Redactie - 30 november 2020
Denk jij dat je naar Spanje of de Malediven moet voor een ontspannen strandvakantie? Niks is minder waar! Je beleeft jouw strandvakantie gewoon in ons eigen kikkerlandje. Er is namelijk een ruime keuze aan Nederlandse vakantieparken aan zee. Na het ontbijt loop of fiets je zó naar het strand toe, waar je de hele dag geniet met een goed boek terwijl de kinderen in het water spelen. Dat klinkt toch heerlijk? Lees snel verder voor ons toplijstje van de beste Nederlandse vakantieparken aan zee.
Wauw! Het moderne Qurios ECO Grevelingenstrand is een plaatje om te zien. Dit vakantiepark ligt in de plaats Ouddorp in Zuid-Holland. Je verblijft in een luxe afgewerkt huisje, die ook nog eens ontzettend duurzaam is. Vanaf het terras stap je zó met je voeten in het zand. Dit vakantiepark ligt namelijk direct aan de zee! Ook de reviews van andere vakantiegangers liegen er niet om. Met een gemiddelde score van een 9,5 is dit duidelijk het beste Nederlandse vakantiepark aan zee! Vooral de ligging scoort hoog, met een gemiddelde score van een 9.7. Paul is erg enthousiast en zegt het volgende:
“Goed doordachte ’tiny houses’ van alle gemakken voorzien. ECO opzet. Alles wat je nodig hebt is aanwezig. Geweldige ligging met het Grevelingenmeer aan je voordeur. Huisjes staan op ruime afstand van elkaar.”
Het mooie vakantiepark Buitenplaats Oudendijke ligt in de groene omgeving van Ellemeet in Zeeland. Je geniet hier volop van alle rust, ruimte, natuur en het strand terwijl je in één van de mooie chalets verblijft. Er zijn veel voorzieningen voor kinderen, zoals een skelterverhuur, speeltuin en dierenweide. Ook kan je hier fietsen huren, waarmee je zó naar het strand fietst. Andere vakantiegangers beoordelen dit vakantiepark met een gemiddelde score van een 9.4. Zij zijn het meest enthousiast over de hygiëne van het park, wat met een 9.7 wordt beoordeeld. Joyce heeft een leuke vakantie beleefd bij dit park en zegt:
“Met twee jonge kinderen is de buitenplaats een uitkomst. Rustig maar levendig genoeg om je non stop te vermaken met kinderen. Strand op fietsafstand, speeltuin met trampolines, speelgoed en schommel, korte en langere fietsroutes, een pluktuin en een klein paardenweitje. Een plaatsje waar je met slippers door het gras vrijheid van vakantie hebt. Wij hebben genoten en onze meiden ook. Dank!”
Wil jij op strandvakantie naar de Waddeneilanden? Misschien is een verblijf in vakantiepark Qurios Ameland wat voor jou! De foto’s spreken voor zich: je gaat een geweldige vakantie tegemoet in de mooie huisjes vlakbij zee. De huisjes zijn modern en luxe ingericht. Dankzij de gemiddelde score van een 9.3 behoort vakantiepark Qurios Ameland tot de beste Nederlandse vakantieparken aan zee. De ligging van het park krijgt een 9.5. Je bevindt je namelijk op loopafstand van het strand, het bos én het dorp. Een gast zei het volgende:
“Leuk vakantiepark vlakbij zee. Huisjes zijn modern en goed ingericht. Door het ontwerp en houten buitenkant passen ze goed in het landschap. Speelse inrichting van het terrein met duintjes. Onder het licht van de vuurtoren. Op loopafstand van Hollum met brasserie voor lekker eten bij de ingang van het park.”
In de plaats Zandvoort in Noord Holland ligt het mooie vakantiepark Qurios Zandvoort. Je verblijft in een van de moderne en duurzame huisjes op dit kleinschalige vakantiepark. Vanaf het huisje steek je een straat over en je staat al op het strand. Vakantiegangers zijn lovend over dit park en beoordelen het met een gemiddeld cijfer van een 9.3. Zij zijn het meest enthousiast over de ligging en de service, die beiden gemiddeld een 9.5 scoren. Het vriendelijke personeel denkt namelijk graag met je mee. Marianne zegt het volgende over dit vakantiepark:
“Keurige accommodatie, goed schoongemaakt. Laagdrempelige benadering bij receptie. Duidelijke Corona maatregelen. Fijne broodjes service en goede mogelijkheden om af te halen. De weg oversteken en je bent bij de zee. Fijn dat ze traphekjes geplaatst hadden, via de mail na boeking nog geregeld. Enige minpuntje was ietwat klein, maar wel mooi speeltuintje.”
