De mooiste pleinen van Spanje? Dit zijn ze!

Redactie - 14 oktober 2018

De mooiste pleinen van Spanje? Dit zijn ze!

Redactie - 14 oktober 2018

Plaza’s vormen het bruisende centrum van Spaanse steden. Vaak omringd door fraaie architectuur tonen ze trots hun fonteinen en standbeelden en lonken verleidelijk naar toeristen met hun terrassen. Wij hebben voor jou de mooiste pleinen van Spanje verzameld.

Plaza del Pilar Zaragoza

Plaza del Pilar

Plaza del Pilar vormt het kloppend hart van Zaragoza. Aan het langste plein van Europa vind je de Basilica de Pilar, La Lonja en de kathedraal van Salvador. Naast deze bijzondere en historische gebouwen kom je rondom dit plein leuke winkeltjes, restaurantjes en terrasjes tegen. Ben je gek op pleinen, dan moet je hier geweest zijn!

Plaza de la Virgen Valencia

Plaza de la Virgen

Het romantische en levendige plein in de oude wijk El Carmen is een must visit als je in Valencia bent. Rond het plein staan drie bijzondere gebouwen: Basílica de la Virgen de los Desamparados, het Gotische paleisgebouw en de kathedraal van Valencia. Plaza de la Virgen is de ideale plek om een terrasje te pakken en de levendigheid van dit plein in je op te nemen. Tip: elke donderdag om 12 uur wordt op het plein bij de Puerto de los Apostoles een watertribunaal gehouden.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-onbekendere-steden-spanje/”]

Reviewer Wily tipt Appartement Edificio Palomar in het oude centrum. ‘Dit is een voortreffelijk appartement. Goed schoon, goede service, vriendelijke mensen. Ligt midden in het oude centrum vanwaar uit je alles lopend of fietsend kunt bereiken.’

Plaza de España Sevilla

Plaza de España

Het meest imposante plein van Sevilla is zonder twijfel Plaza de España. Het halfcirkelvormige plein ligt aan de rand van het groene María Luisa Park. Rondom het plein bevindt zich een prachtig gebouw met zuilengalerij. Bewonder zowel de mix van art deco en renaissance stijlen als de kleurrijke keramische tegeltjes die je overal aan de buitenkant van het gebouw kunt zien. Je bezoek aan Sevilla is niet compleet zonder dat je dit overweldigende plein gezien hebt.

Plaza Puerta del Sol Madrid

Plaza Puerta del Sol

Het Plaza Puerta del Sol is genoemd naar een poort die in de middeleeuwen aan de oostelijke kant van het plein stond. Het ovaalvormige plein is een van de levendigste in Madrid. Slenter rond en bewonder de prachtige oude gebouwen, kijk hoe de Madrileños er hun dag doorbrengen en vergaap je aan de iconische beelden.

Plaza Reial Barcelona

Plaza Reial

Het plein is omringd door oude architectonische gebouwen en door bogen en passages waar zich talloze eetgelegenheden en bars bevinden. Je kunt hier uren lang sangria drinken, tapas eten en mensen kijken. Loop voorbij de Font de les Tres Gràcies en bewonder de eerste werken van Gaudí voor Barcelona: twee gaslantaarns. Het plein ligt vlakbij La Rambla in de wijk Barri Gotic. Het is bijna onmogelijk om dit plein tijdens je stedentrip naar Barcelona te missen.

Plaza Mayor Salamanca

Plaza Mayor

In veel Spaanse steden vind je een Plaza Mayor, een centraal gelegen plein in de stad. Voor veel Spanjaarden is het Plaza Mayor in Salamanca het mooiste plein van heel Spanje. Het werd ontworpen door de broers Churriguera en gebouwd in barokke stijl. De stad wordt ook wel de ‘Gouden Stad’ genoemd door zijn schitterende architectuur van glimmend zandsteen. Het zonovergoten plein herbergt enkele prachtige gebouwen waaronder het rijk versierde gemeentehuis met zijn klokkentoren.

Ken jij een plein dat eigenlijk ook in het lijstje van de mooiste pleinen van Spanje thuishoort? Laat het ons weten via de comments of in een review.