Griekenland: 6 topbestemmingen

Redactie - 10 december 2018

Griekenland: 6 topbestemmingen

Redactie - 10 december 2018

Vriendelijke mensen, fijne stranden en lekker veel zon: Griekenland heeft het! Wij hebben 6 topbestemmingen voor je op een rij gezet. Mogen we voor altijd in Griekenland blijven?

Zakynthos, Griekenland

Beeld: Pixabay | GregMontani

#1 Laganas, Zakynthos

Je kunt naar shipwreck beach, en zwemmen met schildpadden is ook leuk, maar het mooist op Zakynthos zijn toch wel de vele charmante strandjes. Dus: een auto of een brommer huren en lekker het eiland over crossen van strand naar strand. Het populairste en grootste strand is Laganas, met veel fijne restaurantjes en café’s.

Faliraki, Griekenland

Beeld: Pixabay | Denimeij

#2 Faliraki, Rhodos

Een heerlijk lang en breed strand, waar geen einde aan lijkt te komen. Maar in Faliraki is meer te doen. Het waterpark bezoeken bijvoorbeeld, het grootste zwemparadijs van Rhodos, waar je kinderen sowieso een enorm plezier mee doet. Ook zijn er een aantal charmante haventjes waar het prettig flaneren is. Of maak eens een excursie, met een bootje naar de Anthony Quinn baai bijvoorbeeld.

Athene, Griekenland

Beeld: Unsplash | Kylie Docherty

#3 Athene

Athene is een interessante plek, vol geschiedenis, maar waar te beginnen in deze grote stad? Natuurlijk bezoek je de Akropolis en het Parthenon, maar wat dacht je van een wine tasting bij een van de Griekse wijnboeren? Bezoek ook zeker de overdekte markt Varvakios Agora, waar verse vis en Griekse kruiden verkocht worden. Ook bijzonder: een paar dagen verblijven op het groene en gezellige Evia, een vlakbij gelegen eiland.

Chania, Kreta

Beeld: Pixabay | anneileino

#4 Chania, Kreta

De haven van Chania is omringd door restaurantjes, kroegen en wijnbars, die je het liefst allemaal wilt proberen. Maar loop ook zeker door old town, vanwege de charmante souvenirwinkels in de smalle straatjes. ‘s Avonds is Daliani Street the place to be, voor jong en oud.

Molyvos, Griekenland

Beeld: Pixabay | Ranya

#5 Molyvos, Lesbos

Ben je op zoek naar een traditioneel Grieks dorp om je vakantie door te brengen, dan is met olijfbomen omgeven Molyvos perfect. Soms lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Eet een hapje bij een vistaverne aan de haven of bezoek het Byzantijnse kasteel, gelegen op een bergtop. Als je wat langer verblijft, is Molyvos een handige thuisbasis om van daaruit de rest van Lesbos te ontdekken.

Parga, Griekenland

Beeld: Pixabay | eartner

#6 Parga, Epirus

Toeristen hebben het schilderachtige stadje Parga inmiddels ontdekt, maar er hangt nog steeds een relaxte sfeer. Prachtig gelegen tegen een berghelling is alleen het uitzicht al reden genoeg om hier (een deel van) je vakantie door te brengen. De heldere zee smeekt om zonnen op het strand en voor de kust ligt het eilandje Panagia, waar je makkelijk naartoe kunt zwemmen.

Nog niet overtuigd dat Griekenland je volgende bestemming moet zijn? Hier nog 5 redenen waarom je vandaag nog een vakantie naar Griekenland moet boeken.