Deze 16 populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

Redactie - 28 april 2022

Deze 16 populaire campings in Frankrijk scoren het hoogst op kindvriendelijkheid

Redactie - 28 april 2022

Op een camping is bij uitstek dé plek waar kinderen een fantastische vakantie beleven. In Frankrijk vind je er genoeg, maar waar gaan de kinderen het naar hun zin hebben? Zoover tipt je een aantal kindvriendelijke campings in Frankrijk. Bekijk hieronder onze populaire campings in Frankrijk voor met het hele gezin!

Le Mas d’en Haut

Le Mas d’en Haut is een minicamping in de Franse Limousin. Elke ochtend mogen de kinderen helpen de varkens, kippen en andere dieren te voeren. Er zijn volop speelmogelijkheden aanwezig, aldus Irene: ‘Lekker in het zwembad, in de boomhut of met de aanwezige tractors, skelters of fietsjes spelen.’ Vraag de eigenaren naar mooie plekjes in de omgeving en de beste wandelroutes. Le Mas d’en Haut heeft een gemiddelde score van een 9.5 en zelfs een 9.8 voor kindvriendelijkheid! Hierdoor hoort het zeker thuis tussen de kindvriendelijke en populaire campings in Frankrijk.

Le Mas den Haut

Paradis Domaine de Miremer

Paridis Domaine de Mirimer ligt vlakbij de mooie zandstranden van de Middellandse Zee . Op de camping geniet je heel de dag van het fijne zwembad of van een koud drankje op het terras. Voor kleine vakantiegangers is er een peuterbad voor genoeg water plezier.  Dankzij een fenomenale 9.8 als algehele score en de 9.9 voor kindvriendelijkheid mag deze camping niet ontbreken tussen deze populaire campings in Frankrijk voor het hele gezin!

 

Domaine la Mathonière

Op het kleinschalige Domaine la Mathonière kun je verblijven in een luxe glamping accommodatie. Je kunt een aantal keer per week mee-eten bij de table d’hôtes. De kinderen vermaken zich hier uitstekend, volgens Peter: ‘De airtrampoline, het grote speelveld en het zwembad waren een groot succes. De kinderen hadden meer dan genoeg vriendjes om mee te spelen.’  Met een gemiddelde score van een 9.7 en maar liefst een 10 voor kindvriendelijkheid zit je hier helemaal goed!

Liabaquet gîtes et camping

Bij de voormalige Franse boerderij, Liabaquet gîtes et camping, is het heerlijk vertoeven. De camping ligt in een bosrijke omgeving Dordogne, net op de grens met de Haute-Vienne. Het hele gezin gaat hier een top vakantie tegemoet. Kiezen jullie voor een verblijf in één van de de gemoedelijke boerderijen, of slapen jullie op de mini camping?  Vakantiegangers Ria en Hans komen volgend jaar weer terug bij Liabaquet gîtes et camping. Ze schrijven: “Rustige, aangename camping in een prachtige omgeving. Ruime plaatsen met privacy. Het sanitair en het zwembad zijn super clean! Theo en Yolanda zijn vriendelijke, dynamische en zeer hulpvaardige campinguitbaters. Een aanrader. Tot volgend jaar!”  Met een gemiddelde score van een fenomenale 9.8  behoort deze camping tot de populaire campings in Frankrijk met het gezin.

 

La Chauvotte

Bij La Chauvotte ervaar je door de kleinschaligheid veel persoonlijke aandacht en een hoog niveau van gastvrijheid. De camping is geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, die lekker vrij kunnen rondlopen. Er zijn speeltoestellen, een pingpongtafel en een voetbaltafel. In de omgeving zijn veel wandelmogelijkheden, die ook met kinderen goed te doen zijn. Elke ochtend wordt er vers brood bezorgd en meerdere keren per week kun je eten afhalen of in de bistro eten. De camping scoort een 9.5 gemiddeld en een 9.6 voor kindvriendelijkheid. Met deze hoge scores mag het niet ontbreken tussen deze populaire campings in Frankrijk!

