5 heerlijke winterzonbestemmingen

Redactie - 19 januari 2016

5 heerlijke winterzonbestemmingen

Redactie - 19 januari 2016

Bijna 40 procent van de vakantiegangers verruilt de Nederlandse kou jaarlijks voor de winterzon, zo blijkt uit een poll op Zoover. We keken naar de 5 populairste landen en kwamen tot deze lijst. Hopelijk bieden ze je genoeg inspiratie om de kou te ontvluchten!

Luxe resort op Tenerife

Luxe resort op Tenerife

In de dit lijstje – gebaseerd op een poll in 2015 – zie je de favoriete bestemmingen. Spanje staat op nummer één, waarbij Tenerife de populairste winterzonbestemming is. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden, de immer stralende zon en betaalbare tickets is het dé plek om aan de winterse kou te ontsnappen. Ook andere Spaanse bestemmingen zijn in trek; met name de andere Canarische Eilanden en de zuidelijke costa’s.

Top 5Winterzonbestemmingt.o.v. 2014
1Spanje+5%
2Egypte-6%
3Curaçao+5%
4Kaapverdië-8%
5Dominicaanse Republiek-8%

Bron Zoover.nl: Afgeronde percentages op basis van het aantal clicks van 2014 t.o.v. 2015.

Egypte 

Egypte is al jaren een zeer populaire vakantiebestemming. De interesse in Kaapverdië en de Dominicaanse Republiek daalde in 2014. Met een afname van 8 procent staan deze bestemmingen respectievelijk op de vierde en vijfde plek. Landen die ook populair zijn onder liefhebbers van de winterzon zijn onder andere Aruba en Gambia.

Winterzonvakantie op Curacao populair

Winterzon op Curacao

Waar je moet zijn voor het lekkerste weer

Zie je het voor je: jij onder een parasol met een fruitige cocktail in de hand, lekker turen naar het golvende blauwe water en de horizon? Op alle onderstaande bestemmingen is het ’s winters heerlijk vertoeven. Voor de echte hitte zoek je Curaçao op, voor een verwarmend zonnetje zit je op de Canarische Eilenden of in Egypte goed.

LandPlaatsMax.
temp
Min.
temp
Zonuren per dagNeerslagdagen per maand
SpanjeTenerife2115610
EgypteSharm El Sheikh221381
CuraçaoWillemstad302588
KaapverdiëPraia252072
Dominicaanse RepubliekPunta Cana2919711

Bron: weeronline.nl gebaseerd op de gemiddelde temperatuur in de maanden december en januari. 

Zoek jij de winterzon nog op en wat is je favoriete bestemming?