Top 3: Zon, Zee en Yoga in Griekenland

Redactie - 14 april 2017

Top 3: Zon, Zee en Yoga in Griekenland

Redactie - 14 april 2017

Uitzicht op een azuurblauwe zee? Check! Verkoelend zeebriesje? Ongetwijfeld! Enthousiaste yogadocenten? Dubbelcheck! De Griekse yogabestemmingen uit deze top drie hebben het allemaal. Op welk eiland rol jij deze zomer jouw matje uit?

Griekenland Yoga - Rocks

1. Ithaka

Wakker worden in je eigen Yurt, ontbijten op het terras met een eindeloos mooi uitzicht: ontstressen op Ithaka is bepaald geen straf. Na zo’n start ben je ongetwijfeld klaar voor een dag zonnen, lokale gerechtjes proeven en natuurlijk heel veel yoga! Het yoga resort Itka108 is een begrip op het eilandje Ithaka. Liever die yurt inruilen voor een meer gangbaar vakantieadresje? Geen probleem! Je kunt ook gewoon losse yogalessen volgen bij het resort en een van de appartementen in het dorp boeken (probeer bijvoorbeeld Huize Lykithes, die een 8,6 scoort).

2. Amorgos

Zoover reviewer Martien heeft duidelijk even getwijfeld of ze een review moest schrijven. Want, zo geeft ze toe, ze houdt Amorgos het allerliefste voor zichzelf. Het is volgens haar een ‘superbestemming als je even helemaal tot rust wilt komen.‘ Bedankt Martien, dat je het ons toch even meldt!

Reviewer Dionnisa is het trouwens helemaal met haar eens: ‘de rust heerst hier’, schrijft ze. Ideale plek om je yogamatje uit te rollen dus! Gewoon op het strand of in één van de yogascholen. Je kunt onder andere terecht bij Aegialis Hotel & Spa en IRIS studio. Bij die laatste is het tussen 8 en 11 mei trouwens tijd voor ‘Yoga on the Rocks’: een vierdaags programma vol yoga en wandeltochten langs de rotsachtige kust.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/10-x-eilandhoppen-griekenland/”]

Griekenland Yoga - zee

3. Silver Island

Geen winkels, geen restaurants, geen pin-automaten; op het privé eiland Silver Island vind je, behalve een kleinschalig yoga-resort, vooral héél veel olijfbomen. En zestig hectare aan ongerepte natuur. Voor zo’n €1500 kun je hier een week lang genieten van totale rust, fijne yoga-sessies en heerlijk eten. Het resort is bovendien de perfecte plek voor een digitale detox. Want internet? Daar doen ze hier niet aan! En waarom zou je eigenlijk ook, als je op jouw eigen onbewoonde Griekse droomeiland zit?

Silver Island ligt nabij Evia en is alleen per boottaxi te bereiken vanuit het havenstadje Oreoi (nee, niet van de chocoladekoekjes). Een transfer van en naar het eiland zit dan ook bij de prijs inbegrepen.

Wat is jouw ultieme stressvrije bestemming voor yoga in Griekenland? Deel je ervaring en laat een review achter!