6x Wat Te Doen Tijdens Een 48 Uur Overstap In Dubai

Redactie - 26 november 2016

6x Wat Te Doen Tijdens Een 48 Uur Overstap In Dubai

Redactie - 26 november 2016

Geplande overstappen en tussenlandingen zijn steeds populairder. Zo wordt er regelmatig een bliksembezoek aan IJsland gebracht op weg naar Amerika of Canada, en wordt Dubai snel verkend tijdens een overstap richting Azië en Australië. Dit zijn onze tips voor 48 uur in Dubai.

Populairste vakantiebestemmingen 2014 Dubai

Dubai in het kort

Dubai is het bekendst van de 7 Verenigde Arabische Emiraten en vrij ‘open minded’ vergeleken met de rest van de Emiraten. Het toerisme in deze woestijnstad groeit net zo hard als de skyline. Dubai staat zowel bekend als fantastische strandbestemming als bijzondere stedentripbestemming, maar is ook steeds populairder voor een weekend weg. Wel in combinatie met een bezoek aan andere omliggende bestemmingen natuurlijk. Voor ons Nederlanders is het toch iets te ver vliegen – en te kostbaar – voor slechts een weekendje.

48 uur in Dubai - to do

1. Thee drinken in de Skyview Bar van Burj Al Arab

Burj Al Arab is één van ’s werelds hoogste hotels en luxer dan deze vind je ze maar zelden. Daar hangt dan ook een flink prijskaartje aan. Een bezoek aan het hotel moet je van tevoren plannen. Als niet-gast kom je zonder reservering in een van de restaurants of de Skyview Bar niet verder dan de receptie. Nee, ze laten je er écht niet in. Wil je dat adembenemende uitzicht over Dubai, Palm Jumeirah en The World Islands niet missen? Dan is een high tea of afternoon tea een idee. We waarschuwen je wel alvast voor de prijs. Niet schrikken!

Op zaterdag en donderdag kun je een sky tea reserveren in de Skyview Bar. De eerste ronde vindt om 13:00 uur plaats, de tweede om 16:00 uur. In het hoogseizoen, van juni tot en met september, vinden er ook op vrijdag sky teas plaats. Verwacht een spectaculaire high tea met koffie, thee, sandwiches, gebakjes en andere huisgemaakte lekkernijen voor een nog spectaculairdere prijs. Voor een sky tea leg je ongeveer €160 per persoon neer, maar daar krijg je wel een onvergetelijke ervaring voor terug. Werp voor de grap even een blik op de menukaart als je er dan toch bent. Een cocktail van een paar honderd euro? Welja!

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/10-mooiste-vliegvelden-wereld/”]

48 uur in Dubai - to do

2. Breng een bezoek aan de souk

Grote kans dat je zintuigen op hol slaan tijdens een bezoek aan de souk. De geur is overweldigend, de muziek meeslepend en er is zóveel te zien! Deze traditionele, overdekte markt ligt vol met goud, kruiden, textiel en veel meer. De stad kent verschillende souks, maar de goudsouk is toch wel de must visit als je maar beperkt de tijd hebt. Zie het als een overdekte winkelstraat waar je meer goud zult zien dan je ooit eerder in leven gezien hebt. Je vindt de goudsouk in het oude stadscentrum, vlakbij de Dubai Creek.

48 uur in Dubai - to do

3. Varen over de Dubai Creek

De Dubai Creek loopt dwars door het hart van Dubai en verdeelt het centrum en de wijken Bur Dubai en Deira. Een tochtje op de Dubai Creek is ideaal te combineren met een bezoek aan de goudsouk. Neem bijvoorbeeld een watertaxi naar de souk. Voor slechts 1 dirham, dat is ongeveer 20 cent, vaar je in een traditionele houten abra naar de overkant van de creek. Zo’n tochtje van de ene naar de andere kant duurt gemiddeld 5 minuten. Zie je liever wat meer? Boek dan een privé-abratocht. Je bent ongeveer een uurtje onderweg en betaalt zo’n 140AED. Dat is plus minus 35 euro. Vergeet niet om ook óp het water goed om je heen te kijken. Je zult ongetwijfeld de ene na de andere luxe jacht voorbij zien komen.

48 uur in Dubai - to do

4. Zandduinen trotseren met een 4×4

Je verblijft in een woestijnstad, dus moet je minimaal één keer ook echt het woestijngevoel ervaren hebben, toch? Stap in een jeep of spring op een quad en trotseer de strandduinen. Het is niet alleen erg leuk om op woestijnsafari te zijn, de woestijn verrast je ongetwijfeld met haar schoonheid. Als je van avontuur houdt, kan dit niet missen op jouw to-do-lijst tijdens een overstap in Dubai. Als het in je planning past, probeer dan juist tijdens zonsondergang onderweg te zijn. Adembenemend gegarandeerd!

48 uur in Dubai - to do

5. Shawarma eten

Een bezoek aan Dubai kan best prijzig zijn, maar de geroemde shawarma is dat dan weer niet. Je vindt deze lekkernij al vanaf €1. Voor lunchtijd hoef je nergens de echt goede shawarma te zoeken, de traditionele eettentjes toveren dit favoriete gerecht van de emiraten – en menig toerist – pas in de avonduurtjes op tafel. Waar vind je de beste shawarma? Daar worden regelmatig discussies over gevoerd. Vooral de locals kunnen het niet met elkaar eens worden. Al Mallah كافتريا الملاح schijnt één van de besten in town te zijn. Zeker een bezoekje waard dus.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/wintersportbestemming-zongarantie/”]

48 uur in Dubai - to do

6. Bind de latten of schaatsen onder

Onbegrensde mogelijkheden: daar staat Dubai natuurlijk om bekend. In een van ’s werelds grootste winkelcentra vind je dan ook een ijsbaan én een indoor skihal van 22.000 vierkante meter. Ben je de warmte even zat? Bind dan de latten of schaatsen onder voor een paar uurtjes ijspret middenin de woestijn. Een betere manier om af te koelen is er niet.

Dit is natuurlijk slechts een greep uit de activiteiten die je in Dubai kunt ondernemen tijdens een overstap. Ook als je langer dan 48 uur de tijd hebt is het in Dubai prima vertoeven. Zo is een bezoek aan de Dubai Mall – inclusief dierentuin – eigenlijk ook een must, wil je Dubai niet verlaten zonder op een kameel gereden te hebben, zijn de Dubai Fountains de moeite waard en moet je minimaal één keer in je leven waterpijp gerookt hebben. Wat is er nou beter dan dit in Dubai mee te maken? We wensen je alvast een heel fijn verblijf in Dubai toe!

Dubai

Vergeet natuurlijk ook niet om bij thuiskomst een review achter te laten. Zo help je andere vakantiegangers de ideale vakantiebestemming te vinden. Heb jij nog tips voor een overstap in Dubai? Deel je tips met andere vakantiegangers in de reacties.