Qurios Egmond aan Zee is een vijf sterren vakantiepark in Egmond aan Zee in Noord Holland. Je verblijft hier in een luxe tent of een huisje midden in de natuur, maar ook vlakbij het strand! Met een gemiddelde score van een 9.4 behoort het tot de beste Nederlandse vakantieparken aan zee. Het park is niet groot, maar wel erg gezellig. Andere vakantiegangers zijn vooral erg enthousiast over de servicegerichtheid. De gastvrouw heet je warm welkom en het vriendelijke personeel denkt graag met je mee om van je vakantie een groot succes te maken. Jan geeft dit park zelfs een 10 en zegt:
“Mooie locatie met super tenten in Egmond aan den hoef. Verrast door ruimte en de ligging, fijne tent met alles erop en eraan. En door de kachel heerlijk vertoeven ook in najaar oktober… . Kleinschalig met volop aandacht zoals je dat wilt door gastvrouw.”
We blijven nog even in Noord Holland met dit vakantiepark in Bloemendaal aan Zee. Vakantiepark Qurios Bloemendaal aan Zee heeft prachtige moderne huisjes. Vanaf het terras stap je direct met je voeten in het zand, want het park ligt direct aan zee. Qurios Bloemendaal aan Zee scoort gemiddeld een 9.1, met zelfs een 9,4 voor de mooie ligging! Dit is geen verrassing, want je kan heerlijk door de duinen of over het strand wandelen. Dit maakt het tot de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Ook Mies is enthousiast en zegt het volgende:
“Zeer vriendelijke personeel, afhaal eten verrukkelijk, knus huisje en daarbij van alle gemakken voorzien. Ideale ligging voor wandelingen met of zonder hond bij de zee of in de duinen.”
Met het hele gezin op strandvakantie in Nederland? Dan is vakantiepark RCN het Toppershoedje een ideale keuze. Dit vakantiepark ligt in Ouddorp in Zuid Holland en ligt ongeveer 500 meter bij het strand vandaan. Het park is ruim opgezet en is van alle gemakken voorzien. Voor de kinderen zijn er verschillende speeltuinen, een waterspeeltuin en een animatieteam. Het park scoort gemiddeld een 8.6, met als topper een 8.9 voor de ligging. Daarnaast is men enthousiast over de servicegerichtheid van het personeel. Zo zegt Adriaan:
“Huisjes zijn mooi en huiselijk. Goed schoon. Voelde ons na een uur thuis. Vriendelijke mensen achter de balie en telefoon, top. Geen supermarkt, maar dat vonden wij geen probleem. Wel broodjes bezorgdienst. We komen zeker weer terug.”
Vakantiepark Duinrust is een drie sterren vakantiepark gelegen in Noordwijk aan Zee in Zuid Holland. Je verblijft in een verzorgd huisje, die van alle gemakken is voorzien. In principe ben je daardoor zelfvoorzienend, maar je kan ook bij de bakker terecht voor lekkere warme broodjes. Het is ongeveer 10 à 15 minuten wandelen naar het strand. De strandoprit is alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over auto’s. Met een gemiddelde score van 9 behoort dit park zeker tot de beste Nederlandse vakantieparken aan zee. Andere vakantiegangers beoordelen het onderkomen, de service en hygiëne alle drie met een 9.3! Zo zegt Janneke:
“Fijne bungalow, erg schoon, goede bedden, alles aanwezig. Vriendelijke medewerkers, broodjesservice van de bakker, fietsen te huur, omheinde tuin, dicht bij strand!”
