Dromen tussen de bomen

Redactie - 28 januari 2016

Dromen tussen de bomen

Redactie - 28 januari 2016

Dit is écht ontspanning pur sang: wakker worden door het vrolijke getjilp van vogeltjes en het geruis van boomtoppen. Je voelt je bijna Moeder Natuur, als je op één van deze vijf bijzondere Nederlandse plekken overnacht.

Foto: www.logerenbijdeboswachter.nl

Foto: www.logerenbijdeboswachter.nl

Hallo, meneer de boswachter!

Via Staatsbosbeheer kun je overnachten bij een boswachter. Op kampeerterreinen, omgeven door bomen, zet jij je tentje op en het genieten kan beginnen. Natuurlijk neemt de boswachter je ook mee op excursie door ‘zijn’ bos. In elke Nederlandse provincie zijn er één of meerdere plekken waar je kunt logeren bij een boswachter. Leuk, voor een weekendje weg met vrienden of je kinderen!

Foto: www.uniqhotels.com

Foto: www.uniqhotels.com

Dobberen op een vlot

Ben jij meer van de glamping dan de camping, dan is een nachtje luxe kamperen op het water misschien wat voor jou. Er zijn verschillende aanbieders waar je een nacht in een lodge of luxe vlot op het water kunt slapen. Zo biedt Camping Raft luxe vlotten van ongeveer 25 m2 aan, op vier locaties in Nederland. Een kano hoort bij de inventaris, je moet alleen je eigen slaapspullen meenemen. Ideaal!

shutterstock_157277057

Boomhut

Het is booming, slapen in een boomhut. Er zijn verschillende variaties: boomtent, boomhut, boomlodge of zelf boomhut-met-terras. Op www.boomhutovernachtingen.nl kun je kiezen uit verschillende opties. Bijvoorbeeld type ‘Bome’: in Lelystad vind je deze hypermoderne tweepersoons boomhutten, met een terras erbij van 8 m2. Dit is bijna letterlijk slapen in de boomtop, op een hoogte van ruim drie meter. Welterusten!

Foto: www.leuke-adresjes.com

Foto: www.leuke-adresjes.com

Bij de boer

Hoe fijn en knus is het om de slapen bij de boer? Diverse boerderijen door heel Nederland bieden overnachtingen aan, van luxe kamers en appartementen tot een plekje op de hooizolder of een bedstee. Voordat je onder de wol gaat kun je gezellig wat Oudhollandse bordspellen spelen en ’s ochtends ontbijten met verse streekproducten. Overal in Nederland zijn er bijzonder plekjes. Op actieve boerderijen mag je bijvoorbeeld meehelpen de koeien te melken!

Privé-eiland

Natuurmonumenten heeft speciale slaapplekken onder haar hoede. Op het eiland Tiengemeten – Zuid-Holland – staan mooie vakantiewoningen, waar je even helemaal kunt bijtanken in het buitenleven. Leuk detail: de vakantiehuizen zijn allemaal historische gebouwen, waaronder een sluiswachterswoning en twee boerderijen. Het eiland biedt niet louter rust: kids kunnen hier lekker ravotten, zwemmen en hutten bouwen.

Ook even weg in eigen land? Kijk op Zoover voor fijne adresjes!