La Jonquille

Bij La Jonquille kom je voor de rust en de natuur. De camping scoort gemiddeld een 9.5 en zelfs een 9.9 voor kindvriendelijkheid. Het hoort dus zeker tussen deze populaire campings in Frankrijk voor gezinnen. Vooral het uitzicht wordt hier door de gasten bejubeld. De kinderen gaan lekker het bos in of spelen een potje badminton. Er is genoeg ruimte op de camping, dus ze kunnen vrij spelen en rondlopen. Het café op de camping is elke dag van 17:00 tot 19:00 uur geopend om een drankje te doen.

La Jonquille - populaire campings in Frankrijk

Domaine de Corneuil

Bij Domaine de Corneuil in Aquitaine hoeven de kinderen zich niet te vervelen.  liggen de plekken rondom het grote speelveld voor de kinderen. Zo kun je de kids makkelijk in de gaten houden. Het speelveld bestaat onder andere uit verschillende speeltoestellen, een zandbak en een trampoline. Dagelijks worden er leuke activiteiten georganiseerd. Het indrukwekkende vulkanengebied in deze regio is het zeker waard om even wat langer voor in de auto te zitten. Met een gemiddelde score van een 8.5 en een 8.9 voor kindvriendelijkheid gaan jong en oud hier een fijne vakantie tegemoet. Het mag zeker niet ontbreken tussen deze populaire campings in Frankrijk!

Les Sucheres - populaire campings in FrankrijkDomaine les Gandins

Domaine les Gandins is gelegen in een prachtig landschap in de Auvergne. Een ideale plek, volgens Fanny: ‘Een paradijs voor kinderen. Zwembad, beek, skelters, trampolines, fietsen, speeltuintjes, boomhut en heel veel grond om lekker rond te rennen.’ De gastheer kan heerlijk koken. Je kunt meerdere keren per week aanschuiven bij de table d’hôtes. De camping scoort een 8.8 gemiddeld en zelfs een 9.4 voor kindvriendelijkheid. Kortom, een populaire vakantie in Frankrijk voor het hele gezin!

Les Deux Rivières

Camping Les Deux Rivières is gelegen aan de rand van natuurpark de Morvan. Met een gemiddelde score van een 8.9 en een 9.3 voor kindvriendelijkheid is het een populaire keuze onder gezinnen. Er zijn mooie fiets- en wandelroutes te volgen. Langs de camping lopen twee kleine riviertjes. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op kinderen. Pootje baden of een echte dam bouwen: het zorgt voor uren vermaak. Voor de afwisseling is er ook een speeltuin, een zandbak en natuurlijk een zwembad op de camping. 

Vallée de Lignac

De kleine camping Vallée de Lignac is gemaakt voor kinderen. Zoals Bastiaan het treffend omschrijft: ‘De hele camping staat in dienst van de kids en activiteiten die niet over de top, maar lekker kneuterig zijn. Spons lopen, eierparcours in dertig graden en daarna lekker het zwembad induiken.’ Ideaal voor een ontspannen verblijf in een rustige omgeving. Leuk is de roofvogelshow of een dagje kanoën over de Creuse. Dankzij de gemiddelde score van een 8.8 en een 9.4 voor kindvriendelijkheid hoort het tussen deze populaire campings in Frankrijk voor met het hele gezin.

Vallée de Lignac - populaire campings in Frankrijk

Domaine du Logis

In het binnenland van Bretagne ligt familie camping Domaine du Logis. In deze streek zijn de bekende plaatsen Dinan en Saint Malo absolute aanraders. Het animatieteam zorgt voor enthousiaste activiteiten en shows. Zoals familie Mijs zegt: ‘De meiden van de animatie waren super! De minidisco kon niet worden overgeslagen.’ Bovendien leent het sportveld zich voor uiteenlopende sporten en wedstrijdjes. De camping scoort gemiddeld een 9.1 en een 9.6 voor kindvriendelijkheid. Kortom, een goede keuze voor jong en oud!

