De mooiste stranden van Puglia

Danique - 13 juni 2021

De mooiste stranden van Puglia

Danique - 13 juni 2021

Puglia – in het Nederlands ook wel als Apulië geschreven – heeft meer dan 700 kilometer aan kustlijn. Zowel aan de Adriatische Zee (oostkust) als aan de Ionische Zee (westkust) vind je hier heerlijke stranden. De kust is hier ook nog eens divers: ongerepte kustplaatsjes, fraaie zandstranden en baaitjes tussen de rotsen. Vanwege de vele strandjes in Puglia hebben we de 3 mooiste regio’s voor je geselecteerd: Gargano, Salento en Bari. Hier vind je de mooiste stranden van Puglia!

Stranden in Gargano

Het schiereiland Gargano, gelegen in het noordoosten van Puglia, wordt ook wel het spoor van de hak van de laars genoemd. De kust bestaat uit hoge kliffen, idyllische strandjes, flora en fauna.

Baia di Vignanotica

Baia di Vignanotica is een van de mooiste stranden van Puglia. Als je er over land naartoe wil, moet je er wel even wat moeite voor doen! Maar na een flinke wandeling wordt je beloond met prachtige blauwe zee en fijn wit kiezelstrand.

mooiste stranden van Puglia

Baia delle Zagare

Baia delle Zagare is een halvemaan aan zandstrand bestaande uit twee strandjes: Spaggia di Baia dei Mergoli en Spaggia dei Faraglioni. De baai is erg bekend vanwege zijn twee rotsen in zee, ook wel ‘faraglioni’ genoemd.

Stranden in Salento

Salento, gelegen in de zuidelijke punt van Puglia, vormt de hak van de laars van Italië. De regio wordt aan beide kanten omgeven door water: aan de oostkant door de Adriatische zee en aan de westkant door de Ionische zee. Het slogan ‘lu sule, lu mare, lu ientu’, oftewel ‘zon, zee en wind’, staat centraal in Salento.

mooiste stranden van Puglia

Grotta della Poesia bij Roca Vecchia

Dit slogan maakt het zeker waar als je langs de kust rijdt: bijzonder mooie baaien met kristalhelder water. Bijvoorbeeld Grotta della Poesia, dit is een echte must-see! Een inham in de grotten creëerde hier een natuurlijk zwembad. Neem een duik of rust uit op een van de stranden in de buurt!

Torre dell’Orso

Het witte strand van Torre dell’Orso wordt gekenmerkt door de twee rotsen die zich bevinden in zee en boven het heldere water uitsteken. Deze rotsen worden Le Due Sorelle genoemd, oftewel ‘de twee zussen’. Het strand loopt langzaam af in de zee, ideaal voor gezinnen met kinderen!

Stranden in Bari

Een van de mooiste stranden van Puglia vind je in Bari, de hoofdstad van Puglia. Het heeft naast een grote haven ook heerlijke zandstranden! De mooiste vind je ten zuiden van Bari.

Polignano a Mare

Het strand van Polignano a Mare, gelegen direct naast het oude centrum, is een van de meest gefotografeerde stranden van de regio. Vanaf het strand heb je verbluffend uitzicht op de kliffen met daarbovenop het stadje. Het centrum van Polignano zit vol met leuke tentjes waar je heerlijk kunt eten en een verfrissend drankje kan halen

mooiste stranden Puglia

Monopoli

Monopoli is een leuk stadje met een stadsstrand ook direct naast het historische centrum. Vanaf het strand kijk je uit op de oude stadsmuur, waar de kanonnen nog altijd staan opgesteld. Opzoek naar iets rustigers? Ga dan naar het zuiden van Monopoli, hier vind je nog meer leuke kleine baaitjes met zandstranden.

Camping Piazza Azzurra
Camping Piazza Azzurra

Piazza Azzurra, beoordeelt met een 9.8 gemiddeld, bestaat uit drie vakantiehuisjes en een minicamping. Je bent hier omgeven door een sprookjesachtige omgeving van de trulli-vallei, de mooiste stranden van Puglia, gezellige stadjes en heerlijk eten! De Nederlandse eigenaren doen er alles aan om je een heerlijk vakantieverblijf te bieden, ze bakken zelfs heerlijke pizza's in het hoogseizoen!

Bekijk Camping Piazza Azzurra

Dit waren de mooiste stranden van Puglia! Van idyllische strandjes, leuke baaitjes tot fijne kiezelstranden, in en rondom Puglia vind je het allemaal! Verblijf in een van de best beoordeelde campings van Puglia.