Wat is het mooiste eiland van het Caribische gebied?

Redactie - 30 juni 2016

Wat is het mooiste eiland van het Caribische gebied?

Redactie - 30 juni 2016

Yes! De vakantie kan geboekt worden, maar welke bestemming wordt het? Misschien wel het Caribisch gebied? Prachtige eilanden, een regenboog aan kleuren, kokosnoot in je hand en met je billen op een wit strand. Welke van de 7.000 eilanden wordt jouw thuis tijdens je vakantie? Gelukkig is maar 10% van deze eilanden bewoond, dus dat maakt de keuze al een stuk makkelijker. We vinden het natuurlijk heel erg leuk om je te helpen bij het maken van je keuze, dus stelde we een lijstje voor je samen van 5 van de prachtigste Caribische eilanden. De op Zoover best beoordeelde eilanden Bonaire, Curaçao en Aruba zijn prachtig en heb je vast al aan gedacht, maar wat dacht je van deze top 5 Caribische eilanden?

  • St. Lucia
  • Providenciales
  • St. Maarten
  • Cuba
  • Puerto Rico

Op vakantie naar de Caribbean

Wat het mooiste eiland is? Dat ligt er natuurlijk helemaal aan wat je zoekt. Is dat een bountystrand, een adembenemend uitzicht, de beste zonsondergang of juist de mooiste natuur?

Panorama of Pitons at Saint Lucia, Caribbean

St. Lucia
Groen, wild en heuvelachtig. Dat is het eiland St. Lucia dat ten zuiden van Martinique ligt. De natuur is hier adembenemend en qua stranden kunnen ze er ook wat van. Erg groot is St. Lucia niet: ons Waddeneilandje Texel past er maar 3x in. De Pitons (2 vulkanische pluggen) aan de zuidwestkust staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO: dat is alvast het eerste punt op je to-dolijstje. Ook kun je hier orchideeën in het wild spotten of Vieux Fort bezoeken, dat ooit door de Nederlanders werd gebouwd. Leuk weetje: het televisieprogramma The Bachelor werd op dit eiland opgenomen om de spectaculaire omgeving. Daar kun je met een filmstudio niet tegenop.

Stunning beautiful white beach in Turks and Caicos on Carribean

Providenciales
Zijn de Caribische zon, zee en een wit strand helemaal jouw ding? Strandliefhebbers opgelet! Providenciales is het eiland voor jou. Het prachtigste strand van de Caribbean – Grace Bay – bevindt zich hier namelijk. Dat blijkt uit onderzoek van concullega Tripadvisor. Nooit van Providenciales gehoord? Het maakt onderdeel uit van de Turks- en Caicoseilandengroep en ligt ten Zuid-Oosten van de Bahamas. Voor een bezoek aan dit eiland moet je wel van modern houden. Een paar decennia geleden bestond die eiland namelijk nog niet en vond je op deze plek in de zee alleen maar zoutbanken. Een oud centrum vind je hier dan ook niet. Wordt Provo – zoals het eiland ook wel liefkozend wordt genoemd – jouw volgende bestemming?

St. Maarten
Wil je je toch een beetje thuis voelen op vakantie en Nederlands kunnen spreken, maar wél kunnen profiteren van het Caribische zonnetje? Dan is Sint Maarten jouw home away from home. Dit eiland heeft namelijk een bruisend Nederlands en een charmant Frans gedeelte waar genoeg te ondernemen is. Maar let op: op Sint Maarten heeft het Nederlandse gedeelte voornamelijk een internationaal karakter. Het is dus zeker geen klein Nederland.

Het eiland is verrassend groen en ook de stranddichtheid van Sint Maarten is heel hoog. Er is dus altijd een wit strand om de hoek waar je je handdoekje uit kunt rollen. Wist je trouwens dat Sint Maarten pas sinds 2010, toen de Nederlandse Antillen ontbonden werden, officieel een land is?

Havanna

Cuba
Cuba is misschien niet het eerste eiland waar je aan denkt als we Caribisch gebied roepen, maar Cuba is wel een van de bijzonderste eilanden. Best of both worlds: wordt het strand, natuur of cultuur. Of een mix? Met een Cuba Libre in de ene hand en een sigaartje in de andere een dansje wagen in Havana. Of juist van de zon en zee genieten in Varadero – een van de grootse badplaatsen van het Caribisch gebied. Bij Cuba is het een beetje ‘nu of nooit’ natuurlijk, aangezien we nooit weten hoelang we nog van ongerept Cuba kunnen genieten.

El Morro Castle in Old San Juan, Puerto Rico

Puerto Rico
Eiland van betovering: zo wordt Puerto Rico ook regelmatig genoemd. Dit kleine Caribische eilandje is van alle markten thuis. Watervallen, regenwoud, forten, bergen, fantastische flora en fauna, bijzondere architectuur: Puerto Rico heeft het allemaal! Mooi bijkomend voordeel is dat dit eiland ook bekendstaat om de enorme diversiteit aan activiteiten die je er kunt ondernemen. Nog een pluspunt: accommodatie is heel betaalbaar. Strand? Dat is er ook, maar zeker niet zoveel als andere Caribische eilanden.

Is de bestemming gekozen? Dan kan de vakantievoorpret beginnen! Inspiratie opdoen, lijstjes maken en een programma samenstellen. Lees ook eens de reviews en tips van vakantiegangers die jou voorgingen.

Heb jij er al een reis naar de Caribbean opzitten en heb je tips voor vakantiegangers die binnenkort die kant op vertrekken? Laat het ons weten in de comments of laat een review achter op Zoover.

We zijn ook heel erg benieuwd naar wat jij het mooiste Caribische eiland vindt!