10 bezienswaardigheden & activiteiten in Karinthië die je niet wílt missen

Redactie - 29 maart 2017

10 bezienswaardigheden & activiteiten in Karinthië die je niet wílt missen

Redactie - 29 maart 2017

De zuidelijkste, de zonnigste én de warmste deelstaat van Oostenrijk. En stiekem misschien ook wel de actiefste. Dat is Karinthië. Geen wonder dat het een favoriete vakantiebestemming van velen is! Wat zijn de echte must sees en must do’s in dit deel van Oostenrijk? Zoover geeft tips voor 10 niet-te-missen bezienswaardigheden en activiteiten.

1. Faaker See | Faak am See

Een dagje am see (aan een meer dus) hoort hoe dan ook bij een vakantie in Karinthië. Wat dacht je van het heldere Faakermeer? In de zomer is het water er lekker warm en kun je je handdoekje uitslaan op het kiezelstrandje. Maar paps en mams kunnen natuurlijk ook een lekkere pul bestellen op het terras van het bijbehorende restaurantje terwijl het kroost enthousiast snorkelt en zwemt.

Deze dag sluit je perfect af op een van de vele campings in de regio. Check hier ons overzicht van alle campings in Karinthië!

Beeld: 3laendereck.at

2. Drielandenpunt | Arnoldstein

Trek er met de hele familie op uit. Neem de (ski)lift naar boven en loop het laatste stukje naar het drielandenpunt in Arnoldstein waar je een prachtig uitzicht hebt op over Oostenrijk, Italië en Slovenië. Bijkomend voordeel: je kunt er lekker afkoelen in de zomer.

Burcht Landskron | Villach

Beeld: burg-landskron.at

3. Burcht Landskron | Villach

Wauw. Landskron in Villach is zeker indrukwekkend. En zeg nou zelf, een vakantie in Oostenrijk is toch niet compleet zonder bezoek aan een burcht? Neem vooral de tijd om de spectaculaire roofvogelshow bij te wonen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/5x-een-actieve-vakantie-in-karinthie-oostenrijk/”]

Erlebnispark

Beeld: erlebnispark.cc

4. Karntner Erlebnispark | Hermagor

Het Karntner Erlebnispark is een waar speelparadijs voor de kids. Ze nog mee naar huis krijgen wordt lastig na een bezoek aan dit park. Bij de entreeprijs (€ 21,00) krijg je een half uur de beschikking over een waterfiets en ook muntjes om in de elektrische autootjes te rijden. Tip: hoe vaker je komt, hoe goedkoper de entree wordt.

5. Golfbaan | Millstätter See

Heb je een golfliefhebber in de familie? Dan staat een bezoek aan Karinthië waarschijnlijk hoog op het lijstje. Je struikelt er over de golfbanen. En de schilderachtige bergwereld maakt het ook voor vakantiegangers die niet dagelijks een balletje slaan heerlijk om een paar holes te lopen. Bijvoorbeeld op de golfbaan van Millstätter See. Koop je een en Kärnten Card, dan krijg je ongeveer € 20,00 korting op twee greenfees.

6. Aquarena | Kötschach-Mauthen

Karinthië is een fantastische bestemming voor waterratten. Roepen de kinderen – ondanks de ontelbare meren – om een zwembad? Bij Aquarena in Kötschach-Mauthen heb je best of both worlds: een prachtig uitzicht, maar wel de luxe van een schoon zwembad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/oostenrijk-op-zijn-mooist-wandelvakantie-met-vrienden/”]

7. Natuurzwembad Mauthen Waldbad | Kötschach

Meren, meren en nog meer meren. Zwemmen kun je in Karinthië als de beste. Zo ook in het populaire natuurzwembad van Mauthen Waldbad. Heerlijk rustig en in een omgeving die zo uit een sprookjesboek komt.

8. Panoramatoren Pyramidenkogel | Keutschach am See

Het is een flinke klim, maar het uitzicht vanaf deze toren, moet één van de mooiste van de regio zijn. Beschrijf dat maar eens aan het thuisfront. Als je op die hoogte nog durft te bewegen (niet voor mensen met hoogtevrees) is een fotootje zeker aan te raden. Voor € 4,00 glijd je al gierend van het lachen weer naar beneden.

9. Ragaschlucht | Flattach

Over trappetjes langs watervallen klimmen. Een Oostenrijkse vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan een echte schlucht. De Ragaschlucht in Flattach beoordelen jullie met een 9,1. Maar de Tscheppaschlucht in Klagenfurt (8,7) is bijna nét zo leuk.

Grossglocknerroute

10. Großglockner Hochalpenstraße | Heiligenblut

Een prachtige route die je niet teleur zal stellen. En groot voordeel: je kunt ‘m gewoon met de auto afleggen. Je gaat genieten van de adembenemende uitzichten, haarspeldbochten en sneeuw op de bergtoppen. Vergeet niet om uit te stappen bij de info-punten, die krijg je gratis bij de autotour (€ 35,00).

Ben jij een fervent Oostenrijkganger? Laat je tips achter in een review!