De 15 populairste Franse accommodaties met de beste prijs en kwaliteit

Redactie - 6 december 2018

De 15 populairste Franse accommodaties met de beste prijs en kwaliteit

Redactie - 6 december 2018

Heb jij Frankrijk uitgekozen voor jouw volgende vakantie? Bekijk dan onze top 15 met de populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit. Zit jouw favoriete vakantieverblijf erbij? Laat een reactie achter onderaan deze toplijst!

Les Moulettes, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Les Moulettes

15. Les Moulettes

In de prachtige Auvergne ligt camping Les Moulettes. Gemoedelijk en niet al te groot, zodat de kinderen lekker vrij kunnen spelen. Bij het restaurant kun je terecht voor een prima hap en het zwembad met twee glijbanen is heel populair. Je boodschappen doe je bij de supermarkt op loopafstand. Wil je meer zien van de omgeving? Bezoek dan leuke bezienswaardigheden, zoals het dorpje Le-Puy-en-Velay en de mooie kasteelruïnes. Een heerlijke camping voor een relaxte vakantie met je gezin.

Domaine de Chadeyron, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Domaine de Chadeyron

14. Domaine de Chadeyron

Tussen de groene heuvels van de Ardèche ligt Domaine de Chadeyron. Deze camping is bekroond met een Gouden Zoover Award en heeft een gemiddelde score van een 9,2, vooral vanwege de prachtige ligging met uitzicht op het dal. Top voor jonge gezinnen, waarbij de kids geen genoeg krijgen van het zwembad met glijbaan. De eigenaren zijn gastvrij en staan altijd voor je klaar. Hier voel je je welkom!

La Baie des Veys, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

La Baie des Veys

13. La Baie des Veys

In het pittoreske Normandië ligt camping La Baie des Veys. Mooi tussen het groen en een fijne uitvalsbasis voor een rustige vakantie. Het sanitair en het campingterrein worden goed onderhouden. Je kunt elke ochtend lekker vers brood halen bij het winkeltje. Indrukwekkend is een bezoek aan de Normandische stranden, zoals Utah en Omaha Beach, vanwege de Tweede Wereldoorlog. De camping is bekroond met een Gouden Zoover Award en scoort een 8,9 gemiddeld.

Camping Chateau Montrouant, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Chateau Montrouant

12. Château Montrouant

Op camping Château Montrouant verblijf je op een heus kasteellandgoed tussen de wijngaarden van de Bourgogne. Kinderen kunnen hier lekker rondrennen met hun vriendjes. Omdat de camping niet heel groot is, weten zij in no time de weg naar het zwembad. Het sanitair krijgt grote complimenten en ook de activiteiten worden zeer gewaardeerd. Je kunt elke week aanschuiven aan de sfeervol gedekte tafel als de eigenaresse gegrilde kip heeft gemaakt. De prijs-kwaliteitverhouding is hier dik in orde en dat zie je terug in de score van een 9,4.

Les Hautes de Rosans, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Les Hautes de Rosans

11. Les Hauts de Rosans

Les Hauts de Rosans is een gemoedelijke terrassencamping in de lavendelvelden van de Provençaalse Alpen. Je verblijft hier in een sfeervolle lodgetent of chalet met schitterend uitzicht op de vallei. Ook zijn er ruime staanplaatsen voor je eigen tent of caravan. Het sanitair wordt uitstekend onderhouden. Kinderen amuseren zich in het grote zwembad en de leuke speeltuin. Het middeleeuwse dorpje Rosans ligt vlakbij en is zeker je bezoek waard. Deze camping scoort alleen al voor de mooie ligging een 9,2.

Camping Dordogne Le Douzou, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Dordogne Le Douzou

10. Dordogne Le Douzou

Dordogne Le Douzou ligt in de bosrijke Dordogne. Dat deze camping een Gouden Zoover Award heeft gewonnen, verbaast ons niets. De prijs-kwaliteitverhouding is tiptop. Dit lees je terug in de review van de familie Hoek: ‘De eigenaren runnen de camping met hart en ziel. Heel mooie, ruime plekken voor de caravan. Kinderen kunnen de gratis kajakken gebruiken die aan de rivier liggen. Er is een schoon zwembad met apart kinderzwembad, beide verwarmd en met een hek rondom voor de jonge kinderen. En dan de mooie speeltuin met nieuwe trampoline! De animatie was ook perfect voor de kleintjes. Onze dochter van zes heeft hier twee prachtige weken beleefd. We komen volgend jaar zeker terug. Van ons een dikke 10.’

Camping Les Lupins, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Les Lupins

9. Les Lupins

Les Lupins ligt in het mooie heuvelachtige gebied van de Elzas. Deze eenvoudige camping ligt bij een oud stationnetje, dat extra charme geeft. Het zwembad is heerlijk om in te ontspannen of te spelen met de kids. Het sanitair is wat gedateerd, maar keurig onderhouden. De avonden met live muziek of karaoke zijn zeer populair. Er worden zelfs filmavonden gehouden! De prijs is redelijk laag voor deze goede kwaliteit. Daarom scoort deze camping een dikke 8,5 gemiddeld.