In de mooie omgeving van het plaatje Groet in Noord Holland ligt vakantiepark Eureka. Dit is een kleinschalig en rustig park, waar jij even helemaal kan ontspannen. Het park scoort gemiddeld een 8.6, met zelfs een 9 voor de ligging! Wij begrijpen wel waarom, want tegenover vakantiepark Eureka ligt een uitgestrekt natuurgebied. Hier kan je heerlijk wandelen en fietsen. Daarnaast zijn andere vakantiegangers enthousiast over de goede service van de gastheer en gastvrouw. Zo zegt Anne:
“Een heerlijk, sfeervol, knus huisje. Alles bij de hand. Voldoende horeca, supermarkt en op loopafstand van duinen, strand en zee. Gastvrij ontvangen door Trijnie en Jeroen met een vers bosje bloemen op tafel. Voelt als thuiskomen. Tip, een broodrooster zouden we graag zien in de keuken.”
Voor het volgende vakantiepark op de lijst gaan we naar het zuidelijke Kerkrade in Zeeland. Vakantiepark Broedershoek is een kleinschalig en rustig vakantiepark, waar jong en oud het erg naar hun zin zullen hebben. De huisjes zijn simpel maar comfortabel. Daarnaast heeft het park veel voorzieningen voor kinderen, zoals een speeltuin, trampoline, grasveld en een paar sportfaciliteiten. Het allerfijnste is dat je met de fiets zo op het strand of in een van de omliggende dorpen bent! Zo zeggen Frank en Nanda:
“We hebben een prettig verblijf gehad. Het huisje was voldoende ruim en de bedden waren prima. Het interieur was wel een beetje gedateerd. Het aantrekkelijke van deze locatie is dat het heel centraal ligt. Met de fiets ben je zo aan het strand of bij de omliggende dorpen & steden. Op het park zijn verder geen faciliteiten, maar het mooie weer dat we gehad hebben maakt dat ruimschoots weer goed! We zullen zeker nog eens terugkomen.”
Ook het volgende vakantiepark ligt in Zeeland in de gezellige plaats Renesse. Vakantiepark Roompot de Soeten Haert is een kleinschalig park waarbij je in één van de huisjes verblijft. Je kan kiezen voor een vernieuwd huisje of een ouder huisje. Deze laatste huisjes zijn comfortbel en van alle gemakken voorzien, maar iets gedateerder qua inrichting. Verder ligt het park vlakbij het strand én is er in het hoogseizoen animatie voor de kinderen. Al met al scoort dit park een gemiddeld cijfer van een 8.1, met een 9 voor de ligging. Shucria zegt het volgende:
“Op loopafstand van het strand, fijn huisje voor 8 personen, bedden zijn goed! Badkamer e.d. wel wat oud, maar prima!”
Zoals de naam van dit park al doet vermoeden, ligt het aan de Zeeuwse kust bij Renesse. Strandpark De Zeeuwse Kust is een vijfsterren park dat van alle gemakken is voorzien. Zo zijn er veel voorzieningen voor kinderen, zoals een treintje, animatie en een zwembad met piratenschip. Bij de bistro of pizzeria ga je heerlijk uit eten. Het park scoort gemiddeld een 8.3, met zelfs een 9 voor de ligging! Dit komt omdat het park vlakbij het strand ligt. Ideaal voor wie dol is op zwemmen en wandelen. Het park is ook nog eens hondvriendelijk, dus je trouwe viervoeter kan gewoon mee. Zo zegt Dennis:
“Wat een top camping is dit! Mooie plekken, goed restaurant en vooral voor de kinderen heel veel te doen. We hadden een plek met prive-sanitair en dit is erg fijn. Ook het toiletgebouw zag er heel erg mooi uit ook al hebben we hier geen gebruik van gemaakt. Onze hond mocht overal aangelijnd mee naar toe en de voorzieningen voor honden zijn super. Het park ligt op loopafstand van het strand en 2 km van het centrum van Renesse. Echt voor herhaling vatbaar!”
Vakantiepark LARGO Noordzee Résidence Dishoek ligt in het gemoedelijke Dishoek in Zeeland. Je verblijft in één van de huisjes die er prachtig uit zien en heel volledig zijn uitgerust. Het park scoort een gemiddeld cijfer van een 8.2. Vakantiegangers zijn vooral enthousiast over de ligging en beoordelen dit met een 9.3! Het park ligt namelijk op loopafstand van het strand, maar ook de plaatsen in de omgeving zijn eenvoudig te bereiken met een huurfiets. Zo zegt een gast:
“Leuke accommodatie (met iets te kleine koelkast voor 8 volwassenen) met fijne ligging om te wandelen of te fietsen. Prachtige uitvalsbasis om de buurt te ontdekken/beleven, er is veel in de buurt wat de moeite waard is. Tevens cafeetje en restaurants in de dichte buurt.”
