Mooiste fietsroutes in Noord-Holland: 5x doen

Redactie - 27 maart 2020

Mooiste fietsroutes in Noord-Holland: 5x doen

Redactie - 27 maart 2020

Molens, schaapjes, sloten, appeltaart: niks is zo oer-Hollands als Noord-Holland! Check onze vijf favoriete fietsroutes in Noord-Holland en laat je verrassen door schilderachtige landschappen, kronkelende duinweggetjes en knusse stadjes als Hoorn en Spaarndam.

Fietsroutes in Noord-Holland - Amsterdam1. Amstelroute

Slalom je een weg langs de kudde toeristen in de Amsterdamse binnenstad en je ontdekt hoe mooi de omgeving rondom onze hoofdstad eigenlijk is. De Amstelroute is zo’n 21 kilometer lang en loopt langs de Oudekerkerplas, een paradijsje voor trekvogels. Ook voor de ultieme Hollandse fotoshoot zit je goed langs deze route. Je komt de ene naar de andere eeuwenoude molen tegen en ook de landhuizen op de Wester-Amstel zijn prachtig. De volledige route vind je op deze website.

Fietsroutes in Noord-Holland - molen2. Rondje Spaarnwoude

Vliegtuigspotters, natuurliefhebbers, appeltaart-fanaten: dit Rondje Spaarnwoude is leuk voor iedereen. De route van zo’n 27 kilometer is ongetwijfeld een van de meest afwisselende fietsroutes in Noord-Holland. Je fietst dwars door de polders buiten Haarlem, niet ver van Schiphol. Behalve bizons, uitgestrekte velden en talrijke molens, kom je een paar knusse dorpjes tegen. Zoals Spaarndam, waar een onweerstaanbaar terrasje aan de haven ligt. Ook Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn topplekken voor nóg meer appeltaart, bitterballen, biertjes en gezelligheid. Wil je blijven hangen? Hotel de Zoete Inval in Haarlemmerliede is volgens jullie een fijne plek. Of bekijk hier ons handige overzicht van campings in Noord-Holland.

Benieuwd geworden naar de route? Check ‘m op deze website.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/ontdek-flevoland-mooie-fietsroutes/”]

Fietsroutes in Noord-Holland - duinen

3. Duinwaterroute

Zin in een dagje uitwaaien in de duinen? Dan wordt de Duinwaterroute van de ANWB absoluut een van jouw favoriete fietsroutes in Noord-Holland. De route start in het gemoedelijke Castricum en leidt dwars door het Noordhollands Duinreservaat. Het ruige duinlandschap strekt zich zo’n 20 kilometer uit langs de Noord-Hollandse kust. Vergeet onderweg niet te stoppen bij de vogelobservatiehut aan het Alkmaardermeer. Het uitzicht over het moerasgebied is prachtig. De afstand van de volledige route is 43 kilometer.

Fietsroutes in Noord-Holland - Hoorn4. Rondje Hoorn

Benieuwd waarom het historische Hoorn een 8,5 scoort onder Zoover reviewers? Stap op de fiets en ontdek de oerhollandse attracties van dit kleurrijke stadje. Zoals de stoomtram van Hoorn-Medemblik, de Krijgsman Molen en de traditionele kaasmarkt. Heb je ’s middags nog tijd over? Sluit je Rondje Hoorn (afstand: 30 kilometer) af met een bezoek aan het Museum van de Twintigste Eeuw. Volgens Zoover Reviewers is dit dé locatie voor een nostalgische reis terug in de tijd.

Fietsroutes in Noord-Holland - Groet

5.  Groet op de fiets

Een van de fietsroutes in Noord-Holland in de categorie ‘E-bike proof’. De omgeving rondom Groet heeft on-Nederlands veel heuvels. Al die inspanning (van je accu) is wel absoluut de moeite waard. De fietsroute leidt dwars door de onstuimige duinen, gezellige strandpaviljoens en mooie uitzichtpunten. Afstand: zo’n 35 kilometer.

Zin om te blijven slapen in Groet? Bed & Breakfast Het Oude Atelier ontving onlangs een Gouden Zoover Award. Behalve een topontbijt, heel veel gastvrijheid en heerlijke bedden heeft de sfeervolle B&B ook een oplaadpunt voor E-bikes.

Check ook ons toplijstje met de mooiste fietsroutes in de provincie Utrecht voor nog veel meer fietsavonturen in Nederland.

Heb jij tips voor de mooiste fietsroutes in Noord-Holland? Deel ze in de comments!