Mis ze niet: deze 5 must sees in Spanje!

Redactie - 6 juli 2018

Mis ze niet: deze 5 must sees in Spanje!

Redactie - 6 juli 2018

Spanje. Het land van tapas, flamenco, siësta en sangria. Maar ook het land van creatieve masterminds Antoni Gaudí en Salvador Dalí. Er is hier zo bijzonder veel moois te zien, dat het best een beetje lastig kan zijn waar te beginnen. Gelukkig weten wij dat wel! Bijvoorbeeld bij deze vijf – stiekem zes – juweeltjes van bezienswaardigheden, de must sees in Spanje!

Must sees Spanje - Sagrada Familia Barcelona

1. La Sagrada Família en Parc Güell in Barcelona

In 1882 werd de eerste steen van deze indrukwekkende, bijzondere kerk gelegd, maar ‘af’ is hij nog allerminst. Verwacht wordt dat de kerk pas rond 2026 helemaal klaar is. We hebben het over het meesterwerk van Antoni Gaudí: de Sagrada Família. De basiliek mag je niet mag missen als je in (de buurt van) Barcelona bent. Al kunnen we ons voorstellen dat je de Sagrada liever overslaat als je de lange rijen ziet. Gelukkig kun je ook gewoon van tevoren een kaartje online kopen en de rij skippen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/9-x-vooraf-ticket-kopen-toeristische-hotspot/”]

Spanje must sees - Parc Guell

Parc Güell verdient eigenlijk een afzonderlijke eervolle vermelding, maar aangezien het beide creaties van Gaudí zijn, noemen we ze nu even in een adem. In het prachtige park word je omringd door bouwwerken en kunst van de hand van Gaudí. Kijk uit dat je er niet de hele dag blijft plakken. Chillen in dit stadspark in het stadsdeel Gràcia is zó aantrekkelijk dat je straks alle andere pracht en praal van Barcelona mist.

Plof na een fantastische vakantiedag in bed bij Hotel Andante.

Must sees Spanje - Alhambra Granada

2. Het Alhambra in Grenada

Op de top van de berg La Sabika staat het Alhambra. Een middeleeuws paleis en fort gebouwd door de Moren. Stel je een sprookjeskasteel met Spaanse en Arabische touch voor en dan heb je het Alhambra in Granada. Het is ongetwijfeld een van de briljantste islamitische gebouwen in Europa. Alles is er perfect. Van de prachtige tegeltjes tot het mooie houtsnijwerk op het plafond en de betoverende patronen. Het zal je dan ook niet verbazen dat het Generalife-paleis en verdedigingsfort Alcazaba al meer dan dertig jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-natuur-met-de-wouw-factor-in-spanje/”]

Must sees Spanje - Segovia

3. Segovia: het aquaduct en paleis

Het stadje Segovia (ten noorden van Madrid) kleurt goud onder de zon. Het is misschien een verrassing in dit lijstje met must sees, maar zeker niet minder mooi. Het plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst zegt genoeg, toch? Segovia is een stad waar je altijd een snufje legende proeft. Zou het echt zijn opgericht door Hercules, zoals de legende vertelt?

Je vindt in ieder geval nergens anders in Spanje zo’n indrukwekkend aquaduct. ‘Een aquaduct indrukwekkend?’ horen we je al denken. Yes! Het is een monument van Romeinse pracht dat je echt met eigen ogen moet zien. Net als het paleis Alcázar. Het gerucht gaat dat Walt Disney zijn paleis in Disneyland op het Alcázar gebaseerd heeft. Dan weet je genoeg.

4. Het Salvador Dalí-museum in Figueres

We kennen allemaal het schilderij van de olifanten op hoge, dunne poten, toch? Of de gesmolten klok? Typisch Dali! Figueres is de thuishaven van het surrealistische werk van Dalí en ook zijn geboorteplaats. Het museum is net zo bizar als zijn kunstwerken. Hier vermaak je je wel even als je het niet erg vindt om keer op keer ‘gefopt’ te worden. Gezichtsbedrog was zijn specialiteit.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/3x-roadtrippen-in-spanje-vamos/”]

Must sees in Spanje Lanzarote

5. Fundación César Manrique op Lanzarote

Deze blog zou niet compleet zijn zonder een must see op de Canarische eilanden. Dus wij presteren je: de Fundación César Manrique op Lanzarote. Er is niemand die zo’n zware stempel op het eiland heeft gedrukt als architect en kunstenaar César Manrique. Hij wilde voorkomen dat het eiland zou worden volgeplempt met gigahotels. En dat deed hij met succes. Zijn acties zorgden ervoor dat je op Lanzarote bijna alleen maar lage witte huisjes ziet, die prachtig afsteken tegen de zwarte vulkanische grond.

Met een combinatieticket kun je het huis van Manrique tussen de lavabellen bezoeken en een museum met een overzicht van z’n werk. Vakantieganger Ennemel ging je voor en schrijft: ‘Het gebouw vloeit samen met de omgeving en heeft verschillende verrassende hoekjes en uitzichten. Erheen!

Ben jij op de Canarische Eilanden of ergens anders in Spanje geweest? Schrijf een review en help andere vakantiegangers!