Het mooie vakantiepark Roomport Kustpark Egmond aan Zee in Noord Holland mag niet ontbreken op een lijstje met de beste Nederlandse vakantieparken aan zee. Het is de ideale keuze voor gezinnen met kinderen dankzij de voorzieningen voor jong en oud. De kinderen vermaken zich volop bij het zwembad, de speeltuin of het animatieteam met Koos Konijn. Het is ongeveer een half uur lopen naar het strand, door een mooie groene omgeving. Daarnaast kan je fietsen huren om naar het strand te gaan. Gemiddeld scoort dit park een 8.3, met zelfs een 8.8 voor de ligging. Sisca beoordeelt het park met een 8 en zegt:
“Erg mooie ligging direct aan zee. Leuke huisjes, ruim en alles aanwezig. Waren wel wat onderhoudsdingetjes, maar park gaat verbouwen en word alles gerenoveerd. Wij zullen zeker eens terugkomen!”
In de mooie omgeving van Ellemeet in Zeeland ligt vakantiepark Recreatiepark Klaverweide. Zoals je op de foto kan zien, ligt het park op loop- en fietsafstand van het strand. Je verblijft in een ruime tent of in een huisje. Er zijn verschillende voorzieningen voor kinderen, zoals een speeltuin, een trampoline en een dierenweide met alpaca’s. Met een gemiddelde score van een 8.1 behoort het tot de beste Nederlandse vakantieparken aan zee. Andere vakantiegangers beoordelen de service zelfs met een 8.6! Zo zegt Sandra:
“Heerlijk weekendje gehad met vriendin op Recreatiepark Klaverweide. We hadden een blokhut op het park. Het is een comfortabel warm huisje, een gezellige plek om uit te rusten na een stevige strandwandeling. Het park biedt ook in deze tijd mogelijkheid om te genieten in een andere omgeving. Op wandelafstand van Renesse en dichtbij natuurgebied Westenschouwen.”
Vakantiepark Roompot Strandpark Duynhille ligt in het gezellige Ouddorp in Zuid Holland. Je gaat een heerlijke vakantie tegemoet in een van de indrukwekkende huisjes. Het park scoort gemiddeld een 8.5, maar de ligging is het sterkste punt met een 9.2! Het park ligt namelijk in de mooie, groene omgeving vlakbij de duinen en het strand van Ouddorp. De huisjes zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Ook de kinderen vermaken zich volop dankzij het animatieprogramma en Koos Konijn. Ook Liesbeth is enthousiast en zegt:
“Ons huisje was van alle gemakken voorzien en was ook op de koudste dagen heerlijk warm. De indeling is speels en het was heel leuk ingericht. Op het park liggen de huisjes niet te dicht bij elkaar en we hadden dus ook helemaal niet in de gaten dat de huisjes naast ons ook bezet waren. De speeltuin met luchtkussen was heel populair bij onze kinderen!”
Bij St. Maartenszee in Noord Holland ligt het vakantiepark Aan Noorzee.nl. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit park vlakbij de Noordzee. Je verblijft op de camping of in een van de huisjes op het park. De huisjes zijn modern en erg netjes. Het vakantiepark scoort gemiddeld een 8.2. Vakantiegangers beoordelen de ligging zelfs met een 8.6. Het is namelijk maar een kwartier lopen naar het strand. Je staat dus zó met je voeten in het zand. Ook zijn er veel andere dingen te doen in de omgeving. Zo zegt Annet:
“We zaten in een comfort de luxe huisje. Pas gerenoveerd leek het, heel netjes en schoon. Fijne box spring bedden en in de keuken is alles aanwezig om zelf lekker te koken. Ook genoeg privacy achter het huis. Vanaf de huisjes loop je na 200 meter zo de duinen in. Met een kwartier lopen ben je aan het strand. Er is in de omgeving veel te beleven, wandelen, fietsen. We hebben in Bergen ligfietsen gehuurd, superleuk om een keer te doen. Ook het Maritiem museum in Den Helder is de moeite waard.”