Bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen

Redactie - 5 oktober 2021

Bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen

Redactie - 5 oktober 2021

Je wilt samen genieten van een lekker weekendje weg, het liefst in Nederland en iets anders dan slapen in een ‘gewoon’ hotel. Wat dacht je van een overnachting in een oud kasteel of gevangenis? Zoover geeft je graag inspiratie en helpt je een handje bij het zoeken van een unieke beleving in een bijzondere accommodatie. Bekijk ons overzicht van bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen.

Een nacht in de gevangenis

Een nachtje brommen in de bajes, daar zit je vast niet op te wachten. Maar een nachtje slapen bij Hotel Van der Valk Hotel Arresthuis in Roermond is absoluut geen straf. Integendeel, deze voormalige gevangenis is omgetoverd tot een luxe hotel. De ontberingen van vroegere tijden zal je hier niet hoeven te doorstaan. Laat je culinair verrassen in het restaurant om je vervolgens vrijwillig op te laten sluiten in je hotelkamer.

Comfortabel slapen in een luxe vliegtuigsuite

De tweede en andere unieke ervaring op het lijstje bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen, scoort net zo goed als onze eerste accommodatie. Slapen in een vliegtuig klinkt in eerste instantie niet erg aantrekkelijk. Opgevouwen in je vliegtuigstoel met een stijve nek en zere benen als gevolg. Gelukkig kan dat ook anders. Namelijk lekker languit in een comfortabel bed in een vliegtuig dat omgebouwd is tot hotelsuite. Tijdens een overnachting in de luxe Hotel Vliegtuigsuite in Teuge voel je je pas echt in de wolken.

Legendarisch cruiseschip

Altijd al eens vakantie willen vieren op een cruiseschip? Beleef het aan boord van de imposante Hotel SS Rotterdam. Na jaren trouwe dienst, heeft het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn tegenwoordig een vaste ligplaats in de Maashaven in Rotterdam. Je kunt er niet alleen heerlijk overnachten, ook lekker eten en je rond laten leiden op dit unieke schip met haar rijke geschiedenis. Daarom behoort dit hotel ook zeker op de lijst van bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen. Ahoy, kapitein!

Het Zaanse huisjes-hotel

Inntel Hotel Amsterdam Zaandam is een opvallende verschijning. De gevel van dit unieke hotel bestaat namelijk uit zeventig gestapelde Zaanse huisjes. Een oer-Hollands tafereel midden in de oer-Hollandse Zaanstreek. Het hotel met binnenzwembad en sauna ligt praktisch naast het treinstation van Zaandam, vanwaar je binnen een kwartiertje naar Amsterdam treint. Ook is het luxe hotel een uitstekende uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Zaanse Schans.

Slapen in een voormalige watertoren

Villa Augustus is zo’n bijzondere plek waar je je meteen thuis voelt. Het hotel is gevestigd in een oude watertoren in Dordrecht. Alle kamers zijn uniek, maar het hotel beschikt over twee wel heel bijzondere kamers: een geheime tuinkamer en de Lantarenkamer in het hoogste puntje van de watertoren. Tussen het hotel en het restaurant ligt een schitterende tuin met bloemen, fruitbomen en een moestuin.

Treed in de voetsporen van nonnen uit het klooster

In een van de oudste straten van Breda staat het opvallende en vooral unieke Hotel Nassau Breda. Kom hier een nachtje slapen en ontdek de historie over adellijke hofhuizen en katholieke zusters die hier sober leefden in 1903. Er is goed gelet op authentieke details die gecombineerd zijn met een strakke inrichting van deze tijd. Met de moderne faciliteiten en een prachtig restaurant het ‘Liefdesgesticht’ zal je genieten van een fantastisch, maar vooral romantisch weekend.

Een weekendje weg in een villa

De lijst van bijzondere hotels in Nederland waar jij wilt slapen zou niet compleet zijn als hier geen villa op zou staan. Villa Ruimzicht is een karakteristiek hotel in de Achterhoek. Je proeft hier de exclusieve ambiance en als je door de tuinen wandelt, hoor je bijna de verhalen die ver teruggaan in de tijd. Een verblijf hier in Doetinchem en je wordt overgoten door luxe en comfort.

Wellnessresort in een fort

Een weekendje écht ontspannen en ook nog slapen in een heel speciaal hotel doe je bij Hotel Fort Resort Beemster. Hier word je compleet in de watten gelegd. Dit luxe en duurzame wellnessresort met hotel is gevestigd in een fort, dat als onderdeel van de Stelling van Amsterdam op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Na een verblijf in dit resort ben je volledig opgeladen en heb je weer genoeg energie!

Toch nog aan het twijfelen en heb je meer inspiratie nodig? We hebben nog een ander leuk blog 24x romantisch overnachten in Nederland waar je nog meer kunt lezen over unieke en bijzondere accommodaties.