De 10 Favoriete Stedentrips Van Nederlanders

Redactie - 7 oktober 2016

De 10 Favoriete Stedentrips Van Nederlanders

Redactie - 7 oktober 2016

Het einde van 2016 is in zicht. De zomer is voorbij en de herfstvakantie komt steeds dichterbij. De perfecte tijd om er even een paar dagen tussenuit te gaan op stedentrip. Met de auto of het vliegtuig, met je vriend(in) of de hele familie. In deze top 10 zit voor iedereen wel een perfecte match!

Voor deze 10 stedentrips hebben we gekeken naar het gemiddelde Zoover cijfer dat meer dan 20.000 Nederlanders hebben gegeven tussen oktober 2015 en oktober 2016. 

Spaanse steden zijn favoriet
De zon, relaxte sfeer, sangria en het lekkere Spaanse eten waarderen Nederlanders het meest. Met maar liefst drie steden in de top 10 zijn Spaanse stedentrips favoriet. Op plek 10 vinden we de hoofdstad Madrid. Op plek 5 vinden we, hoe kan het ook anders, Barcelona. En bovenaan de lijst vinden we de tropische zuidelijke stad Sevilla. Daarmee is het de favoriete stedentrip locatie van Nederlanders.

Sevilla

[article href=”http://weblog.zoover.nl/advertorials/de-top-5-stedentrips-volgens-time-to-momo/”]

Dichtbij huis of ver weg?
De enige Nederlandse stad in deze lijst is Groningen. De studentenstad in het noorden is een favoriete bestemming om even tussenuit te gaan. Nog een stad op rij afstand is het Duitse Monschau. Deze authentieke stad is zeker in de herfstmaanden prachtig om eens te bezoeken.

De stad waar je het verst voor moet reizen is Dubai, op een vierde plek. De woestijnstad is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire plek om een paar dagen te vertoeven. Zeker rond de herfst- en wintermaanden is het daar goed uit te houden met temperaturen van rond de 30 graden. Een stuk beter dan in de zomer wanneer het kwik kan oplopen tot boven de 40!

adobestock_104055876

Krakau blijft populair
Begin dit jaar won Krakau de Zoover Award voor Beste Stedentrip van 2016. En ook nu blijkt weer dat extra veel Nederlanders de Poolse stad hebben bezocht en een positieve review hebben achtergelaten op Zoover.nl!

Top 10
Hieronder vind je de complete top 10 met favoriete stedentrips van Nederlanders.

10. Madrid
9. Praag
8. Monschau
7. Groningen
6. Porto
5. Barcelona
4. Dubai
3. Florence
2. Krakau
1. Sevilla

De Beste Stedentrip van 2017
Wie weet wint één van deze steden begin volgend jaar de Zoover Award voor Beste Stedentrip van 2017. In januari reiken we de award weer uit aan de volgens jullie best gewaardeerde stedentrip locatie. De afgelopen drie jaar ging de Poolse stad Krakau er vandoor met de award. Uit deze top 10 lijkt Sevilla dit jaar grote kans te maken op de titel. Spannend!

[article href=”http://weblog.zoover.nl/voorbereiding/5-voordelen-van-in-het-najaar-op-vakantie-gaan/”]

Welke van deze steden heb jij al eens bezocht of ga je binnenkort heen? Laat het ons weten in de reacties!