Kaapverdië is zo’n typische underrated zonbestemming die nog niet zoveel mensen hebben ontdekt. Doe daar je voordeel mee! De eilandengroep ligt voor de westkust van Afrika en bestaat uit tien vulkanische eilanden met elk hun eigen mooie plekjes. Dit zijn volgens ons de beste plekken in Kaapverdië.

Kaapverdië is meer verwesterd dan de rest van Afrika, maar dat gezegd hebbende, voelt het land nog steeds als een Afrikaanse bestemming. Heerlijk! De fantastische muziek en de drukke markten in alle steden en dorpen bewijzen dat je niet ver van de Afrikaanse kust bent.

Zijn een prachtige omgeving, een mooi stand en een aantal excursies de perfecte ingrediënten voor jouw vakantie? Dan zijn de eilanden Boa Vista en Sal de beste keuze voor een fijne vakantie. Het is er het hele jaar door lekker warm en vooral in de winter is het een heerlijke bestemming om te ontsnappen aan grijs Europa.

Onze favoriete plekken daar zijn: Santa Maria op het eiland Sal, São Felipe op Fogo en Sal Rei op Boa Vista.

Beste plekken Kaapverdië: Santa Maria op Sal

De stad Santa Maria is een van de meest ideale locaties in Kaapverdië voor een onbezorgde strandvakantie. De zandstranden liggen op een paar minuutjes slenteren van de luxe hotels en het helderblauw nodigt uit om direct een duik te nemen.

Een dagje geen strand? Bezoek het Weeghuis in de oude haven, dat in het verleden werd gebruikt om zout te wegen voordat het werd geëxporteerd. Dan krijg je ook nog wat mee van de historie en cultuur.

Het eiland Sal is trouwens vooral bekend vanwege ‘Kite Beach‘, dat op vijf minuten rijden van het toeristische centrum van Santa Maria ligt. Een must-visit dus voor de sportieve vakantieganger. Al is het ook al leuk om alleen te kijken!

Onze aanraders om te overnachten zijn:

Sal Rei op Boa Vista

Sal Rei een bijzonder fijne vakantiebestemming en de hoofdstad van het meest oostelijke eiland van Kaapverdië; Sal. Een plek waar een heerlijk relaxte vibe hangt, ondanks dat meer dan de helft van de lokale bevolking hier woont.

Het belangrijkste plein van de stad is lekker Afrikaans, boordevol handelaren, kleurrijke bloemen en figuren. Precies zoals je dat graag ziet wanneer je voor een vakantie in Kaapverdië kiest. Een geweldige plek om souvenirs te kopen ook nog eens: van houten ornamenten tot flamboyante stoffen. De kerk in barokstijl en de bijzondere koloniale gebouwen kun je ook niet missen. Maar stiekem kom je misschien wel gewoon voor de vrolijke, Afrikaanse sfeer en de mooie stranden. Daarvan zijn er genoeg!

All-inclusive hotel Riu Karamboa is een fijne accommodatie voor een vakantie in Sal Rei. Reviewer Stijn vierde al zeven keer vakantie in dit hotel. ‘Het eten is lekker en gevarieerd, de shows zijn erg mooi en het hotel heeft een grote tuin en een ruimtelijk gevoel.’

Beste plekken Kaapverdië: São Felipe op Fogo

Fogo heeft de meest actieve en prominente vulkaan van alle Kaapverdische eilanden: Pico do Fogo (2829m). De vulkaan is in 2014 nog uitgebarsten. Oe, spannend! São Felipe is een van de belangrijkste plaatsen op het eiland en een geweldige uitvalsbasis om het eiland Fogo al wandelend of met de auto te verkennen.

De terrasvormige heuvels gevuld met Arabica-koffieplanten zijn, naast de Pico de Fogo-vulkaan, een van de mooiste bezienswaardigheden van het eiland Fogo. En vergeet de wijn niet te proeven!

Uitgelichte berichten

Marloes

Redacteur

17 december - 2019

Reacties