Bucketlist: de 5 mooiste Europese stranden

Redactie - 29 april 2018

Bucketlist: de 5 mooiste Europese stranden

Redactie - 29 april 2018

Hoeveel zonvakanties op hagelwitte stranden staan er op jouw bucketlist? Na het lezen van dit blog misschien wel een stuk meer. Want wist je dat je helemaal niet naar de andere kant van de wereld hoeft voor een strandvakantie? Europa heeft zo veel te bieden! Daarom: de 5 mooiste Europese stranden die niet op jouw bucketlist mogen ontbreken.

Mooiste Europese eilanden Praia-dos-Tres-Irmaos

Beeld: www.algarvetips.com

Droomstrand #1: Praia dos Três Irmãos in Portugal

In het meest oostelijke puntje van het lange zandstrand Alvor in het zuidelijkste deel van Portugal liggen drie prachtige broers. Nee, niet letterlijk natuurlijk. We hebben het over de Três Irmãos, oftewel de drie rotsen waarnaar dit Portugese strand is vernoemd.

Wat dit strand zo prachtig maakt? De rotsen zorgen voor beschutting én zien er geweldig uit. Je kunt er eindeloos pootje- en zonnebaden. Wil je slapen in de buurt van het strand? Aparthotel Prainha Clube‘een aanrader’, ‘zeer aan te bevelen’ en ‘prachtige locatie’ – krijgt van jullie een 8,2.

Mooiste Europese stranden Falsterbo

Beeld: www.visitskane.com

Droomstrand #2: Falsterbo in Zweden

Dat je ook niet altijd naar het zuiden hoeft voor een heerlijke strandvakantie, dat bewijst het Zweedse strand Falsterbo. Heel hip Stockholm nipt hier aan cocktails in de zomer. Het strand ligt op het schiereiland Skåne. Hoe Zweeds zijn die schattige houten strandhuisjes tussen de hoge duinen? ’s Nachts is er ook genoeg te beleven, met een jazzclub en volop feestjes in strandtenten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/stranden-beslist-op-bucketlist-mogen/”]

Mooiste Europese stranden Navagio Beach

Droomstrand #3: Navagio Beach in Griekenland

Zakynthos, Griekenland. Dit eiland is de trotse eigenaar van het meest gefotografeerde strand van het land: Navagio Beach. Logisch ook, zo’n paradijselijk strand verscholen tussen die steile rotswanden. Het water is helderblauw, het zand spierwit. Wat wil je nog meer? Belevingstip: het kan nogal druk zijn op het strand, maar van bovenop de klif geniet je in alle rust van de pracht.

Voor het geval je stiekem al naar tickets aan het zoeken bent, geven we je ook nog een accommodatietip. Jullie zijn zeer tevreden over Appartement Erietta (een 9,8). Vakantieganger Van Dam zegt: ‘Super fijne vakantie gehad. De ligging aan de kust is prachtig met uitzicht over zee. De eigenaren zijn zeer gastvrij en spreken goed Engels.’

Mooiste Europese eilanden Ile de Ré

Droomstrand #4: Île de Ré in Frankrijk

Île de Ré in de Baai van Biskaje wordt door Fransen ook wel het ‘witte eiland’ genoemd. Waarom? Het zand is zacht en wit en de huizen aan het water zijn in neutrale kleuren geschilderd. Het eiland heeft zo’n 2200 zonuren per jaar, dus je kunt er gemakkelijk je vitamine D-tekort aanvullen. Ter vergelijking: in Nederland schijnt de zon maar een treurige 1500 uur per jaar.

Jullie vinden Île de Ré ook te gek en geven het een 8,6. Vakantieganger Erik is er al drie keer geweest en wil nog een keer: ‘Zodra je de brug bij La Rochelle afrijdt, kom je in een andere wereld, met palmbomen en mooie stranden. Idyllische dorpjes, leuke haventjes, schitterende natuur, heerlijk eten. Verse oesters, direct uit zee. Top.’ On y va?!

Mooiste Europese stranden 't Zwin

Beeld: www.vvvzeeland.nl

Droomstrand #5: ’t Zwin in Nederland

Met een kust van 523 kilometer heeft Nederland tal van prachtige stranden. Heerlijk om uit te waaien in de herfst of op te laden in de zomer. ’t Zwin in Cadzand – de zuidelijkste badplaats van Nederland – mag niet ontbreken in de lijst. Met de prachtige Zeeuwse natuur en oude polders waan je je in een andere wereld. Met een beetje geluk vind je er nog een miljoenen jaren oude haaientand.

Ook leuk: je wandelt zo naar de chique Belgische kustplaats Knokke. Zin om daar een nachtje te blijven? Jullie tippen Hotel Auberge St. Pol. Volgens vakantieganger W. Dueren is het een uitstekend hotel: ‘Nette kamers, zeer goede en comfortabele bedden, ruim terras (superior) en lekker rustig. Niet te vergeten het voortreffelijke ontbijt, mooie ambiance en uitstekend gastheerschap.’

Welk Europees strand staat hoog op jouw bucketlist? Laat het ons weten in de reacties!