Redactie - 8 augustus 2021
Jaarlijks trekken veel vakantiegangers naar de Spaanse regio Catalonië voor een heerlijke zonvakantie. Met een kustlijn van wel 580 kilometer is het geen verrassing dat de meeste vakantiegangers kiezen voor een vakantie in Catalonië aan zee. Vooral de badplaatsen aan de Costa Brava en Costa Dorada zijn erg geliefd. Maar hoe kies je de perfecte accommodatie tussen het ruime en diverse aanbod aan de kust? Zoover tipt je de 10 beste hotels aan zee in Catalonië! Dit is gebaseerd op de review scores van andere vakantiegangers over de afgelopen 2 jaar.
Viersterrenhotel Montemar Maritim ligt bij de plaats Santa Susanna aan de Costa Brava. Door het mooie zwembad en de moderne look is het een populaire keuze onder vakantiegangers. Daarnaast loop je van het hotel zó het strand op, dat op een paar honderd meter afstand ligt. Andere vakantiegangers zijn enthousiast over het vriendelijke personeel. Ook belangrijk om te weten: een vakantie bij Montemar Maritim is leuk voor het hele gezin. Het kindvriendelijke hotel heeft namelijk faciliteiten voor jong en oud! Het is duidelijk waarom Montemar Maritim tot de beste hotels aan zee in Catalonië behoort. Zo zegt Ilona:
“We hebben een fantastische week gehad in hotel Montemar Maritim! Het eten was heel gevarieerd en erg lekker. Personeel was ontzettend vriendelijk, behulpzaam en deskundig. Ze namen de tijd voor je en onze dochter van 2,5 kreeg veel aandacht, ondanks dat ze het soms erg druk hadden. Het hotel was heel schoon. Onze kamer werd iedere dag perfect schoon gemaakt. Wij hebben alleen maar pluspunten voor dit hotel…”
Met een gemiddelde score van een 9.6 ga je een fijne vakantie in Catalonië tegemoet bij Hotel Montemar Maritim.
Bekijk hotelHet volgende hotel op dit toplijstje is driesterrenhotel Rosamar Maxim bij Lloret de Mar. Het is een goede keuze voor wie romantisch met zijn tweeën op vakantie naar Catalonië wil, want het is een adult only hotel dat alleen gasten van 18+ toelaat. Door de gunstige ligging bij het strand aan de Costa Brava zijn andere vakantiegangers erg enthousiast. Met name Franse vakantiegangers hebben veel positieve reviews achtergelaten. Naast een mooie ligging en een zwembad beschikt het hotel ook over wellness opties en een restaurant. Alle ingrediënten voor een fijne vakantie aan de Costa Brava! Arwen houdt het kort maar krachtig en zegt:
“Zeer goede ligging vlak aan het strand en in de rustige buurt van LLoret de Mar. Kamers met zeezicht zijn hun 3 sterren meer dan waard.”
Je beleeft een romantische vakantie in Catalonië bij Rosamar Maxim. Met een gemiddelde score van een 9.5 zit het helemaal goed!
Bekijk hotelJe gaat een heerlijke vakantie tegemoet bij viersterrenhotel Tahiti Playa in Santa Susanna aan de Costa Brava. Dankzij de ideale ligging aan het strand gaan veel vakantiegangers hier met plezier naartoe. Daarnaast zijn er meerdere zwembaden. Het grootschalige complex beschikt over allerlei faciliteiten om van jouw vakantie naar Catalonië een groot succes te maken. Zo zijn er mooie suites beschikbaar en is er een restaurant. Andere vakantiegangers zijn ook tevreden over de gastvrijheid van het personeel. Zo zegt een anonieme vakantieganger:
“Heerlijk hotel! Fijn personeel! Zwemmen in de zee of in het zwembad. Ontbijt is prima en erg vel keuze. Wij aten verder in de plaatselijke restaurants. Mensen die te lang hun handdoek hadden liggen werden verwijderd. Een echte aanrader voor een lekkere en relaxte vakantie.”
