Culturele Feesten In Europa Die Je Niet Mag Missen

Redactie - 15 augustus 2016

Culturele Feesten In Europa Die Je Niet Mag Missen

Redactie - 15 augustus 2016

Zin in een unieke trip dichtbij huis? In elke Europese stad kun je een sight seeing tour boeken om alle hoogtepunten te zien. En wie geniet niet van lokale lekkernijen zoals Belgische pralines, Oostenrijkse apfelstrudel of een overheerlijke Italiaanse pizza? Maar vakantie vieren kan ook op een manier die je nooit meer vergeet. Gek op cultuur, maak je graag plezier en houd je van adrenaline? Vier dan het leven tijdens één van de culturele feesten in Europa. We hebben alvast negen culturele feesten in Europa op een rijtje gezet die je niet mag missen.

culturele feesten in europa

Mystieke maskers tijdens Carnavale di Venezia

Venetië is een sprookje an sich: romantische oudheid komt er op een fijne manier samen met modern design. En dat jullie het eiland weten te vinden, blijkt wel uit hoe populair het is onder de vakantie liefhebbers: Venetië scoort een 8,8. Je vakantie naar Venetië wordt nog veel betoverender wanneer je het Carnevale di Venezia mee maakt. Al eeuwen staat het bijzondere eiland jaarlijks in het teken van mysterieuze maskers, tradities en te gekke kostuums. Houd je van spektakel, eeuwenoude traditie en mystery, dan moet je in februari of maart naar het Carnaval van Venetië. Vergeet vooral je masker niet.

Tip: Haal kaarten voor een gemaskerd bal en laat je meeslepen in de mysterieuze sprookjeswereld van het Venetiaans Carnaval. De prijs kan aardig oplopen. Betaal je liever niet de hoofdprijs? Ook op straat loop je tussen de verklede carnavalsgangers met hun maskers.

San Fermines is meer dan stierenrennen

De stierenrennen van Pamplona, in het Spaans bekend als Sanfermin, is één van de spannendste feesten in de wereld. Maar denk je dat het enkel stierenrennen is? Dan heb je het mis. Van zeven tot en met veertien juli zijn de straten van het pittoreske Pamplona gevuld met muziek, folklore en feestvierende Spanjaarden. Ook wanneer het feest al voorbij is, is Pamplona gezellig. Er zijn vele bars en restaurantjes waar je voor een klein prijsje Spaanse tapas proeft. Het centrum is heerlijk historisch en authentiek: je kijkt er je ogen uit.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/stedentrips/11-unieke-festivals-europa-nog-kende/”]

culturele feesten in europa

Indrukwekkende Russische militaire parade

Een indrukwekkend spektakel aanschouw je elk jaar op negen mei in Moskou: tijdens de Dag van de Overwinning paraderen duizenden soldaten naast een paar honderd militaire voertuigen en vliegtuigen door de straten van Moskou. Het is een mars ter herdenking aan allen die stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog die wordt aanschouwd door vele Russen, politici en ook als toerist ben je welkom. De parade gaat van start vanaf het wereldberoemde Rode Plein, met op de achtergrond een staaltje betoverende Russische architectuur. Niet te missen zijn de vuurwerkshows die vanaf tien uur ’s avonds boven de stad te zien zijn: een knallende en kleurrijke afsluiting van je dag.

Feest vieren op zijn Frans: quatorze juillet

Op veertien juli viert Frankrijk de Bestorming van de Bastille: het veroveren van deze gevangenis in 1789 betekende het begin van de Franse Revolutie. Op quatorze juillet kun je de indrukwekkende militaire parade op de Champs-Élysées aanschouwen. Ga ‘s avonds op zoek naar het perfecte plekje om te genieten van het prachtige vuurwerk bij de Eiffeltoren. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de Seine en het Champ de Mars. Andere goede plekken zijn de Tour Montparnasse, de Sacré-Coeur, het parc de Belleville of een rondvaartboot.

