Curaçao: de beste restaurants

Redactie - 12 april 2017

Curaçao: de beste restaurants

Redactie - 12 april 2017

Van Hollandse bitterballen tot Cubaanse vissoep, op Curaçao vind je het allemaal! Waar je je buik heerlijk rond kunt eten? Lees snel verder en ontdek de beste restaurants van het eiland.

Brakkeput Mei Mei Curacao kreeft

Brakkeput Mei Mei

Dit restaurant is één van de meest populaire plekken van Curaçao. En dat komt niet alleen door de prachtige ligging in het oosten van het eiland. De thema-avonden bij Brakkeput Mei Mei zijn haast wereldberoemd. Bijvoorbeeld lobster night, waar je geniet van kreeft op allerlei manieren bereid. Bij alle gerechten krijg je een uitgebreide salade en kun je kiezen uit gefrituurde yucca, frietjes, gepofte aardappel of rijst.

Onze tip: ga op maandagavond en pak meteen een salsales mee!

[article href= “http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/local-patty-tipt-de-leukste-to-dos-op-curacao/”]

Pleincafe Wilhelmina Curacao

Pleincafé Wilhelmina

Eet jij op vakantie het liefst hetzelfde als thuis? Ga dan naar Pleincafé Wilhelmina. Alle namen van de Nederlandse gerechten verwijzen naar ons kikkerlandje. Bestel een smakelijke ‘Willem van Oranje’, verse ‘Amalia’ of geurige ‘Pieter van Vollenhoven’. Er staat zelfs een Hollandse stamppot op het menu!

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Hier bestel je gewoon een kindermenu van frikandelletjes met frietjes en appelmoes of een spaghetti bolognese.

L'aldea Curacao

L’Aldea

Echte vleesliefhebbers kunnen bij het Braziliaanse l’Aldea hun hart ophalen. Je vindt dit restaurant bij Koraal Tabak, vlakbij de Struisvogelfarm. Het personeel komt met vleesgerechten op grote spiezen langs de tafel. En snijdt ter plekke een stukje voor je af. Verser kan het niet! Bij de uitgestrekte saladebar maak je je maaltijd helemaal af.

Je kinderen kun je hier gerust mee naartoe nemen. Zij eten voor de helft van de prijs!

Pop's Place Curacao

Pop’s Place

Je mag Curaçao natuurlijk niet verlaten zonder van het local food geproefd te hebben. En dat kan perfect bij Pop’s Place. Dit restaurant ligt direct aan de haven, dus verse vis gegarandeerd. Vooral de red snapper is een aanrader. Daarbij drink je natuurlijk een aya lamunchi, de lokale limonade van limoen en suikerwater. De livemuziek brengt je helemaal in Caribische sferen. De bediening is bovendien zeer klantvriendelijk, net als de prijzen. Kun je niet kiezen uit alle heerlijke gerechten? Ga dan voor de gemixte schotel van vlees en vis.

[article href= “http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/hoogtepunten-van-curacao/”]

Baoase Luxury Resort Curacao

Baoase Luxury Resort Curacao

Hotels met de beste restaurants op Curaçao

Soms hoef je voor de beste restaurants op Curaçao de deur niet eens uit. Jullie tippen deze hotels met het allerlekkerste eten:

Bij Kunuku Aqua Resort staat elke dag iets anders op het menu. Hanneke schrijft in haar review: ‘Het eten was restaurantwaardig, in twee weken hebben wij geen terugkerend patroon kunnen ontdekken.’

Begin je dag goed bij Bed and Breakfast Villa Vermaire. Hester de Visser omschrijft het uitgebreide ontbijt: ‘Heerlijk vers gebakken broodjes, croissants, ontbijtkoek, yoghurt en vers fruit. Allerlei beleg van kaas tot hagelslag en pindakaas!!’

Baoase Luxury Resort krijgt van jullie een 9,4. En dat is niet in de laatste plaats om de geweldige keuken. Zoals Bart Kramer zegt: ‘Combinatie van heel mooi strand (echt bounty-achtig) met goede service (o.a. een beach butler) met een restaurant met een kwalitatief perfect eten (chef van het Amstel Hotel kookt daar).

Wat is jouw favoriete restaurant op Curaçao? Of weet je nog een hotel waar je lekker kunt eten? Laat je tip achter in de reacties en inspireer andere vakantiegangers!