De 5 leukste oud-Hollandse kerstmarkten in Nederland

Redactie - 18 november 2018

De 5 leukste oud-Hollandse kerstmarkten in Nederland

Redactie - 18 november 2018

In december een leuk dagje uit? Een gezellige kerstmarkt bezoeken is natuurlijk altijd een goed idee. Kies deze keer eens voor een oud-Hollandse kerstmarkt om het nostalgische gevoel extra aan te wakkeren. Speciaal voor jou hebben wij de leukste oud-Hollandse kerstmarkten in Nederland op een rij gezet.

Doesburg

Nostalgische kerstmarkt in Doesburg

Dit jaar is het sfeervolle centrum van Doesburg weer het decor van een nostalgische kerstmarkt. Ontmoet de traditionele kerstman in Hanzestijl of maak een ritje in zijn arrenslee. Bewonder de levende kerststal, luister naar kerstliederen van toen en naar het bijzondere geluid van de Doesburgse midwinterhoornblazers. Beklim ook eens de Martinitoren om de stad en de kerstmarkt van bovenaf te bewonderen. Een markt met meer dan 150 kramen vol kerstartikelen en winterse lekkernijen.

De oude Hanzestad Doesburg is zelfs zo mooi, dat je vast een nachtje wilt blijven slapen. Bed and Breakfast ’t Doktershuus ligt lekker centraal en wordt op Zoover beoordeeld met een 9,5. Ook reviewer Finska is enthousiast: ‘Heerlijke bedden! Prachtige slaapkamers… hier kom je echt tot rust..! Geweldig lieve gastvrouw! Leuke ligging, midden in Doesburg.’

Wanneer? Zaterdag 8 december 2018, van 10 tot 19 uur.
Waar? Het centrum van Doesburg.
Entree: gratis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leukste-kerstmarkten-nederland/”]

Kerstmarkt

De oud-Hollandse kerstmarkt in Drenthe

Beleef het ultieme kerstgevoel in Drenthe! Ook dit jaar wordt er in Borger weer een oud-Hollandse kerstmarkt georganiseerd. De tiende editie alweer. Kom in oud-Hollandse sferen en struin langs meer dan zestig kramen gevuld met handgemaakte spullen en winterse versnaperingen. Elk jaar wordt er gestreden om de titels: ‘mooist aangeklede marktkraam’ en ‘mooist geklede persoon’. Verwacht dus een flinke dosis creativiteit op deze gemoedelijke kerstmarkt in Drenthe.

Wanneer? Zaterdag 8 december 2018, van 12 tot 20 uur.
Waar? Achter de Brink en de Grote Brink in Borger.
Entree: gratis.

Elburg

Winter in de Vesting van Elburg

Elburg gaat dit jaar terug naar de tijdsgeest van 1900. Tijdens Winter in de Vesting wordt de oude binnenstad omgetoverd in een prachtig wintersprookje. Veel mensen zijn verkleed in de stijl van toen, in prachtige jurken of juist als arme sloeber. Wandel door de sfeervolle straatjes en warm je bij een van de vele vuurkorven op met een glühwein of chocolademelk. Ondertussen geniet je van muziek, dans en theater. En de kinderen? Die kunnen een rondje meedraaien in de nostalgische zweefmolen of een ritje maken in een stoomtrein. Winter in de Vesting is een nostalgisch feestje voor jong en oud! Je dagje Elburg uitbreiden met een hotelovernachting? Lekker slapen doe je bij Hotel Elburg.

Wanneer: vrijdag 14 en zaterdag 15 december 2018, 16.00 – 20.00 uur.
Waar: de vesting van Elburg.
Entree: gratis.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/kerstmarkten-kasteel-slot/”]

Foto via: www.fraeylemaborg.nl

Oud-Hollandse kerst op een landgoed in Slochteren

Een oud-Hollandse kerstmarkt op een sfeervolle locatie? Dan moet je op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren zijn. Een beeldschoon decor voor een kerstmarkt. Het landgoed is sfeervol versierd met kerstdecoraties en kerstbomen vol twinkelende lichtjes. Struin langs de meer dan vijftig kerstkramen of schaats een rondje op de ijsbaan. Uiteraard is er ook aan de innerlijke mens gedacht: er is een ruim aanbod aan winterse hapjes en drankjes. Kortom, kerst op Landgoed Fraeylemaborg staat garant voor een betoverend dagje uit.

Wanneer? Zaterdag 15 en zondag 16 december 2018, 11 – 17 uur.
Waar? Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren.
Entree: €5,- (kinderen tot 12 jaar gratis).

Foto: www.midwinterfeest-graftderijp.nl/

Het Midwinterfeest in Graft- De Rijp

Na het overweldigende succes van de vorige edities, wordt er ook dit jaar weer een Midwinterfeest georganiseerd in Graft-De Rijp. Het beeldschone centrum van het De Rijp wordt in december omgetoverd in een sprookjesachtige kerstdorp met burgers en buitenlui in nostalgische kleding. Een magisch weekend vol optredens en een creatieve kerstmarkt in historische stijl.

Wanneer: zaterdag 15 december, 11 tot 21.30 en zondag 16 december 11 tot 18 uur.
Waar: het centrum van De Rijp.
Entree: gratis.

Heb jij nog leuke tips voor gezellige kerstmarkten in Nederland? Laat dan hieronder een reactie achter.