Vakantiefans tippen 5 must sees in Dubai

Redactie - 9 april 2017

Vakantiefans tippen 5 must sees in Dubai

Redactie - 9 april 2017

Van alle bestemmingen in het Midden-Oosten, is Dubai één van de meest westerse. Dat maakt deze bestemming mede zo geliefd bij de vakantiefan. Maar welke bezienswaardigheden maken een bezoek aan Dubai volgens jullie nou écht compleet? Wij zetten vijf hooggewaardeerde must sees op een rijtje.

‘Ik heb me altijd afgevraagd: waarom gaan mensen naar Dubai? Nu weet ik dat Dubai meer is dan winkelen. Dubai is ook: super mooie stranden, exciting woestijn, mooi oude stad met Heritage Village, fantastisch Marina-gebied, het hoogste gebouw van de wereld en, natuurlijk, winkelen!’ – Martin 

1. Burj Khalifa (Burj Dubai) en Burj Al Arab

Je kunt ze niet over het hoofd zien, die gigantische gebouwen. Met 828 meter is de Burj Khalifa (ook wel bekend als Burj Dubai) het állerhoogste gebouw van de wereld. Om je een idee te geven: the Empire State Building in New York is ‘maar’ 381 meter hoog. Een vakantieappartement in Burj Khalifa kopen? Dan moet je een miljoen bij elkaar sprokkelen. Wouw! Voor een spetterend uitzicht bezoek je één van de twee observatieplatforms At The Top of At The Top Burj Khalifa SKY. En ben je nou benieuwd wat échte luxe inhoudt? Dan bezoek je Burj Al Arab: het allerchicste hotel ter wereld.

‘In Dubai kom je ogen tekort. Wat een geweldige stad. Uiteraard mag je de Burj Khalifa niet missen. De fonteinshow bij de Dubai Mall moet je zien, zeker ’s avonds. Bezoek er een paar, er zijn er zo’n dertien per dag!’ – Jacueline 

2. The Dubai Fountains

Kijk na een bezoek aan de Burj Khalifa even om, op een steenworp afstand vind je The Dubai Fountains. Een waterspektakel met licht en muziek. Een drukbezocht spektakel wel te verstaan, dus voor een goede plek ben je beter op tijd. Al zul je altijd wel wat van de show zien, want het water kan tot vijftig verdiepingen hoog spuiten. Uiteraard is de fonteinshow de grootste en de duurste ter wereld. We hadden niet anders van Dubai verwacht! De shows beginnen om 18:00 uur en vinden elk halfuur plaats. En wil je de show – zoals op de foto – vanaf het water ervaren? Voor ongeveer €17 koop je een plekje op een traditonele abra.

3. The Dubai Mall

Dubai staan bekend als ultieme shopbestemming en dat zie je zeker terug in de Dubai Mall. Hier zijn alle winkels waar je van kunt dromen verzameld. Dit grootste winkelcentrum ter wereld – hoe kan het ook anders? – telt een ‘schamele’ 1.200 winkels en is dagelijks open van 10:00 tot 01:00 uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/dubai-klein-budget/”]

Dubai bezienswaardigheden

4. Jumeirah Mosque

Dit is je kans als je als niet-moslim altijd al een indrukwekkende moskee van binnen wilde zien. De Jumeirah moskee is prachtig! Een mooie tip van een mede-vakantieliefhebber:

‘Deze moskee staat bekend om het programma ‘Open doors, Open minds’, waarbij Emirati toeristen wat mee willen geven van hun cutluur, geloof en gewoonten. Dit programma kun je bijwonen op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondagmorgen rond 10:00 uur. Inschrijven is niet nodig en kost slechts €2,50.’

5. Dubai Museum

Groot, groter, grootst. Duur, duurder, duurst. In Dubai is het nooit genoeg. Maar wil je nou ook wat te weten komen over het Dubai van vroeger? Voor de glitz en glam? Bezoek dan het Dubai Museum in de Al Fahidi Fort in de oude stad. Het mooie is dat een toegangskaartje nog geen euro kost! En #tipvanzoover: loop na je bezoek aan het museum ook een rondje in de wijk Al Bastakiya.

Ben jij naar Dubai op vakantie geweest? Deel je tips en ervaringen met andere vakantiefans in een reactie of review.