La Vallée de la Sainte Baume, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

La Vallée de la Sainte Baume

8. La Vallée de la Sainte Baum

In de schilderachtige Provence ligt La Vallée de la Sainte Baum. Een luxe vakantiepark met comfortabel ingerichte villa’s en schitterend zwembad. Ook tennis- en golfmogelijkheden zijn op steenworp afstand. Leo Heerink geeft zijn verblijf een 9: ‘Prachtige villa. Werkelijk alles was aanwezig. Het verwarmde zwembad was een grote pre voor de (klein)kinderen. Mooie, rustige omgeving met prachtige golfbanen. Een speciaal compliment voor het management en de zeer vriendelijke medewerkers.’

Camping La Chauvotte, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

La Chauvotte

7. La Chauvotte

Zoover Award winnaar La Chauvotte ligt tussen de wijnranken van de Bourgogne. Een heerlijke camping voor een ontspannen vakantie. De prachtige gîtes zijn van alle gemakken voorzien en ook de staanplaatsen zijn zeer ruim. Het sanitair wordt netjes schoongehouden. Mindervaliden hebben hun eigen toilet en douche. Leuk weetje: het zwembad is helemaal chloorvrij! Vanaf 21:30 uur is het rustig op de camping en geniet je van een goede nachtrust.

Camping Du Chateau, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Du Château

6. Du Château

Camping Du Château ligt in de Vogezen. Al zwemmend geniet je hier van een schitterend uitzicht op het landgoed. Kinderen knuffelen hier uren met de pony’s of maken een rit door de mooie natuur. Elke ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtje dankzij de broodservice. Het charmante dorpje Granges- sur Vologne ligt op wandelafstand: ideaal voor kleine boodschappen. Deze camping won een Gouden Zoover Award en krijgt een 9,2 gemiddeld.

Camping Domaine La Terrasse, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Domaine La Terrasse

5. Domaine La Terrasse

Domaine La Terrasse in de Auvergne staat op nummer 5 in onze toplijst. Bij deze Gouden Zoover Award winnaar verblijf je in een sfeervolle safaritent, gîte of kleurrijke pipokar. De omgeving is zó mooi dat je er meteen op uit wilt trekken. Op de camping zelf amuseren de kinderen zich in het speeltuintje of op de trampoline. ‘s Avonds is het genieten geblazen van de uitstekende kookkunsten van de eigenaren. Jullie geven dit vakantieverblijf een welverdiende 9,5.

Camping Mathonière, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Mathonière

4. Mathonière

Camping Mathonière ligt in het dorpje Louroux-Bourbonnais (Auvergne). Met mooie reviews én een Gouden Zoover Award een terechte nummer 4! Familie Heuvel beleefde hier een fantastische week en geeft Mathonière een 10. ‘We stonden op het grote veld met onze tent, met uitzicht op de spelende kinderen. Leuke dingen gedaan, zoals met de paardjes wandelen, en genoten van het mooie zwembad, de vele speelmogelijkheden en het kampvuur. We zijn naar het kasteel, het zwemmeer en het klimbos geweest. Ook hebben we de vélorail gefietst en niet te vergeten het mooie Montluçon bezocht. De table d’hôtes was erg lekker en goed geprijsd. We hebben wel drie keer meegegeten. Wij en onze kinderen vonden het super. Waarschijnlijk tot volgende zomer!’

Camping Glamping Frankrijk La Mirande, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

Glamping Frankrijk La Mirande

3. Glamping Frankrijk La Mirande

Op nummer 3 staat Glamping Frankrijk La Mirande. Een idyllische plek voor een luxe kampeervakantie in de bossen van de Aquitaine. Je slaapt hier als een roos dankzij de heerlijke bedden. Gastvrije eigenaren Ron en Rita geven je het optimale welkomstgevoel. Je kunt hier je eigen kruiden en zoete tomaten plukken in de tuin. In de omliggende dorpjes worden gezellige avondmarkten gehouden. Ook deze camping heeft een Gouden Zoover Award en scoort op alle onderdelen ruim boven de 9.

Camping E Canicce, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

E Canicce

2. E Canicce

Camping E Canicce ligt in Moltifao op het prachtige eiland Corsica. Geliefd, alleen al door de mooie ligging aan de rivier met uitzicht op de bergen. Op het gezellige terras kun je genieten van de lekkerste streekgerechten. Kinderen vermaken zich met vriendjes in het zwembad, het klimpark en de speeltuin met trampolines. Een bijzonder uitje voor jong en oud is een bezoek aan de schildpaddenopvang.

Camping La Jonquille, populairste Franse accommodaties die het best scoren op prijs en kwaliteit

La Jonquille

 1. La Jonquille

Gouden Zoover Award winnaar La Jonquille staat met een 9,8 op nummer 1 in onze top 15. Deze gemoedelijke camping gelegen in de Franche-Comté wordt met hart en ziel gerund door Jacqueline en Herman. Je verblijft hier in de prachtige natuur en dicht bij authentieke dorpjes. Wietse Hannema heeft genoten van de goede service en gezelligheid: ‘Goede zorg, gezelligheid in de kroeg, gezamenlijk eten als je dat wilt, lekker vers brood ’s morgens bij de tent, activiteiten, goed sanitair… En dat alles in een prachtige omgeving.’

Heb jij onlangs ook vakantie gevierd in Frankrijk? Schrijf jouw review op Zoover en vertel andere vakantiegangers over je ervaringen.