Top 4 mountainbike routes in de Rhône-Alpes

Redactie - 19 maart 2017

Top 4 mountainbike routes in de Rhône-Alpes

Redactie - 19 maart 2017

Mooie stranden, heerlijke delicatessen,  leuke steden, bergen, wijngaarden: in de Rhône-Alpes vind je alles wat Frankrijk tot zo’n droomachtige bestemming maakt. Ben je benieuwd hoe je al dat mooist het beste kunt ervaren? Pak je mountainbike en ga op ontdekkingstocht! Dit zijn de vier mooiste mountainbike routes in de Rhône-Alpes.

Mountainbiken in de Rhône Alpes - Meer van Annecy

1. Rondje maken langs het meer van Annecy

Mooie stranden, bergen, pittoreske binnenstad, geweldige sfeer, veel cultuur‘: Zoover Reviewer Jorissen overtuigt ons in één zin van de veelzijdigheid van Annecy. Het eeuwenoude stadje is een ideaal startpunt voor mooie mountainbike routes in de omgeving. Beklim de gigantische Semnoz, de berg die zo’n 1600 meter boven het blauwe meer uittorent. Of maak een rondje vanaf de westkant van het meer en rust uit bovenop de berg Col de la Forclaz de Montmin. Vanaf hier is het uitzicht spectaculair. Oh, en nog meer goed nieuws: volgens Zoover Reviewer Ibu is ‘de temperatuur er om te zoenen in de zomermaanden‘.

Op zoek naar een leuke camping rond het meer van Annecy? Jullie zijn onder andere enthousiast over Camping International du Lac Blue, liggend aan het zuidelijke puntje van het meer. Schoon sanitair, prachtige ligging en een verwarmde zwembad: samen geven jullie de camping een 8,5.

Mountainbiken in Rhone-Alpes - Maurienne

2. Haarspeldbochten tellen in Maurienne

Deze route is leuk voor mountainbikers die graag wat extra adrenaline toevoegen aan hun fietstochtje. Houd je wel van lekker scheuren langs metersdiepe afgronden? Dan zit je in het berggebied rondom de vallei van Maurienne helemaal goed! Dit gebied ligt in het zuidoostelijke puntje van de Rhône-Alpes en is, naast het duizelingwekkende aantal haarspeldbochten, populair vanwege de prachtige natuur. De kronkelende weggetjes leiden je langs traditionele dorpen met uitzicht op besneeuwde bergtoppen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/6-leukste-adrenaline-attracties-alpen/”]

Mountainbiken in de Rhône Alpes - Valence

3. Fietsen door de Drôme

Hoge bergen in het noorden, uitgestrekte wijn- en lavendelvelden in het zuiden: de Drôme regio is perfect voor avontuurlijke mountainbike trips. Volg bijvoorbeeld de afwisselende VéloDrôme route door de vallei. Of ga voor de uitdagende offroad-tracks over het plateau van Vercors. Benieuwd hoe je deze routes vindt? Stap simpelweg een lokaal VVV-kantoor binnen in stadjes als Valence of Montélimar en vraag naar ‘La Drôme à Velo‘.

Gewapend met een gedetailleerde routekaart is het helemaal aan jou of je er een pittige klim of een relaxed fietsdagje van maakt. In beide stadjes vind je trouwens volop accommodatie. Zoals Bed and Breakfast Ferme Robin, dat volgens jullie ‘helemaal geweldig‘, ‘gewoon top‘ en een ‘absolute aanrader‘ is.

Mountainbiken in Rhône-Alpes - Alp Dhuez

4. Alpe d’Huez

13,8 kilometer, 21 haarspeldbochten: de klim omhoog in de Alpe d’Huez is berucht (en gevreesd) onder wielrenners. Ook als mountainbiker kun je hier absoluut je hart ophalen aan bizar steile klimmen en angstaanjagend snelle afdalingen. Ook voor de meer relaxte mountainbikers hebben we goed nieuws: rond de Alpe d’Huez vind je kilometers aan relatief vlak landschap dat zich perfect leent voor fietsexcursies. Zoals Zoover Reviewer Emiel Obdeijn het verwoordt, is de Alpe d’Huez een ‘paradijs voor fietser en wandelaar’.

Nog een tip voor fanatieke mountainbikers: plan je reis rond de tweede week van juli en je kunt gelijk ’s werelds meest beroemde Megavalanche meepakken! Das een bizar angstaanjagende mountainbikerace vanaf de top van de Alp d’Huez. Jaarlijks verschijnen honderden mountainbikers (vrijwillig?!) aan de start om zich massaal van de berg af te storten … Het levert in ieder geval mooie beelden op:

Wat is jouw favoriete startpunt voor een fietsvakantie in Frankrijk? Laat een review achter!