4x doen op Schiermonnikoog

Redactie - 28 mei 2018

4x doen op Schiermonnikoog

Redactie - 28 mei 2018

Of je nou gaat voor een weekendje weg of een zomervakantie in eigen land, Schiermonnikoog is een topbestemming. Nergens anders vind je zoveel kilometer aan ongerepte natuur. Behalve expert worden in luie stranddagen, kun je ook een paar unieke uitstapjes maken tijdens een vakantie op Schiermonnikoog. Hierbij een toplijstje.

Vakantie op Schiermonnikoog - strandVakantie op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een van de best bewaarde geheimen van de Waddeneilanden. Waar het op Texel en Terschelling barst van de zongebruinde vakantiegangers, blijft Schiermonnikoog het hele jaar door herkenbaar aan één ding: rust. En ook: een paar heerlijke vakantieadresjes. Zoals het gastvrije Hotel Duinzicht en Strandresort Schier nabij het strand. Of het knusse Vakantiehuis Hansje, dat komt met sauna èn egels en konijntjes in de achtertuin.

Vakantie op Schiermonnikoog - schelpenmuseum1. Spoedcursus strandjutten bij het Schelpenmuseum

Het Schelpenmuseum Paal 14 is een must see tijdens een vakantie op Schiermonnikoog. Omdat de eigenaars de indrukwekkende collectie helemaal zelf bij elkaar gejut hebben. Omdat ze je graag veel meer vertellen over de onderwaterwereld rond Schiermonnikoog. Maar vooral omdat je vanuit het Schelpenmuseum mee kunt op een unieke juttersexcursie. Gewapend met tips van een paar doorgewinterde strandjutters, vind je ongetwijfeld de mooiste schatten. 

Vakantie op Schiermonnikoog - vuurtoren2. Het bunkermuseum ontdekken

Nóg zo’n bijzonder kleinschalig museum met een geheel eigen verhaal. Het Bunkermuseum Schlei zit – de naam zegt het al – in een oude oorlogsbunker. Het is niet alleen bijzonder om zo’n bunker van binnen te zien, je krijgt er ook een idee van hoe de Duitsers hier de boel in de gaten hielden. Vooral geschiedenisliefhebbers mogen ‘m niet missen tijdens een vakantie op Schiermonnikoog.

Vakantie op Schiermonnikoog - rescue boat3. Meevaren op een Rescue boot

Altijd al een keer de Baywatch van de Lage Landen willen uithangen? Loop even binnen bij het lokale VVV kantoor van Schiermonnikoog en regel je eigen avontuur aan boord van een rescue boot. Samen met een local scheur je langs zandplaten en Waddeneilanden en test je ondertussen je zeehonden-spot-skills.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/wadden-eilandhoppen-nederland-dagje-op-terschelling/”]

Vakantie op Schiermonnikoog - vliegeren4. Buurten bij Thijs’ Vliegerparadijs

Blokarten, strandzeilen, vliegeren, beachvolleyballen, kitebuggyen: alles is mogelijk bij Thijs’ Vliegerparadijs. Eigenaar Thijs en zijn team bezorgen je graag een onvergetelijke workshop op het strand van Schiermonnikoog. Ook helpen ze je graag met het bouwen van jouw droomvlieger. Mocht je bouwwerk toch wat tegenvallen, dan kun je altijd nog stiekem een vlieger huren of er eentje shoppen in de bijbehorende vliegerwinkel.

Ga jij voor een vakantie op Schiermonnikoog? Wij kijken uit naar jouw reviews!