5x de mooiste stranden van Zakynthos

Redactie - 27 december 2020

5x de mooiste stranden van Zakynthos

Redactie - 27 december 2020

Het Griekse eiland Zakynthos heeft het allemaal: sprookjesachtige baaien met helder blauwe water, hoge rotsen waar je vanaf móet duiken, prachtige brede zandstranden en spectaculaire kliffen. Zakynthos barst van de idyllische stranden, die allemaal een unieke charme hebben. Wil jij meer weten over dit mooie eiland? We hebben de mooiste stranden van Zakynthos voor je op een rijtje gezet!

5. Idyllisch Xigia Beach

Xigia Beach is in allerlei opzichten een bijzonder strand. Het kiezelstrand is klein, waardoor het pittoresk en rustig aanvoelt. Vanuit de rotsen langs het strand lopen collageen en zwavel het zeewater in. Dat maakt het water lekker fris en enigszins melkachtig, wat voor een bijzondere uitstraling zorgt. Nog mooier: deze stoffen zijn goed voor je huid. Dit maakt Xigia Beach tot een soort natuurlijke spa. Twee vliegen in één klap!

Xigia Beach - mooiste stranden van Zakynthos

4. Levendig Banana Beach

Wil jij een dagje relaxen op een mooi zandstrand? Rij dan naar Banana Beach op het schiereiland Vassilikos. Dit schiereiland ligt in het zuidoosten van het eiland en beschikt over de mooiste stranden van Zakynthos! Op het brede zandstrand Banana Beach is het heerlijk vertoeven bij gezellige strandbars. Met een beetje geluk is er zelfs een liveoptreden! Daarnaast zijn er volop comfortabele strandstoelen om op te ontspannen. Je kunt hier waterskiën of kajakken, of gewoon relaxen op je strandbed. Het strand is dus van alle gemakken voorzien!

3. Het mooie Dafni Beach

We blijven nog even op het mooie schiereiland Vassilikos, want hier ligt ook het zandstrand Dafni Beach. Het is even zoeken, want je bereikt dit afgelegen strand via een onverharde weg. Het prachtige strand is de avontuurlijke rit méér dan waard. Op Dafni Beach hangt een ontspannen sfeer. Daarnaast is het strand is een belangrijke broedplaats voor de Caretta Caretta-schildpadden! Misschien spot jij er wel één tijdens je vakantie. Ben je klaar met zonnen? Probeer dan de lokale verse visgerechten bij een van de leuke strandtenten.

Dafni Beach - mooiste stranden van Zakynthos

2. Rotsachtig Porto Roxa

Wil jij naar een strand met een bijzondere uitstraling? Ga dan naar Porto Roxa, een prachtig rotsstrand! Wanneer je aankomt zie je direct waarom het tot de mooiste stranden van Zakynthos behoort. De kleine baai met helderblauw water wordt omringd door ruige kliffen. Zwemmen is hier heerlijk en in een gekke bui kan je zelfs cliff jumpen van een plank! Er zijn verschillende strandtentjes, dus ook wat dat betreft kom je niets tekort. Nog een verborgen pareltje ontdekken? Drie kilometer verderop ligt Porto Limnionas, een smalle inham in de steile rotsen. De lagune is bereikbaar via een rotstrap en het water is zo helderblauw dat het bijna pijn doet aan je ogen!

1. Indrukwekkend Navagio Beach

Het allerbekendste en mooiste strand van Zakynthos is Navagio Beach, beter bekend als Shipwreck Beach. Dit is waarschijnlijk dé reden waarom je überhaupt naar Zakynthos wilde! Het is niet voor niets het bekendste strand van het eiland, want deze plek is magisch. In 1980 strandde het vrachtschip Panagiotis hier. Het schip ligt nog altijd op het witte zand, dat omringd wordt door gigantische stenen kliffen. Tel daar het knalblauwe water bij op en het paradijselijke plaatje is compleet. Je kunt het strand het beste bekijken vanaf het uitzichtpunt hoog op de klif, want vanaf het strand zie je niet hoe bijzonder de ligging is. Vanaf het uitzichtpunt maak je schitterende vakantiefoto’s!

Navagio Beach - mooiste stranden van Zakynthos

Op vakantie naar Zakynthos?

Wil jij de mooiste stranden van Zakynthos zelf bewonderen tijdens een vakantie? De onderstaande accommodaties zijn echte aanraders.