Met kinderen naar Gran Canaria: 5 topattracties

Redactie - 6 oktober 2020

Met kinderen naar Gran Canaria: 5 topattracties

Redactie - 6 oktober 2020

Kamelen, dolfijnen, exotische vissen: op Gran Canaria ontmoet je ze allemaal. Ondertussen kun je uiteraard relaxen in een van de vele all-inclusive resorts op dit Spaanse eiland. Ga je met kinderen naar Gran Canaria? Sla dan deze vijf topattracties niet over.

Canarische Eilanden met Kinderen - Gran CanariaMet kinderen naar Gran Canaria: doen!

Een all-inclusive vakantie met 100% zongarantie? Gran Canaria is al jaren populair onder gezinnen. Je hebt er de keuze uit de mooiste stranden, veel kindvriendelijke resorts en allerlei leuke topattracties. En tegelijkertijd is Gran Canaria veel dichterbij dan je denkt. Vier uur vliegen en je hebt je bestemming al bereikt!

1. Ren rond in de ‘woestijn’

Altijd al een keer een woestijn willen doorkruizen? Gran Canaria bewijst dat je daar echt niet ver voor hoeft te reizen. De duinen van Maspalomas hebben méér dan genoeg zand! Het maakt het een leuke locatie om kamelen te spotten, wandelingen te maken of ’s werelds grootste zandkasteel te bouwen. En krijg je onderweg dorst? Dan is de gezellige boulevard van Maspalomas nooit ver weg. Woestijnreizen voor beginners, dus!

Maspalomas duinen

2. Ontmoet de krokodillen van Gran Canaria

Het Krokodillenpark Los Corralillos is volgens de reviewers vooral leuk met kleine kinderen. Het dierenpark is namelijk een heerlijke schaduwrijke plek waar je krokodillen van héél dichtbij kunt bekijken.

3. Trotseer een ravijn

Ga je naar Gran Canaria met kinderen voor de natuur? Begin bij de ravijn van Barranco de los Cernícalos en je staat meteen midden in één van de allermooiste landschappen van het Spaanse eiland.

4. Spot dolfijnen

Een van de allerleukste attracties in Gran Canaria met kinderen is absoluut een boottochtje langs de kust. Vanaf de haven van Puerto Rico vertrekken de dolfijnexcursies de hele dag. Boek ‘m via je resort of hotel of check bij het lokale toeristenbureau welke excursie het beste bij jullie wensen past.

Dolfijnen Gran Canaria

5. Vermaak voor het hele gezin bij Holiday World Maspalomas

Voor een leuk dagje uit met het hele gezin maak je een bezoek aan Holiday World Maspalomas. Dit leuke pretpark beschikt over allemaal toffe attracties voor jong en oud. Zo is er een achtbaan, reuzenrad, botsautootjes en nog veel meer!  Ook vind je in het Holiday World Maspalomas een bowlingbaan en een overdekte foodmarket waar je heerlijk kunt lunchen. Het Holiday World Maspalomas is dé plek voor een gezellig dagje uit met het hele gezin!

Met kinderen naar Gran Canaria: kidsproof accommodaties

Ook niet onbelangrijk: jullie slaapplaats! Ga voor animatie en megazwembaden bij Hotel Lopesan Baobab Resort of een huisje op vakantiepark Parque Cristobal. Of kies voor een van deze andere kindvriendelijke accommodaties op Gran Canaria.

Enthousiast geworden over een vakantie naar dit mooie eiland? Boek dan je kindvriendelijke vakantie naar Gran Canaria.