Zo overleef je de eerste dag op kantoor na de vakantie

Redactie - 3 september 2018

Zo overleef je de eerste dag op kantoor na de vakantie

Redactie - 3 september 2018

Helaas, je ontkomt er niet aan. Ook jij moet weer aan het werk na de zomervakantie. Wij snappen dat je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast wil houden. Nomineer daarom tijdens de Beste Reisgenoot-campagne jouw favoriete vakantiemaatje voor de Zoover Award Beste Reisgenoot. Zo maken jullie samen kans op een droomvakantie naar de Canarische Eilanden t.w.v. €2.500! 

En vraag je jezelf af hoe je die eerste dag op kantoor na de vakantie overleeft? Check dan deze tips!

Villa in Italie

Tip 1: pak wat rust na je vakantie

Misschien is het voor deze tip al een tikkeltje te laat, maar plan twee of drie dagen rust in na je vakantie. Want koud terugkomen van je heerlijke vakantievilla in Italië of die fijne camping op Texel en hoppa, die file weer in… Daar wordt niemand blij van. Gun jezelf een paar dagen om de vakantiezooi op te ruimen en lekker aan te rommelen in huis. Waarschijnlijk krijg je dan vanzelf weer zin om te gaan werken.

Strand van Kaapverdie

Tip 2: neem de tijd om bij te kletsen met collega’s

Goed, de dag is aangebroken, je moet er echt aan geloven, de plicht roept. Op naar kantoor! Daar zijn ze weer: Bas, Henk, Janice en Daisy. Oftewel, je fijne (en minder fijne) collega’s. Kruip nou niet meteen achter je computertje, maar neem even de tijd om bij te kletsen. Is Henk misschien op een bijzondere zomervakantie geweest naar Zuid-Afrika of Kaapverdië? Wie weet heeft hij nog gouden tips voor jouw volgende vakantie. Zat Daisy juist de hele zomer op kantoor? Dan heeft zij de laatste roddels voor je. En zo vliegt die eerste ochtend op kantoor zó voorbij!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/actieve-vakantie-op-kaapverdie/”]

Eerste dag op kantoor na de vakantie: stel deze foto in op je desktop

Tip 3: begin met je email

Genoeg bijgekletst? Dan is het tijd je computer aan te zetten. Om in de vakantiesferen te blijven, verander je je desktopfoto meteen in je favoriete kiekje van de afgelopen vakantie. Je eerste echte taak vandaag is je email. Want een opgeruimde inbox is een opgeruimd hoofd. Scan je mails en stel prioriteiten. Reageer alleen meteen op écht belangrijke mails.

Portugese Algarve

Tip 4: zet die out of office-reply nog een dagje aan

Een voorwaarde voor een relaxte eerste dag op kantoor na de vakantie, is dat je hem niet meteen volplant met afspraken. En weet je wat daar een handje bij helpt? Je out of office-reply gewoon een dagje langer aan laten staan. Zo komt niemand op het idee om je die dag al te claimen. Leuk idee toch, dat de mensen die jou mailen, denken dat je nog steeds aan het zwembad ligt in dat fantastische hotel in de Portugese Algarve?

Camping met zwembad

Tip 5: plan na het werk leuke dingen in

Terwijl je op het werk zo min mogelijk plant, doe je dat in je privéleven juist een stuk meer. Bedenk je eens welke dingen je op vakantie veel plezier bezorgden? Het lange tafelen met je gezin? De dagelijkse baantjes in het campingzwembad? Of de geweldige salsamuziek die je elke avond bij het lokale café hoorde?

Houd deze dingen vast. Dus kook door de week weer eens uitgebreid voor je gezin, koop die 10-rittenkaart voor het zwembad en ga op salsales! Natuurlijk, het zal anders zijn dan daar in Zuid-Spanje of Griekenland. Maar je hebt op kantoor in ieder geval iets om naar uit te kijken!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/04-09-2015-waar-in-europa-vind-je-de-beste-nazomer/”]

Eerste dag op kantoor na de vakantie: dromen van Gran Canaria

Tip 6: denk alvast na over de volgende vakantie

Over uitkijken naar iets leuks gesproken: heb je al nagedacht over je volgende vakantie? Misschien is dat nog wel het béste medicijn tegen de kantoorblues. Een paar toppers voor na de zomer:

  • Skip een stukje winter op een Canarisch eiland als Gran Canaria. Vakantieganger Jurrien zat deze zomer in het mooie Appartement Cordial Mogan Valle en in zijn review lezen we dat hij voor december óók alvast heeft geboekt!
  • Op naar Duitsland voor de bekende kerstmarkten. De markt van Keulen is bij jullie erg in trek, want die krijgt een 8,5! Slapen in die stad doen jullie graag in hotel Domspitzen. Volgens reviewer Judith een ‘fantastisch hotel met superligging’.
  • Wat dacht je van een vakantie op een van de geweldige eilanden van Frankrijk. Check deze blog van Fleur over de 10 mooiste plekjes. 

Wat is jouw gouden tip om die eerste dag op kantoor door te komen? Vertel het ons in de reacties!