Bonaire: de ideale rustige winterzonbestemming

Redactie - 17 oktober 2017

Bonaire: de ideale rustige winterzonbestemming

Redactie - 17 oktober 2017

Je dikke winterjas uit en je bikini aan… Wie wil dat nou niet? Wij tippen Bonaire als de ideale winterzonbestemming voor een heerlijk rustige tropische vakantie.

Strand Bonaire

Bruin bakken op de stranden van Bonaire

Bonaire is een stuk minder toeristisch dan Aruba en Curaçao, en daarom perfect voor de vakantieganger op zoek naar rust. Tel daarbij op: een tropisch klimaat en witte stranden, zelfs in de winter (30 graden in november!). Kortom: de ideale bestemming om in de koude maanden een jaloersmakende teint te krijgen.

Deze stranden mag je in ieder geval niet overslaan:

  • Lac Bay: hier vind je de meest kindvriendelijke stranden van Bonaire. Deze lagune van wel acht vierkante meter ligt in het zuidoosten van het eiland. Een mangrovebos en koraaldam sluiten het water af van de wilde zee. En dat betekent: lekker poedelen in het rustige water.
  • Coco Beach: neem je eigen parasol en handdoek mee of huur een ligbed, op dit strand mag het allemaal. Blijf na een dagje bruinen zeker even hangen, je hebt vanaf dit strand één van de mooiste uitzichten op de zonsondergang. En het happy hour bij de Coco Beach Bar begint al om 17 uur (inclusief live muziek)!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/zo-blijf-je-langer-bruin/”]

Duiken Bonaire

Bonaire voor de actieve watersporter

Voor zwemmers, surfers en vooral voor duikers is Bonaire meer dan een paradijs. Je kunt eigenlijk overal aan de kust zo de zee induiken om de wondere waterwereld te ontdekken. Maar het allermooiste plekje om dit te doen is Bonaire National Marine Park. Stel je voor: kleurrijk koraal van tientallen meters hoog, tropische vissen in alle kleuren en water zo helder als kristal. Voor 25 dollar mag je het onderwater natuurpark zo vaak bezoeken als je wilt.

Is een professionele duik niet echt iets voor jou? Dan ga je gewoon snorkelen. Laat de kids meedoen aan ‘Turtuganan di Boneiru’. Tijdens dit programma gaan ze snorkelend op zoek naar echte schildpadden. Met als afsluiter een officieel certificaat!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/de-lekkerste-winterzon-vind-je-hier/”]

Ontdek de adembenemende natuur van Bonaire

Nog een manier om je vakantie op Bonaire wat actiever te maken: huur een auto en trek de binnenlanden in. Tour zeker naar Washington Slagbaai Nationaal Park, het groenste gedeelte van het eiland. Van september tot en met december bloeit het park op en dit trekt weer talloze exotische dieren aan. Schrik niet als een papegaai, leguaan of zelfs een zeeschildpad ineens je weg kruist. Oppassen met die huurauto trouwens, ezels en geiten lopen vrij rond op de wegen.

Verdwalen is bijna onmogelijk. Het eiland is piepklein (zelfs de provincie Utrecht is vier keer zo groot) en de locals staan altijd klaar om je de weg te wijzen. Genoeg natuur gezien? Bonaire is zo klein dat je altijd in een mum van tijd weer op het strand ligt.

Hotel Bonaire

Slapen op Bonaire

Bij een tropische vakantie hoort natuurlijk een paradijselijke accommodatie. Dit zijn jullie tips!

Hotel Plaza Resort Bonaire is perfect als je tijdens je exotische vakantie van de Hollandse keuken wilt genieten. ‘De nieuwe Nederlandse kok doet het heel goed; naast gevarieerd aanbod ook plaats voor een lekker broodje kroket of frikandel!’, tipt de familie Vialle.

Om de lokale beestenboel te zien, hoef je bij Appartement Windsock Appartment #5 de deur niet uit. Britte en Charles schrijven in hun review: ‘Als wij zaten te ontbijten, genoten we van de vogeltjes, die in de tuin op de struiken en planten op zoek waren naar eten (parkieten, kolibries en papegaaien). En af en toe kwam een nieuwsgierige leguaan een kijkje nemen op ons terras!

Als je Bonaire met de kids bezoekt, is Sorobon Beach Resort the place to sleep! Volgens Silvia is het ‘Ideaal voor kinderen omdat het veilig is en direct aan een prachtig strand ligt met een ondiepe baai. Er zijn kinderspeeltoestellen, een tafeltennistafel en het restaurant Courses had speciale kindermenu’s.

Ben jij wel eens op winterzonvakantie geweest naar Bonaire? Laat een review achter en inspireer andere vakantiegangers!