Met een gemiddelde score van een 9.2 ga je een fijne vakantie in Catalonië tegemoet bij Tahiti Playa.
Bekijk hotelAqua Hotel Montagut Suites is een mooi viersterren hotel in Catalonië aan de Costa Brava. Dankzij de diversiteit van dit hotel is het een populaire keuze voor allerlei vakantiegangers. Door de vele faciliteiten, zoals een zwembad en animatie, is er meer dan genoeg te beleven. Daarnaast zijn de suites van Aqua Hotel Montagut Suites lekker ruim. Ook zijn andere vakantiegangers enthousiast over het vriendelijke personeel. Het hotel ligt ook nog eens vlakbij het strand! Karin is erg enthousiast en zegt:
“Wij gaan al een paar jaar naar hotel Montagut. Een super fijn hotel. Fijne suite, schone badkamer, lekker balkon. Medewerkers zijn heel aardig. Receptie, restaurant, schoonmaak zijn allemaal zeer goed. Het eten is elke keer weer een feestje. Het zwembad lekker rustig.”
De beoordelingen van dit hotel spreken eigenlijk voor zich. Met een gemiddelde score van een 9.1 is het een goede keuze voor een vakantie in Catalonië!
Bekijk hotelNog zo’n fijn adults only hotel aan de Costa Brava! Viersterrenhotel Rosamar Es Blau is een goede keuze voor een romantische vakantie voor twee in Catalonië. Het hotel laat namelijk alleen gasten van 18+ toe. Door het mooie zwembad en de wellness faciliteiten komen jullie helemaal tot rust tijdens de vakantie. Daarnaast zijn de kamers ruim en modern, doordat het hotel vrij nieuw is. En dan hebben we het nog niet eens over de all inclusive verzorging en de ligging vlakbij het strand gehad! Patrick houdt het kort maar krachtig en zegt het volgende:
“Heel goed hotel. Vriendelijk personeel. Voor herhaling vatbaar.”
Ervaar zelf waarom andere vakantiegangers dit hotel beoordelen met een 9 tijdens een vakantie naar Catalonië!
Bekijk hotelEigenlijk spreken de foto’s van dit hotel voor zich. SUMUS Stella & Spa is een mooi viersterrenhotel in Catalonië in Pineda de Mar. Het hotel aan de Costa Brava beschikt over gerenoveerde kamers in een moderne stijl. Daarnaast zijn er verschillende faciliteiten, zoals all inclusive verzorging, een mooi zwembad en een restaurant. Ook de ligging in een rustige omgeving nabij het strand is erg fijn. Nele is heerlijk tot rust gekomen tijdens haar vakantie en zegt:
“Ik was op vakantie met mijn moeder. Het hotel is echt een aanrader! Overal proper, suuuuuuper vriendelijk personeel, lekker eten. Het hotel is rustig gelegen, dichtbij een station waarbij je in geen tijd naar Balens of Barcelona kan reizen. Vanuit Balens kan je makkelijk de bus nemen naar bv Lloret de mar. We hebben echt een aangenaam verblijf gehad, komen zeker terug!”
Kies ook voor een vakantie bij SUMUS Stella & Spa. Met een gemiddelde score van een 9 is het genieten geblazen!
Bekijk hotelOok het volgende hotel is ideaal voor een romantische vakantie naar Catalonië. Driesterrenhotel Aqua Silhouette & Spa ligt in Malgrat de Mar aan de Costa Brava. Het is een adults only hotel dat gasten van 16+ verwelkomt. Dankzij de luxe en trendy uitstraling kiezen veel vakantiegangers voor dit hotel. Daarnaast heeft het een ideale ligging in een rustige omgeving, maar wel op loopafstand van het centrum én het strand. Ook zijn er veel andere faciliteiten, zoals een wellness centrum, sportfaciliteiten, een ruim zwembad en een restaurant (met uitgebreide wijnkaart!). Dion heeft een fijne vakantie gehad en zegt:
“Kamers worden goed bijgehouden. Gratis fitness. Ligging erg goed, dicht bij strand en station. Groot zwembad ondiep en 2 zwembaden wat dieper. Grote zwembad daarom ideaal om te zonnen met verkoeling. Avondeten erg afwisselend en genoeg keuze. Mensen ook vriendelijk en behulpzaam, tevens spreken sommige Nederlands. Dag in de spa kost €8 en je kan hier de hele dag in en uit lopen, aanrader. Plaats niet snel een review maar dit hotel verdient het. Zou hier zeker terugkomen.”
