Dit zijn de mooiste stranden van Griekenland

Redactie - 31 januari 2017

Dit zijn de mooiste stranden van Griekenland

Redactie - 31 januari 2017

Met meer dan 6000 eilanden is het moeilijk kiezen uit de prachtige stranden van Griekenland. Ben je op zoek naar rust of juist avontuur? Of waar je het beste met je kids naar toe kan? Wij zochten uit waar je je handdoekje het beste kan neerleggen!

Navagio Beach

Wereldberoemd: Shipwreck beach op Zakynthos

Shipwreck Beach, ook wel Navagio Beach, is zonder twijfel het beroemdste strand van de Ionische Zee. Het parelwitte strand ligt in een baai met hoge rotsen in het noordwesten van Zakynthos. De kuststrook dankt zijn naam aan het oude scheepswrak dat midden op de witte kiezels ligt.

Navagio Beach bereik je niet zomaar. Je kunt er naartoe met een boot vanaf Zakynthos stad. Maar, echte avonturiers gaan voor een spannendere reis: die komen er via een basejump vanaf de steile rotsen!

Kalamaki Beach Corfu

Kindvriendelijk: Kalamaki Beach op Corfu

De zeebodem op Kalamaki Beach op Corfu loopt heel geleidelijk af. Hierdoor staat het water zelfs na vijftig meter de zee in lopen nog maar tot je knieën. Ideaal voor kleine kinderen! Het strand is makkelijk te bereiken en je kunt er gratis parkeren.

Hier vind je alles wat je nodig hebt: kleedhokjes, toiletten en douches. Strandbedjes en parasols staan voor je klaar. Zon, zee, een lekker briesje… wat wil je nog meer?

Adembenemend: Myrtos Beach op Kefalonia

Je hoeft niet naar de Caraïben of Azië voor een prachtige baai met azuurblauwe zee. Nee, bovenstaande video is gewoon op het eiland Kefalonia gemaakt! Dit soort prachtige en adembenemende stranden liggen dus gewoon binnen handbereik.

Op het beroemde Myrtos Beach kun je beter een duik in de zee nemen en genieten van de omgeving in plaats van met je ogen gesloten gaan zonnen.

Ponti beach lefkas

Sportief: Ponti Beach op Lefkas

Ponti Beach ligt direct aan de badplaats Vassiliki op Lefkas en is 1,5 kilometer lang en zo’n vijftien meter breed.  Het strand wordt niet voor niets ook wel ‘surfers beach’ genoemd: er staat bijna altijd wind! Perfect dus om te windsurfen of te kijken hoe anderen windsurfen. Je kunt er verder ook perfect zeilen, waterskiën of parasailen.

Genoeg gesport? Langs het strand vind je genoeg tavernes waar je even bij kunt komen.

Simos Beach

Rust en ruimte: Simos Beach op Elafonisos

Simons Beach op Elafonisos is een van de onontdekte pareltjes van Griekenland. Het strand ligt op een klein eilandje bij Lakonia en het is niet overdreven dit een paradijsje te noemen. Denk parelwit zand en kraakhelder zeewater in de mooiste blauwtinten. Wauw!

Zeker in het voor- en naseizoen is het hier nog heel rustig. Met een beetje geluk heb je het hele strand voor jezelf alleen.

Vlychada Beach

Bijzonder: Vlychada Beach op Santorini

Op Santorini vind je stranden zoals je ze niet vaak ziet. Ze zijn namelijk zwart! Dit komt door de vulkanische oorsprong van het eiland.

Vlychada Beach in het zuiden van Santorini is omringd door bijzondere hoge rotsen. Het strand is niet erg toeristisch en dat betekent goedkope strandstoelen en parasols!

Bezoek dit strand vooral aan het einde van de dag. Waar je ook zit, overal heb je een prachtig uitzicht op de zonsondergang.