Lekker veel zon én cultuur snuiven: Egypte is en blijft een topplek voor een fijne vakantie. Check bijvoorbeeld eens deze bestemmingen.

Dahab

Dahab

Houd je van windsurfen, dan kun je helemaal los in Dahab. Er zijn hier een heleboel riffen, waardoor het ook erg interessant is om te duiken en snorkelen. Ben je niet zo van de watersport? Het tegenovergestelde is ook mogelijk: een woestijnsafari. En: je kunt hier meer dan prima relaxen.

Hurghada

Hurghada

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Egypte, en terecht. In Hurghada heb je niet alleen heel veel zon, maar ook zijn er ontzettend veel leuke dingen om te ondernemen. Van sterren kijken bij de bedoeïenen tot Dahar ontdekken: het oudste deel van de stad met een compleet doolhof aan smalle straatjes. Maar natuurlijk is puur ontspannen op het strand ook een hele fijne optie.

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Nog zo’n fijne plek voor een zonvakantie is Sharm el Sheikh, aan de Rode Zee. De geschiedenis van de stad gaat vele duizenden jaren terug, dus ideaal om strand te combineren met cultuur. Zo is volgens gelovigen de Sinaï berg op het Sinaï-schiereiland de plek waar Mozes zijn Tien Geboden ontving, maar je vindt er ook het St. Catharina klooster.

Marsa Alam

Deze badplaats was vroeger een vissersdorp, maar bevat nu veel luxe resorts. Vaak mét privéstrand. Omdat het een goede wegverbinding heeft met de Nijlvallei, is Marsa Alam een perfecte uitvalsbasis om van daaruit verschillende excursies te volgen. Zoals naar Aboe Simbel en Luxor, waar je onder andere terecht kunt voor de beroemde Vallei der Koningen, waar verschillende farao’s begraven worden.

El Gouna

El Gouna

‘Het Venetië van Egypte’ wordt El Gouna ook wel genoemd, en dat is ook niet zo vreemd: de badplaats bestaat uit verschillende eilandjes, aan elkaar verbonden door middel van bruggen. Net een fata morgana, met veel groen en ook in de Nederlandse winter heerlijk weer.

Makadi Bay

Makadi Bay

Een oogverblindende baai en dus een populaire plek onder duikers. Het onderwaterleven is hier namelijk uniek. Ook kun je in het omliggende stadje Makadi Bay terecht voor veel gezelligheid in de vele restaurants en cafés, én er liggen de oudste kloosters van Egypte: het St Anthony en St Paul.

Caïro

Caïro

Mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De piramides van Gizeh, de Sphinx, de Nijl waar je een mooie cruise kunt maken: Caïro ademt geschiedenis. In de levendige stad vind je ook verschillende markten, waar je allerlei leuke souvenirs kunt aanschaffen.

Tips van de redactie
Jungle Aqua Park****                                              SENTIDO Mamlouk Palace Resort*****
The Three Corners Rihana Resort****                 Ali Baba Palace****
The Three Corners Equinox Beach Resort****   Pickalbatros Albatros Palace*****

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Uitgelichte berichten

Sara

Redacteur

9 april - 2019

Reacties