4x festivals in de sneeuw

Redactie - 5 februari 2017

4x festivals in de sneeuw

Redactie - 5 februari 2017

Zoek je nét dat extra ingrediënt voor jouw vakantie in de sneeuw? Dan zijn deze 4 winterse festivals wellicht wat voor jou! Direct van de ski’s naar de DJ-booth tijdens Dutchweek. Of een dansje wagen tijdens een gratis concert in Les Portes du Soleil. Skiën, zon en een fijn festival: meer heb je niet nodig!

Fotocredits headerbeeld: Deluxe – fotogalerij Rock the Pistes

Vergeet niet om een review achter te laten van je laatste wintersportvakantie zodat je andere vakantiegangers kunt helpen met hun keuze.

festival wintersport dutchweek

Beeld: Dutchweek Festival – Henk van der Giesen

1. Dutchweek Festival – Val Thorens (Frankrijk)

Berucht en beroemd. Dat is het Dutchweek Festival. Veel verse sneeuw, het zonnetje dat zich van zijn beste kant laat zien en een enorme hoeveelheid feestende Nederlanders in Frankrijk. Ook dit jaar vindt dit grote feest in Val Thorens weer aan het einde van het wintersportseizoen plaats . Eén grote party met één en al Dutchies: voor velen is het de ideale manier om het wintersportseizoen in stijl af te sluiten.

Van 22 tot en met 28 april 2017 wordt een deel van Val Thorens een week lang weer omgetoverd tot een stukje Nederland. En yes, zelfs Koningsdag vier je dan in de sneeuw. Dutchweek is al een enorm Oranjefeest, maar op 27 april zullen alle pistes geheid oranje kleuren. En de feestjes in het dorp beloven legendarisch te zijn. Voor de échte après-ski-liefhebber is dit festival eigenlijk wel een must.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/stedentrips/citytrip-duitsland-stedentrip/”]

festival wintersport

Beeld: Jenna Foxton – fotogalerij Snowbombing

2. Snowbombing – Mayrhofen (Oostenrijk)

Een van Oostenrijks populairste wintersportbestemmingen – Mayrhofen – is van 3 tot en met 8 april 2017 nog een tikkie populairder. Dat is namelijk wanneer Snowbombing plaatsvindt. Een muziekfestival waarbij artiesten van wereldformaat ingevlogen worden. Zo kon je voorgaande jaren bijvoorbeeld genieten van Craig David, Fatboy Slim en The Chemical Brothers. En dat is nog niet alles wat dit muziekfestival in de sneeuw zo bijzonder maakt. De optredens vinden plaats op wel heel spectaculaire locaties. Wat dacht je van een iglo rave, een feest in een betoverd bos of een underground tennis club turned super club? Daar wil je bij zijn toch? Voor een kaartje voor het gehele festival betaal je ongeveer €249, maar daar krijg je zeker een bijzondere ervaring voor terug.

Beeld: persfoto’s Zermatt Unplugged

3. Zermatt Unplugged – Zermatt (Zwitserland)

Van 4 tot en met 8 april 2017 wordt er een heel groot blik met singer-songwriters opengetrokken in Zermatt, tijdens Zermatt Unplugged. Tijdens vorige edities van dit muziekfestival in de sneeuw kon je onder meer genieten van James Morrison, Jamie Cullum, James Blunt, Tom Odell, Angus & Julia Stone en Xavier Rudd. Namen waar iedere liefhebber van singer-songwriter-muziek geheid van gaat stuiteren.

Vanzelfsprekend kun je een passe-partout voor alle dagen kopen, maar als je maar een dagje van de ski’s af wilt stappen kun je ook gewoon een dagkaart of een los ticket voor een concert kopen.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorpret/hoe-kies-je-tussen-oostenrijk-frankrijk-of-tsjechie-als-wintersportbestemming/”]

4. Gratis concerten op de piste – Les Portes du Soleil (Frankrijk)

Zei iemand gratis? Daar houden wij Nederlanders wel heel erg van. Op naar dit geliefde Franse skigebied dus tussen 19 en 25 maart 2017. Tijdens het Rock the Pistes festival in Les Portes du Soleil staat er iedere dag een podium op een andere plek in het skigebied. Verwacht concerten op de piste tijdens lunchtijd en concerten in de dorpen van Les Portes du Soleil vanaf 16:00 uur. Allemaal gratis! Eerder stonden Selah Sue, Will & The People en de Babyshambles al op het programma.

Dat waren ze dan: 5 toffe festivals in de sneeuw. Er vinden echter nog zoveel leuke festivals in de besneeuwde Alpen plaats, dat het zeker loont om even te checken of er iets in de buurt van jouw vakantiebestemming wordt georganiseerd. We wensen je alvast heel veel plezier op je wintersportvakantie! 

Vergeet natuurlijk ook niet om een review van je wintersport achter te laten. Zo help je andere vakantiegangers de ideale wintersportbestemming te vinden. Welk festival in de sneeuw is wat jou betreft echt een aanrader? Laat het ons weten in een reactie.