Kindervakantie op Kos: 5x doen

Redactie - 11 januari 2021

Kindervakantie op Kos: 5x doen

Redactie - 11 januari 2021

Het Griekse eiland Kos is een geweldige plek voor een vakantie met het gezin. De mooie stranden, kindvriendelijke accommodaties en gemoedelijke sfeer maken dit eiland tot een heerlijke bestemming. Benieuwd naar de leukste dingen om te doen tijdens een kindervakantie op Kos? Lees dan snel verder.

1. Verken Kos per fiets

Het eiland Kos staat bekend als hét fietseiland. Zeker als Nederlander zit je dus helemaal goed op dit mooie eiland. De vele fietspaden brengen je langs de mooie baaien en naar de leukste plekjes op Kos. Je maakt gemakkelijk een stop op verschillende plekken om even lekker uit te rusten, wel zo handig met de kleine vakantiegangers. Vooral het noordoosten is geliefd onder fietsers, het is hier namelijk vrijwel vlak, net als in ons eigen landje. Zo fiets je gemakkelijk van de ene naar de andere badplaats.

Fietsen tijdens kindervakantie Kos

2. Cultuur snuiven in Kos-stad

De hoofdstad van het eiland Kos mag je zeker niet overslaan. Door heel de stad vind je mooie, archeologische opgravingen. De ruïnes van de oude Agora lopen door de stad en met een beetje verbeeldingen neem je de kinderen mee in de geschiedenis. Ook de overblijfselen van het Middeleeuwse kasteel mag je niet missen. Een groot deel van Kos-stad is nagenoeg autovrij, waardoor je gemakkelijk en veilig met de fiets of ter voet de bezienswaardigheden bezoekt. Pak ook het blauwe toeristentreintje richting de Asklepion. Dit is de belangrijkste archeologische plaats op het eiland en dankzij de hogere ligging geniet je hier ook nog eens van een mooi uitzicht over de omgeving.

Bezienswaardigheden kindervakantie Kos

3. Waterpret voor het hele gezin

Als het zonnetje lekker schijnt is er geen leukere manier om af te koelen dan in het Lido Water Park. In het noorden van het eiland ligt dit gezellige waterpark. Van de verschillende toffe waterglijbanen tot het golfslagbad en de lazy river, in dit park valt er genoeg te beleven. Een uitstapje naar het Lido Water Park is zeker een aanrader tijdens je kindervakantie op Kos. Onze beoordelaars scoren het park dan ook een 8! Een andere topper is het Aquatica waterpark gelegen in het zuiden van Kos. Hier vind je snelle glijbanen zoals de Waveride en de Free Fall. Ook aan de kleinste vakantiegangers is gedacht, er is een Aqua Playground waar zij zich vermaken.

Water Park Lido

4. Zandkastelen bouwen op de mooie stranden

Tijdens je kindervakantie naar Kos speelt het strand natuurlijk een grote rol. Een van de beste plekken om te genieten van een strandvakantie is Tigaki. Deze badplaats beschikt over een mooi zandstrand van maar liefst 10 kilometer lang. Meer dan genoeg plek om zandkastelen te bouwen dus! Daarbij heeft dit strand een Blauwe Vlag-keurmerk en loopt het strand langzaam af in zee.  Andere toppers op Kos zijn Lambi, Paradise Beach en het bruisende Kardamena.

Strand Tigaki

5. Maak een dagtrip naar Bodrum

Niet één maar twee landen bezoeken tijdens je vakantie? Dat kan! Het Griekse eiland Kos ligt namelijk vlakbij de Turkse badplaats Bodrum. Zo kan je een dagje met de boot naar Turkije. Hoe gaaf is dat? Bezoek het kasteel van Bodrum of scoor souvenirs in de bazaar. Ook voor de kids is het leuk om de verschillende culturen te beleven.

Excursie Bodrum vanuit Kos

Inspiratie opgedaan voor een kindervakantie naar Kos? Bekijk dan deze mooie, kindvriendelijke accommodaties en boek een heerlijke vakantie met het gezin: