hotel Hermes
Verblijven in Kamari?

Wil jij tijdens je vakantie op Santorini in de buurt van Kamari Beach verblijven? Dan is Hotel Hermes een goede keuze! Dit viersterrenhotel ligt vlakbij het strand en scoort zelfs een 9.3 op Zoover.

Bekijk hotel

2. Perissa Beach

Opzoek naar een mooi strand, maar dan rustiger en kleinschaliger dan Kamari? Dan is het strand van Perissa een goede keuze. Het strand ziet er schitterend uit dankzij de bijzondere ligging aan de berg Mesa Vouno. Wist jij dat het strand van Perissa overloopt in dat van Perivolos? Hierdoor is het een van de langste en mooiste stranden van Santorini. Op het strand is alles goed georganiseerd. Je vindt er ligstoelen, parasols en enkele strandtentjes. Alles wat je nodig hebt voor een lekker dagje onder de Griekse zon, toch?

Perissa - mooiste stranden Santorini

3. Monolithos Beach

Ben jij van plan om met het hele gezin op vakantie naar Santorini te gaan? Dan is Monolithos Beach een goede keuze! Dit is namelijk niet alleen een van de mooiste stranden van Santorini, maar ook een van de kindvriendelijkste. Het strand trekt jaarlijks veel gezinnen aan omdat het geleidelijk afloopt in zee. Zo kunnen de kids veilig spelen in de branding, terwijl jij ze met een gerust hart in de gaten houdt vanaf je handdoek. Het strand is goed georganiseerd met ligstoelen en parasols. Extra leuk, het ligt naast een haven!

Hotel Imperial Med
Verblijven in Monolithos?

Vanaf je hotel zó Monolithos Beach oplopen? Hotel Imperial Med ligt vlakbij het strand en scoort ook nog eens een 8.1 op Zoover!

Bekijk hotel

4. Red Beach

Opzoek naar een strand dat net even anders is dan anders? Dan tipt Zoover je Red Beach op Santorini. Het strand dankt haar naam aan de rotsen op de achtergrond van het strand die een rode kleur hebben. Zelfs het zand lijkt een rode kleur te hebben! In de zomermaanden kan het hier vrij druk worden, omdat het een populair strand is onder locals en toeristen. Hierdoor staan de ligstoelen en parasols vrij dicht op elkaar. Daarom raden we je aan om het strand in het voor- of najaar te bezoeken. Je moet wat over hebben voor een bezoekje aan een van de mooiste stranden van Santorini!

Red Beach - mooiste stranden santorini

5. Vourvoulos Beach

In alle rust genieten van je strandvakantie op Santorini? Dan zit je bij Vourvoulos Beach op de juiste plek. Veel toeristen weten niet van het bestaan van dit strand af, waardoor het er lekker rustig is. Hier staat tegenover dat er minder faciliteiten zijn. Zo zijn er niet altijd ligstoelen en parasols aanwezig. Zorg daarom dat je deze zelf meeneemt, of kies ervoor om op je handdoek te zonnen. Het strand ligt vlakbij een haventje en zijn er een aantal taverna’s, een fijne toevoeging!

aegean view
Verblijven in Kamari?

Aparthotel Aegean View is een van de populairste hotels in Kamari. Met dat prachtige uitzicht op zee snappen wij wel waarom! Aegean View scoort maar liefst een 8.6 op Zoover.

Bekijk hotel

6. Eros Beach

Last but not least is Eros Beach, dat zeker niet mag ontbreken tussen Zoovers tips voor de mooiste stranden van Santorini. De ligging van dit strand is vrij afgelegen, maar dat is de rit meer dan waard. Het strand ziet er namelijk schitterend uit dankzij de omliggende rotspartijen. Als je er toch bent, breng dan gelijk een bezoekje aan de beach bar op het strand. Hier hangt een heerlijke relaxte sfeer, net als op de rest van het strand. Kortom, een echte aanrader weg van de massa!

Ben jij helemaal verliefd geworden op Santorini? Bekijk hier de beste accommodaties op Santorini via Zoover.