Op kindervakantie naar Lanzarote: 5x doen

Redactie - 1 december 2020

Op kindervakantie naar Lanzarote: 5x doen

Redactie - 1 december 2020

Het Canarische eiland Lanzarote is een perfecte bestemming voor een vakantie met het gezin. Het ruime aanbod aan kindvriendelijke accommodaties, de mooie stranden en het lekkere weer maken Lanzarote tot een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Daarbij valt er ook genoeg te beleven op het mooie Lanzarote. Om je voor te bereiden op een kindervakantie naar Lanzarote, hebben we de top 5 leukste dingen om te doen op een rijtje gezet.

1. Bezoek Timanfaya Nationaal Park

Een van de absolute hoogtepunten tijdens een vakantie naar Lanzarote is een bezoek aan het Timanfaya Nationaal Park. In dit park kan je de vulkanische oorsprong van de Canarische Eilanden goed bewonderen. Je kan met een huurauto de parkeerplaats van het park bereiken, maar daarna gaat de reis verder per bus. Tijdens de rit heb je een spectaculair uitzicht over de kraters en vulkaankegels. Terug bij de parkeerplaats laten medewerkers van het park zien dat er nog echt vulkanische activiteit aanwezig is bij de geisers. Ook geniet je in het restaurant van gerechten die deels gekookt zijn dankzij de vulkanische activiteit. Een bezoek aan Timanfaya Nationaal Park is een aanrader voor het hele gezin. Jans is ook erg enthousiast over het Timanfaya National Park en schrijft:

Echt mooi! Dit moet je echt gezien hebben op Lanzarote. Mooi maanlandschappen en je ziet dat er nog steeds warmte uit de aarde komt.

Timanfaya Nationaal Park

2. Ga op onderwater safari

Een van de meest unieke excursies op Lanzarote is een tochtje met een onderzeeër. Vanuit Puerto Calero Marina vertrekt een echte onderzeeër die jou en je gezin tot maar liefst 30 meter diepte brengt. Onderweg bewonder je de prachtige onderwaterwereld en zal je ook verschillende scheepswrakken passeren. De Submarine Safari is een ervaring voor het hele gezin om nooit te vergeten!

3. Dieren spotten in Rancho Texas Park

Een van de meest geliefde uitjes op Lanzarote is het Rancho Texas Park. In dit park bewonder je toffe dierenshows met onder andere zeeleeuwen en roofvogels. Maar naast het dierentuin gedeelte beschikt Rancho Texas Park ook nog eens over een speeltuin en waterpark. Zo zullen de kinderen zich hier de hele dag vermaken! Een van onze reviewers schrijft:

“Mooi park met een waterpark erbij. Echt mooi opgezet! De moeite waard om hierheen te gaan. Omdat er een zwembad bij zit en leuke glijbanen, kun je hier de hele dag heen.

4. Dagje waterpret in Aqualava Waterpark

Tijdens een kindervakantie naar Lanzarote mag een bezoek aan Aqualava Waterpark niet ontbreken. Dit leuke waterpark is, zoals de naam al doet vermoeden, in het thema van vulkanen. Voor zowel de jonge kinderen als de wat oudere kinderen zijn er toffe waterattracties. Ga je voor het golfslagzwembad, de lazy river of toch liever één van de spectaculaire glijbanen? In het Aqualava Waterpark zullen de kids zich geen moment vervelen.

5.  Ga strandhoppen

Tijdens een kindervakantie naar Lanzarote mag een bezoekje aan de vele stranden natuurlijk niet ontbreken. Ga je voor een van de goudgele stranden zoals Playa de Papagayo of Playa Blanca? Of kies je voor de unieke vulkanische stranden zoals bij El Golfo of Playa Quemada vlakbij Puerto del Carmen? Op Lanzarote is er keuze genoeg! Het is ook leuk om een auto te huren en de verschillende stranden te ontdekken.

Kan je ook niet wachten om met het hele gezin vakantie te vieren op Lanzarote? Bekijk dan deze mooie, kindvriendelijke accommodaties op Lanzarote: