Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie

Nina - 27 september 2021

Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie

Nina - 27 september 2021

Bed bugs, oftewel bedwantsen, de nachtmerrie voor vakantiegangers en accommodatiehouders. In dit blog lees je hoe je ze kunt voorkomen en wat je moet doen als je ze toch tegenkomt.

Wat zijn bed bugs?

Een klein, rond, roodbruin beestje van ongeveer 5 mm lang. En net als de mug leven ze van het bloed van mensen en houdt hij van warme plekken. De bedwants vind je in en rondom het bed en zijn een groot probleem in accommodaties. Gasten kunnen ze namelijk meenemen in hun koffer en zo de beestjes verspreiden. Wist je trouwens dat de beestjes ook overleven in vliegtuigstoelen? Check dus goed je stoel voor je het vliegtuig in stapt.

Maar, hoe voorkom je ze?

Met de juiste inspectiemaatregelen kun je de beestjes spotten voordat het te laat is. Start daarom je research thuis. Check bijvoorbeeld op Zoover of de accommodatie goed wordt beoordeeld en of je informatie kunt vinden. Daarnaast kun je je zoektocht uitbreiden via bedbugregistry.com. Alle accommodaties waar de bed bug heerst, worden op deze website geregistreerd. Na alle research kun je met een gerust hart het vliegtuig in, waar je grondig je stoel checkt voordat je plaats neemt. Check naden, hoekjes en zoek naar beestjes die eruitzien als appelpitjes.

In de hotelkamer

Zodra je in je hotelkamer bent, zet dan direct je koffer op het bagagerek. Vanwege de metalen poten zal er geen bedwants in je koffer terecht komen. Inspecteer daarna goed (de naden van) het matras op minuscule ‘inktvlekken’ en check het bedlinnen, het kussen en de kussensloop (ja, ook de binnenkant). Werp dan vervolgens een blik onder het matras en als dan alles schoon is, ben je vrijwel zeker van een bedwants vrij verblijf!

Maar, wat als?

Mocht je ze nu toch tegenkomen, maak dan in ieder geval een melding bij het personeel. Bed bugs verspreiden zich snel als er niks aan gedaan wordt. En dat wil je andere vakantiegangers ook niet aandoen, toch? Zorg dus dat ze een goede oplossing bieden, want als de beestjes in één kamer of bed zitten, zitten ze waarschijnlijk ook op andere plekken in de accommodatie.

Eenmaal thuis

Als je weer thuis bent, zorg dan dat je al je kleren wast en droogt op een hoge temperatuur. Check ook je bagage nog een keer extra en dan vooral in de hoeken en naden. Het zou toch enorm balen zijn als je een bedwants vrij verblijf hebt gehad en je ze per ongeluk mee naar huis neemt.

Op doorreis

Stel je bent op doorreis, dan heb je vast nog andere accommodaties geboekt. Zorg dan dat je de bedwants niet meeneemt op reis! Stop al je (gedragen) kleding in een plastic tas en knoop deze dicht tot je een wasserette gevonden hebt. Was daarna al je kleding op minimaal 60 graden en natuurlijk check je je kamer weer goed. Niks gevonden? Neem een heerlijke douche, bestel een lekkere cocktail en geniet van je bedbug vrije vakantie!

De best beoordeelde accommodaties op hygiëne

Wil je weten welke accommodaties hoog scoren op hygiëne? Speciaal voor jou hebben wij 7 accommodaties geselecteerd die het afgelopen jaar een goede review kregen op hygiëne. Wie weet zit hier wel jouw volgende verblijf tussen!

Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie
Camping Boszicht

Eerdere vakantiegangers hebben hier een geweldig verblijf gehad. De gemiddelde score van Camping Boszicht is een 9,9. "Geweldige camping, mooi sanitair, prachtig uitzicht. Schoon en mooi bijgehouden, alle complimenten!" Vooral op de hygiëne wordt goed gescoord. Het gemiddelde cijfer hiervan zegt genoeg; een prachtige 10.

Lees meer
Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie
Bed and Breakfast De Droomhoeve

Deze accommodatie wordt zeer goed beoordeeld. "Super mooi schoon en heel gastvrij! Echt een aanrader!" De gemiddelde score is dan ook een 9,8! Vooral de hygiëne krijgt goed beoordeeld met een geweldige 9,9.

Lees meer
Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie
Camping De Botkoel

Deze camping is de winnaar van twee Zoover awards in 2018. Dit is dus een echte topper. Vooral op de hygiëne wordt erg goed gescoord: een gemiddelde 9,9!

Lees meer
Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie
Bed and Breakfast De Beddestee

Met een gemiddelde score van een 9,8 is Bed and Breakfast De Beddestee volgens andere vakantiegangers een echte aanrader. Ook hier wordt de hygiëne weer erg goed beoordeeld met een 9,7.

Lees meer
Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie
Camping 't Vogelnest

Eerdere vakantiegangers zijn erg enthousiast over deze camping. "Het is een heerlijk, rustige camping met zeer grote en goede met begroeiing omheinde plaatsen. Het toiletgebouw is werkelijk super, altijd netjes, altijd fris." De hygiëne wordt dan ook beoordeeld met een prachtige, gemiddelde 9,8.

Lees meer
Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie
Minicamping de Vuurtoren

Minicamping de Vuurtoren wordt erg goed beoordeeld door andere vakantiegangers. De gemiddelde score is, net als beoordeling van de hygiëne, een 9,3.

Lees meer
Zo voorkom je bed bugs tijdens je vakantie
Bed and Breakfast Het Wellnest

Bed and Breakfast Het Wellnest wordt zeker aangeraden door andere vakantiegangers. "Prachtige en schone kamer, heerlijk ontbijt, zeer vriendelijk ontvangst en zeer mooi omgeving." Met name de hygiëne wordt erg goed beoordeeld met een gemiddelde 9,7!

Lees meer