Tip: Wil je samen met je liefde romantisch de dag afsluiten? Boek een hotel met uitzicht over de stad, bijvoorbeeld Pullman Paris Tour Eiffel, en geniet vanuit bed met een glas champagne van de vuurwerkshow boven Parijs.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/algemeen/raarste-foodfestivals-ter-wereld/”]

culturele feesten in europa

Groen bier? Het is Saint Patrick’s Day

Saint Patrick in het Ierse Dublin betekent vier dagen en nachten vol cultuur, muziek en entertainment. Op zeventien maart wordt ieder jaar de nationale beschermheilige Saint Patrick herdacht, door de eeuwen heen is deze herdenking uitgegroeid tot een spectaculair festival. Tijdens je vakantie naar het groene en uitgestrekte Ierland, mag je Saint Patrick niet missen. Groen is de kleur die je ook tijdens het festival terug ziet. Feestvierders dragen groene kleding en je kunt zelfs groen bier drinken! Dansers, poëten, kunstenaars en nog veel meer artiesten treden op met Saint Patrick. Mocht je in je vakantie meer willen zien van het land zelf? Ierland kent vele hoogtepunten en is het hart van de Keltische cultuur.

Uitbundig foodfestival La Tomatina

Tomaten gooien voor de lol, je kunt het doen in het Spaanse stadje Buñol waar je als toerist welkom bent om samen met de lokale bevolking tomaten tot moes te gooien. En schone kleren, die houd je zeker niet. De hele stad wordt bedekt met tomatenpuree. Ruim 120.000 tomaten en duizenden liters water worden naar elkaar en over elkaar gegooid. Grote kans dat je een paar tomaten zult moeten ontwijken. Hoe het festival begon lees je in dit artikel over bijzondere foodfestivals wereldwijd. Zin in dit avontuur? De derde woensdag van augustus ben jij welkom in Buñol!

Wine Festival: eten, drinken en genieten in Boedapest

Op het Budapest International Wine Festival proef je bekroonde Hongaarse en Italiaanse wijnen. Op dit festival in zuidoost Europa moet je geweest zijn, zelfs als je geen wijnliefhebber bent. Geniet van lekker eten, slenter over de markt en dans tijdens één van de concerten op dit festival dat elk jaar in augustus plaatsvindt. Het Wine Festival heeft een geweldige atmosfeer, waar je goed kunt toeven met je gezien, je geliefde of met een club vriendinnen. En ook het historische centrum van Boedapest is een bezoek waard: jullie geven de stad een dikke 8,5.

AdobeStock_75927002

Proost! Op het Oktoberfest

Van wijn over naar bier, want het Oktoberfest in München is onmisbaar in deze lijst. Het festival dat bekend staat om volle bierpullen en en lederhosen, is sinds 1810 een belangrijk onderdeel van de Beierse cultuur. Oorspronkelijk begon het festival als bruiloft van prins Ludwig, elk jaar werd het feest dunnetjes over gedaan. Waarschijnlijk had de prins geen flauw benul dat de bijzondere dag is uitgegroeid tot het grootste bierfeest ter wereld. Bier, mooie vrouwen in dirndl’s en feestmuziek: maakt dat jou enthousiast? Dan moet jij in oktober naar München. Boek een fijn hotel waar jij je roes uitslaapt en neem vooral een taxi er naar toe. Want zelf rijden, dat zit er niet meer in na een avond Oktoberfest.

Street Parade: hét dancefestival van Europa

De meest kleurrijke house- en technoparade in de wereld beleef je in Zurich. Vier in august samen met honderdduizenden dancefans uit de hele wereld feest alle continenten naar de stad. Je kunt de Love Mobiles, praalwagens en hippe vrachtwagens waar DJ’s vanaf draaien volgen rond het meer van Zürich. De Street Parade is de drukst bezochte technoparade van Europa sinds het einde van de Love Parade in 2010 en één van de culturele feesten in Europa die je eens meegemaakt moet hebben.

Welke van bovenstaande feesten is jouw favoriet?