Overleef de gure winterdagen met deze leuke dagjes uit

Redactie - 28 januari 2019

Overleef de gure winterdagen met deze leuke dagjes uit

Redactie - 28 januari 2019

Ook zo toe aan het voorjaar? Nog even volhouden, want het wordt vanzelf weer lente. Kun je wel wat tips gebruiken om de gure winterdagen te overleven? Dan komt dit lijstje met leuke dagjes uit in eigen land vast als geroepen.

Leuke dagjes uit in de winter

Waterpret in een subtropisch zwemparadijs

Ontsnap aan de kou in een lekker verwarmd subtropisch zwemparadijs. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin een dagje naar het prijswinnende Aqua Mundo, onderdeel van Center Parcs het Heijderbos. Ontspan in de whirlpool, trotseer de wildwaterbaan, spot tropische vissen in het koraalbad of beleef urenlang waterplezier met de allerkleinste in het kinder-doe-bad. Ook leuk: een dagje naar het beroemde Tikibad in attractiepark Duinrell. De zestien glijbanen in dit tropische zwemparadijs zijn goed voor 1,3 kilometer glijplezier.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/dit-zijn-de-allerleukste-zwembaden-in-nederland/”]

Leuke dagjes uit in de winter

IJsbeelden Festival Zwolle

Een winters indoor dagje uit? Bezoek dan het grootste ijssculpturenfestival van Europa. In de IJsselhallen in Zwolle hebben de beste ijskunstenaars ter wereld uit enorme ijsblokken een magische wereld van spectaculaire ijssculpturen gemaakt. Thema van het Nederlands IJsbeelden Festival is dit jaar ‘Wereldberoemde verhalen’. Denk aan metershoge beelden van Romeo en Julia, Robin Hood en Alice in Wonderland. De ijssculpturen met licht, geluid en andere special effects zijn nog tot en met zondag 3 maart 2019 te bewonderen. Meteen een nachtje Zwolle eraan vastplakken? Overnacht dan bij Bilderberg Grand Hotel Wientjes.

Leuke dagjes uit in de winter

Leuke musea voor jong en oud

Musea saai? Welnee! In Nederland zijn er genoeg musea die leuk en leerzaam zijn voor het hele gezin. In museum Corpus in Leiden maak je bijvoorbeeld een fascinerende reis door het menselijk lichaam. In Nemo Science Museum in Amsterdam ontdekt jong en oud hoe leuk en belangrijk wetenschap en technologie zijn. En wat dacht je van een kijkje achter de schermen in de wereld van radio en televisie? Dat kan bij Beeld en Geluid in Hilversum. Hier presenteer je zelf het journaal of treed je op als een echte ster.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/10-leukste-musea-nederland-kinderen/”]

Leuke dagjes uit in de winter

Een spectaculaire filmbeleving in het Omniversum

Een filmpje pakken in de bioscoop is natuurlijk een prima idee als het buiten koud is. Voor een extra spectaculaire filmbeleving ga je naar het Omniversum in Den Haag. Dit is het namelijk grootste grootbeeldfilmtheater van de Benelux. Doordat de films op een gigantisch koepelscherm geprojecteerd worden, lijkt het alsof je je midden in de film bevindt. De documentaire-achtige films in het Omniversum nemen je mee op reis naar andere werelden, waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Leuk voor jong en oud! Je uitje naar het Omniversum combineren met een nachtje aan het strand van Scheveningen? Slaap dan bij Boulevard Hotel Scheveningen. Dit hotel aan zee scoort een 9,5 op Zoover. Reviewer Patrick was ook dik tevreden: ‘Vriendelijk personeel, en erg behulpzaam. De kamer was erg netjes, en goed schoon.’

Leuke dagjes uit in de winter

De mooiste indoor zoo van Nederland

Een werelds dagje uit in de tropen? Ga dan op tropische wereldreis in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Beleef een lekker warm dagje uit voor het hele gezin in de mooiste indoor zoo van Nederland. Wandel tussen prachtige bloemen, geniet van rondfladderende vlinders, sta oog in oog met flamingo’s en pas op voor overstekende schildpadden en voorbij roetsjende aapjes.

Leuke dagjes uit in de winter

Een dagje indoor ijspret

Houd je niet van de gure kou buiten, maar bind je wel graag de ijzers onder? Schaats dan je rondjes in een indoor ijsbaan. En als dat niet spectaculair genoeg voor je is, ga dan een ijskarten in de binnenhal van IceKart Rucphen. Keihard door de bochten scheuren over een ijscircuit is met afstand het coolste uitje in Nederland.

Heb jij nog leuke tips voor dagjes uit tijdens gure winterdagen? Laat hieronder een reactie achter, we zijn benieuwd!