Wat zijn de nieuwe vakantiebestemmingen voor 2019?

Redactie - 22 december 2018

Wat zijn de nieuwe vakantiebestemmingen voor 2019?

Redactie - 22 december 2018

Wil je een vakantie boeken naar een niet zo voor de hand liggende reisbestemming? Kijk dan eens naar deze nieuwe vakantiebestemmingen voor het jaar 2019. Wellicht raak je geïnspireerd en vlieg jij dit jaar naar een bijzondere plek voor een heerlijke vakantie op een nieuw te ontdekken plek. Wat zijn de nieuwe vakantiebestemmingen voor 2019?
  1. Sri Lanka
  2. Griekse eilanden
  3. Kapaa, Hawaï
  4. Belize
  5. Gdańsk, Polen
  6. San José, Costa Rica
  7. Rovinj, Kroatië
  8. Riga, Letland
  9. Nerja, Spanje
  10. Casablanca, Marokko

Beeld: Oliver Sjostrom via Unsplash

Sri Lanka met haar vele culturen

Met een mix van culturen is Sri Lanka een prachtig en zonnig land om doorheen te reizen voor een langere vakantie. De inwoners zijn gastvrij, er zijn prachtige tempels om te bezoeken en de natuur is overweldigend. En vergeet de theeplantages, rijstvelden en witte zandstranden niet…

De onbekende Griekse eilanden

Hop, hop, hop, de Griekse eilanden op! En dan niet de eilanden die wel al kennen, maar juist de onbekende. Zoals het eiland Ammouliani met witte zandstranden en azuurblauw water. Of gezellige eiland Koufonissia, het groenbegroeide Meganisi, Kastelorizo met haar kleurrijke huisjes, Pserimos voor snorkelaars en het knusse Chalki.

Kapaa op het eiland Kauai in Hawaï

Deze stad op het Hawaïaanse eiland Kauai ligt onderaan de Nounou berg en het is een levendige plek vol boetiekjes en knusse restaurants. Veel van de producten die er verkocht worden zijn gemaakt door lokale ondernemers met traditionele materialen van het eiland. Kauai zelf is groen en tropisch en wordt daarom ook wel Garden Isle genoemd.

Beeld: Michiel Ton via Unsplash

Belle Belize

In Centraal-Amerika ligt Belize, aan de Caribische Zee. Reis tijdens je vakantie naar verschillende delen van het land, zoals de tropische kust om te duiken tussen de riffen. En naar het binnenland om daar te overnachten in een junglehut en dieren als jaguars en bavianen te spotten.

Historisch Gdańsk in Polen

Het schijnt een van de mooiste steden van Polen te zijn en dan vooral de oude binnenstad. Verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar inmiddels prachtig opgebouwd.

Op de koffie in San José, Costa Rica

De hoofdstad van Costa Rica is het centrum van de koffiehandel. Rondom de stad vind je bonenplantages en in het centrum geniet je van de lekkerste koffie, geroosterd van de ‘gouden boon’.

De stad aan het water: Rovinj in Kroatië

Aan de westkust van Kroatië op het schiereiland Istrië ligt de stad Rovinj. Met een gezellig stadscentrum, middeleeuwse gebouwen en smalle steegjes die omhoog lopen naar de oude stadskern is het een upcoming stad voor een stedentrip. Kamperen kan hier ook!

Beeld: Jordan Sanchez via Unsplash

Gezelligheid in Riga, Letland

Riga staat op de werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de knusse binnenstad vol smalle kronkelstraatjes en middeleeuwse kerken. De Oude en Nieuwe stad zijn van elkaar gescheiden door water grenzend aan parken.

Nerja aan de kust van Spanje

Nerja ligt in het Spaanse Andalusië, aan zee. Het Balkon van Europa bovenop een klif is een echte trekpleister: je hebt er een prachtig uitzicht over het water. Bezoek ook de druipsteengrotten en de naastgelegen lieflijke dorpjes.
Vakantiegangers Piet en Lida hebben Nerja al ontdekt: ‘Alles was uitstekend verzorgd. Niets op aan te merken. Geheel ingericht huis met alles erop en eraan. Heerlijk rustig in een hofje dichtbij strand, supermarkt, restaurantjes en barretjes. Alles binnen een paar minuten. Meer heb je niet te wensen op vakantie.’ Zij verbleven in vakantiehuis Shangri-La.

Casablanca, Marokko

Struin rond in het Marokkaanse Casablanca aan de kust en voel de warme sfeer in de stad. Ga naar de medina en bezoek de Hassan II-moskee, die alleen al aan de buitenkant een plaatje is om te zien. Heerlijk eten doe je in de Oude Stad.