Domaine du Logis - populaire campings in Frankrijk

Du Château

Door de ligging tegen een berg heb je vanaf Camping du Château een mooi uitzicht. Op loopafstand ligt een klein dorpje met een slager, bakker en kleine supermarkt. Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor de kinderen, waarbij vooral het ponyrijden een grote hit is. Door de vele Nederlanders op deze camping is het voor kinderen bovendien makkelijk vriendjes maken. Het scoort niet voor niets een 9.1 gemiddeld en een 9.3 voor kindvriendelijkheid! Het hoort duidelijk tussen deze populaire campings in Frankrijk voor het hele gezin.

Le Castelet

Le Castelet is ideaal gelegen aan een rivier, met iets verderop een klein zandstrand. Doordat de camping kleinschalig en overzichtelijk is, is deze ideaal voor met name jonge kinderen. Ze kunnen hier gerust hun gang gaan en de Nederlandse animatie neemt ze elke dag mee op sleeptouw. Een ritje met de stoomtrein, die langs de camping rijdt, is een echte aanrader. Dankzij de 9.1 gemiddeld en de 9.5 voor kindvriendelijkheid hoort het zeker op dit lijstje met populaire campings in Frankrijk met het gezin.

Le Castelet - populaire campings in Frankrijk

Château Montrouant

Midden tussen de vele kastelen in de Bourgogne ligt de kleinschalige Camping Château Montrouant. De eigenaren zijn zeer gastvrij en doen er alles aan om je vakantie tot een feestje te maken. De camping heeft een eigen wijngaard en in het hoogseizoen kun je een wijnproeverij doen. Het terrein is groot en omringd door een park, bossen en vennen. Hierdoor is er voor kinderen alle ruimte om met elkaar te spelen en ravotten. De camping heeft een gemiddelde score van een 9.6 en ook een 9.6 voor kindvriendelijkheid! Hierdoor hoort het zeker thuis tussen de kindvriendelijke en populaire campings in Frankrijk.

Le Vaubarlet (Glamping)

Het kleinschalige Le Vaubarlet is ideaal voor gezinnen met kinderen. De camping ligt aan een kleine rivier, waar de kinderen zich uren vermaken. Ook worden door de animatie veel activiteiten georganiseerd. Zo heeft familie de Pater ervaren: ‘Naast het kleuren en discodansen werden er kanotochten voor de kinderen geregeld, een kampvuuravond georganiseerd en een zeepglijbaan gemaakt. Er waren puzzeltochten en Twisterspellen, álles werd uit de kast gehaald.’ Als je kinderen houden van meedoen met de animatie, dan zit je hier dus goed. Dankzij de 8.5 als algehele score en de 8.9 voor kindvriendelijkheid mag deze camping niet ontbreken tussen deze populaire campings in Frankrijk voor het hele gezin!

Le Vaubarlet - populaire campings in Frankrijk

Domaine la Douce France (Glamping)

De laatste maar zeker niet de minste tussen deze populaire campings in Frankrijk is Domaine la Douce France. Dit is een verzorgde camping op een prachtig landgoed in de natuur. De kinderen hebben alle ruimte om lekker rond te rennen en er is een mooi zwembad. De camping heeft een 9.9 als gemiddelde score en als score voor kindvriendelijkheid. Het is dus een mooie afsluiter van deze lijst met populaire campings in Frankrijk. Christel zegt: ‘Fantastisch mooie plek met zeer gastvrije Nederlandse eigenaren die zeer gastvrij zijn en heerlijk kunnen koken. Mooie complete tenten met prachtig uitzicht. Fijn zwembad en luxe lig bedden. Kleinschalig met veel ruimte. Zeker een aanrader met kinderen.’

Populaire campings in Frankrijk
Op kampeervakantie?

Wil jij graag op vakantie naar een camping, maar wil je toch nog even verder kijken? Bekijk dan ons complete aanbod aan campings, van Nederland tot Italië.

Bekijk alle campings