Of het nu gaat om het tropische klimaat, de bountystranden, een kleurrijke cultuur, het heerlijke eten of de bijzondere hotspots: Curaçao is een parel van een eiland. Haal alles uit je vakantie met onze hoogtepunten van Curaçao.

Hoogtepunten van Curaçao

De mooiste stranden van Curaçao

Dushi Curaçao: het eiland waar je even helemaal niets hoeft. Neem een duik in de warme Caraïbische Zee en strek je benen voor een lekkere lunch bij een strandtentje. Zoek daarna je ligbedje weer op en bestel nog een overheerlijke cocktail bij de ober. Zie je jezelf al helemaal liggen? Van de ongeveer 40 stranden van Curaçao, zijn die aan de zuidwestkust van het eiland het mooiste. Het strand van Klein Curaçao is zelfs één van de mooiste stranden ter wereld. Het is een onbewoond eiland dat ongeveer tien kilometer van Curaçao ligt, perfect dus voor een dagtrip met de boot. Het zand is zo wit dat je je ogen haast moet dichtknijpen en het water is kristalhelder. Als je op Curaçao zelf blijft, ga dan eens naar de Grote Knip, Mambo Beach en Cas Abao. Dit laatste strand krijgt van Zoover reviewers een 8,8.

Beklim de Christoffelberg

Het beklimmen van de Christoffelberg is zowel letterlijk als figuurlijk één van de hoogtepunten van Curaçao. De tocht naar boven duurt ongeveer drie kwartier tot een uur en vooral het laatste stuk moet je echt over de rotsen klauteren. Hoe hoger je komt, hoe ruiger het landschap wordt. Je doorzettingsvermogen wordt uiteindelijk beloond met een spectaculair uitzicht over het eiland, wat de zware tocht gelijk doet vergeten. Gelukkig gaat de terugweg altijd een stuk makkelijker op zo’n berg. De Christoffelberg is onderdeel van het Christoffelpark, het grootste nationaal park van Curaçao, met veel flora en fauna.

Tip: er zijn ongeveer acht verschillende wandelroutes, van makkelijk tot uitdagend. Je kunt daarom gerust je kinderen meenemen naar het park.

Hoogtepunten van Curaçao

Sightseeing in kleurrijk Willemstad

De kleurrijke hoofdstad van Curaçao, Willemstad, mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Het grootste gedeelte van de winkels en restaurants vind je in het historische centrum. Midden door de stad loopt de Sint Annabaai die het centrum in tweeën splitst. Aan de oostzijde ligt de wijk Punda en aan de westzijde de wijk Otrabanda. De Pontjesbrug verbindt deze twee delen met elkaar. De wijk Punda staat bekend om de Handelskade waar de vrolijke, gekleurde huizen een mooi decor vormen. Deze plek leent zich uitstekend voor wat mooie vakantiekiekjes. Vanuit de Handelskade loop je zo naar de drijvende markt waar kooplui uit Venezuela hun verse producten verkopen. Als je op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden zit je hier goed: in deze stad zijn de meeste te vinden.

Strandfeesten op Curaçao

Met je voeten in het zand en het zonnetje op je hoofd dansen op de muziek van de beste dj’s. Uitgaan op Curaçao is een combinatie van live muziek met swingende vibes en stijlvolle bars. Vrijwel wekelijks worden er leuke evenementen op Curaçao georganiseerd. Zo is er elke zaterdag Happy Hour bij Zanzibar op het strand van Jan Thiel. Op zaterdagmiddag is er vanaf vijf uur live muziek en het gezellige strandfeest gaat tot in de late uurtjes door. Gelukkig is bij de bar behalve drank ook genoeg niet vloeibaar lekkers te halen zoals een verse pizza of een wrap. Nog een noemenswaardig feestje is de Full Moon Party op Kokomo Beach. Het is de bekendste Full Moon Party van de Caribbean en het vindt maandelijks plaats op een vrijdagavond. Het strand wordt omgebouwd tot een festivalterrein met een groot podium waar bekende dj’s zorgen voor een spectaculair feest.

Hoogtepunten van Curaçao

Hoogtepunten van Curaçao: lokale eettentjes

Eat like a local, act like a local. Curaçao kent genoeg leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, maar de plekjes waar je eet tussen de locals zijn vaak het leukste. Haal je ontbijt of tussendoortje bij een Snek langs de weg, waar ze lekkernijen als Pastechi’s, broodjes en zelfs kroketten hebben. Hier eet je tussen de locals en ben je echt even buiten de toeristische gebieden. Lunch bij Plasa Bieu in Willemstad, een hotspot waar de locals naartoe komen voor overheerlijke lokale gerechten. Het lijkt op een grote hal waar verschillende open keukens in staan en waar de gerechten allemaal vers worden bereid. De locatie ziet er eenvoudig uit maar het eten is van erg hoge kwaliteit. Je vindt hier van alles: van kip en visgerechten tot de meest exotische gerechten met ingrediënten waarvan je niet wist dat ze bestonden. Waag jij je aan de kadushi (cactussoep) of de guiambo (okra soep)? Voor heel weinig geld kun je hier heerlijk eten.

Terug naar het verleden: plantagehuizen

Er zijn op Curaçao nog veel plantagehuizen bewaard gebleven uit de slaventijd. De meesten worden nu gebruikt om toeristen over deze tijd te informeren, zoals gebeurt bij het Landhuis Ascencion dat de eerste zondag van de maand open is. In dit landhuis werden de slaven aangesterkt om vervolgens doorverkocht te worden. De landhuizen werden altijd bovenop een heuvel gebouwd in Nederlandse stijl. Het werd op een heuvel gebouwd omdat de eigenaar dan goed overzicht had op de plantages en oogcontact kon houden met andere landhuizen zodat ze elkaar bijvoorbeeld konden waarschuwen met fakkels in geval van nood zoals bij een opstand.

Hoogtepunten van Curaçao

 

Duiken bij een onbewoond eiland

We raken niet uitgepraat over de prachtige stranden van Klein Curaçao. Dit onbewoonde eiland is een absoluut pareltje en één van de hoogtepunten van Curaçao. Als je houdt van uitgestrekte witte zandstranden, een azuurblauwe zee en palmbomen, zit je hier goed. En als je een duiker bent, mag een tripje naar Klein Curaçao niet overgeslagen worden. Het is ongeveer anderhalf uur varen vanaf Curaçao, maar dan heb je ook wat. Als je vertrekt met een boottocht van Miss Ann dan zijn de ligbedjes, het ontbijt, onbeperkt drinken en een barbecue bij de prijs inbegrepen. Ook krijg je snorkelmateriaal en ga je op schildpadden snorkelsafari. Want wie wil er nou niet in zee liggen met wilde zeeschildpadden?

Ben jij al eens op Curaçao geweest? Wat was jouw hoogtepunt? Deel je ervaring met ons en laat een review achter!

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Redactie

Redacteur

8 december - 2016

Reacties