Ervaar ook waarom Aqua Silhouette & Spa wordt beoordeeld met een 8.7 en tot de beste hotels aan zee in Catalonië behoort!
Bekijk hotelOndanks dat de naam anders doet vermoeden, ligt viersterrenhotel Florida Park ook in de mooie omgeving van Catalonië. Het hotel ligt in Malgrat de Mar aan de Costa Brava en ligt vlakbij zee. Ook is er een ruim zwembad aanwezig, voor wie een dagje niet naar het strand wil. Daarnaast zijn er genoeg andere faciliteiten voor jong en oud, zoals animatie, een restaurant en een speeltuin. Andere vakantiegangers waren ook te spreken over het vriendelijke personeel. Zo zegt Andre:
“Wij vonden het helemaal super. Personeel was top.”
Met een gemiddelde score van een 8.7 ga je een fijne vakantie in Catalonië tegemoet bij Hotel Florida Park.
Bekijk hotelOok H10 Salauris Palace mag niet ontbreken tussen de beste hotels aan zee in Catalonië. Dit viersterrenhotel ligt bij Salou aan de Costa Dorada. Dankzij de ligging aan zee is het een populaire keuze voor veel vakantiegangers. Daarnaast zijn er allerlei faciliteiten voor jong en oud. Bijvoorbeeld een zwembad, speeltuin, animatie en wellness opties. Kortom, alle ingrediënten voor een fijne vakantie! Alexander is er al vaker geweest en zegt:
“Fantastisch hotel. Was er nu voor de 8e keer. Hotel is goed toegankelijk voor mensen met rolstoel/rollator/scootmobiel doordat deze een eigen oprit hebben. Ook het personeel is vriendelijk en behulpzaam naar de gasten en kamers worden goed schoongemaakt. Ook is er veel aandacht in het hotel voor animatie en entertainment. Een aantal medewerkers spreekt zelfs Nederlands. Dit hotel zou van mij wel meer dan 5 sterren mogen hebben.”
Je beleeft een fijne vakantie in Catalonië bij H10 Salauris Palace. Met een gemiddelde score van een 8.4 zit het helemaal goed!
Bekijk hotelLast but not least is driesterrenhotel Best Maritim. Dit hotel ligt in Cambrils aan de Costa Dorada en heeft een ligging vlakbij het strand, zoals je op de foto’s kan zien. Het is een goede keuze voor een strandvakantie in Catalonië! Er valt wat te beleven voor vakantiegangers van alle leeftijden. Zo vermaken de kleintjes zich bij het animatieteam, terwijl de tieners stappen in Salou. Daarnaast is er ook nog eens een fijn zwembad. Leen is enthousiast en zegt:
“Beste mensen. Wij komen al 13 jaar in Best Maritim. Voor ons een heerlijk hotel. Het ontbijt is geweldig en het avondeten is ruim gevarieerd. Veel vis, vlees, pastaas, wok en heerlijke vers gemaakte pizza. Ja mensen hier wordt je in de watten gelegd. De kamers zijn mooi en schoon en iedere dag wordt je kamer opgeruimd. En geweldige dames en heer aan de receptie. Volgend jaar in september kom ik weer heerlijk 10 dagen in het voor ons Beste hotel van de Costa.”
Met een gemiddelde score van een 8.5 ga je een fijne vakantie in Catalonië tegemoet bij Best Maritim.
Bekijk hotelBen jij ook verliefd geworden op de mooie kustlijnen van Catalonië, maar wil je nog even verder kijken? Bekijk dan het volledige aanbod naar deze Spaanse regio.