5x kindvriendelijke bungalowparken waar de kids zich de héle vakantie vermaken

Redactie - 3 maart 2018

5x kindvriendelijke bungalowparken waar de kids zich de héle vakantie vermaken

Redactie - 3 maart 2018

Wanneer de kids het naar hun zin hebben, betekent dit ook vakantietijd voor paps en mams. Toch? Bungalowparken staan meestal bovenaan het lijstje met kindvriendelijke vakantiebestemmingen, maar er zijn er zó veel van… In welke parken vermaken de kleintjes zich nou echt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat? Dit zijn onze vijf favorieten!

Kijk je mee naar onze favoriete kindvriendelijke bungalowparken?

Beeld: Vakantiepark Westerbergen.

1. Vakantiepark Westerbergen in Echten (Drenthe)

Westerbergen scoort een 9 op kindvriendelijkheid. Dit bungalowpark in Drenthe is niet alleen heel leuk voor het kroost, ook paps en mams worden ongetwijfeld gelukkig van de ligging! Midden in de natuur, vlak bij Nationaal Park Dwingelderveld en Boswachterij Ruinen. Stap direct vanuit je bungalow op je (huur)fiets en trap door de mooie Nederlandse natuur. Maak je vakantie nóg specialer en tank bij tussen de boomtoppen in je gezinsboomhut. Wat een beleving!

In dit bungalowpark vermaakt jong en oud zich de hele dag. Van een potje tennis op de tennisbaan tot waterpret in het overdekte, verwarmde zwembad of een dagje ravotten in de speeltuin. Voor de allerkleinsten is er een indoor speelparadijs en de grote kiddo’s willen vast iedere dag wel lasergamen.

2. Recreatiepark Buitenhof de Leistert in Roggel (Limburg)

Een PlayStation voor de kinderen en een vaatwasser voor pa en ma! Yessss. Dat begint goed. Volgens Anita is Recreatiepark Buitenhof de Leistert in Roggel zowel met goed als slecht weer een ideale vakantiebestemming: ‘Mooie speelplaatsen voor jonge en oude kinderen. Niet alleen in de buitenlucht, maar ook binnen is genoeg te beleven. Het huis is ingericht voor kinderen. Zeker een aanrader!’ Op naar het zuiden des lands dus voor een van de kindvriendelijkste bungalowparken die ons kikkerlandje rijk is.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/top-5-beste-bungalowparken-nederland/”]

3. Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

Hoe spannend, leuk én onvergetelijk is het om tussen de dieren te logeren? En daar hoef je echt niet voor op safari in Zuid-Afrika. In ons eigen zuiden, in Hilvarenbeek, kun je bij Safaripark Beekse Bergen kennismaken met 150 verschillende diersoorten. Leer van de rangers over het eetgedrag van de dieren, ga op roofvogelsafari of dans mee tijdens de show van mascotte Djambo. Ook ‘s avonds beleef je met het gezin het ultieme safarigevoel en kruip je – tussen de wilde dieren – onder de wol in een lodge, safaritent of boomhut geïnspireerd door de Afrikaanse natuur en cultuur. Vanaf april 2018 kun je overnachten in het safariresort-gedeelte, waar je écht tussen de dieren slaapt.

4. Bungalowpark De Krim op Texel

Waddeneiland Texel is sowieso al een vakantiewalhalla voor het hele gezin, maar een bungalow bij De Krim maakt de vakantie éxtra fijn. Dat betekent namelijk ‘een supermooi gerenoveerd zwembad met gave glijbanen en wildwaterbaan én een glow in the dark golfbaan, bowlingbaan, lasergamen en indoor speeltuin binnen handbereik’, hoorden we van vakantieganger Joyce. Genoeg te doen dus!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/de-10-schoonste-bungalowparken-van-nederland/”]

5. Sprookjescamping De Vechtstreek in Hardenberg (Overijssel)

Droomt jouw dreumes ook van vakantie vieren met sprookjesfiguren? Bij Sprookjescamping De Vechtstreek kan het. Of je nu een bungalow huurt voor het hele gezin of liever de tent op de camping opzet: dolle pret gegarandeerd! Hier leven de kids echt in een sprookjeswereld en is je hele vakantie één groot sprookje. Van de kabouters die ‘s ochtends broodjes komen brengen tot speeltuinen, zwembaden en Bumpie die de kleintjes ‘s avonds komt ophalen voor de show. Tip van een andere vakantiefan: ‘Ga eten in de kasteelkeuken en laat de kinderen voor € 1,25 per levensjaar deelnemen aan het lopend buffet op kinderhoogte. Grote hit bij onze kinderen!’

Wat is jouw favoriete bungalowpark met de kids? Laat het ons weten in een reactie of deel je ervaring in een review!